Έχετε χημεία; Τα αδιάψευστα σημάδια!

Έχετε χημεία; Τα αδιάψευστα σημάδια!

Γνωρίζετε κάποιον μόλις λίγες μέρες και έχει όλο το «πακέτο». Αγαπάει και αυτός τις μεγάλες βόλτες, του αρέσει η ροκ όπως και σε εσάς, τρελαίνεται για σινεμά και λατρεύει το σορμπέ ροδάκινο, ακριβώς όπως και εσείς! Κι όμως, λίγα ραντεβού αργότερα δεν του τηλεφωνείτε ξανά ποτέ. Μα τι σας συμβαίνει;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μην ανησυχείτε! Πρόσφατη έρευνα (Singles in America Survey του 2019) στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 59% του πληθυσμού έχει ερωτευτεί κάποιον που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέμε «πακέτο». Κι αυτό γιατί δεν ψάχνουμε σύντροφο με βάση το βιογραφικό αλλά με βάση… τη χημεία!

Συγκεντρωθείτε καλύτερα σε ό,τι πυροδοτεί τις πολύ πραγματικές, χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλό σας που γεμίζουν το σώμα σας με τις φυσικές αφροδισιακές φερομόνες και τις ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε αισθησιασμό, άνεση και διάθεση να παραμείνετε κοντά σε κάποιον.

Γι’ αυτό αφήστε κατά μέρους τις προσδοκίες και τη λίστα με τα απαραίτητα προσόντα και ακούστε την καρδιά και τις ορμόνες σας. Και δώστε σημασία στα παρακάτω σημάδια!

Νιώθετε δέσιμο μετά από λίγα δευτερόλεπτα;

Καμιά φορά αρκούν 30 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη εικόνα για έναν πιθανό σύντροφο. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας  μάλιστα έδειξε ότι το πρώτο μισό πρώτο λεπτό της γνωριμίας μας με κάποιον μπορεί να είναι αρκετό για να προβλέψει πώς θα νιώθουμε για αυτόν στο μέλλον.

Παράλληλα όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι το παν. Δεν χρειάζεται να σας ελκύει κάποιος από την αρχή. Αλλά ούτε είναι καλό σημάδι, αν το μόνο που θέλετε με το που φτάσατε στο ραντεβού είναι να βρείτε την κοντινότερη έξοδο!

Αν προσέξετε ότι με ένα του τυχαίο άγγιγμα ανατριχιάζετε, τότε σίγουρα αυτό είναι μια καλή αρχή!

Κοίτα με στα μάτια! Στα πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας θα πρέπει να δώσετε σημασία στην οπτική επαφή. Αν δείτε ότι μπορείτε να κοιτάζεστε και οι δύο μέσα στα μάτια χωρίς να αποφεύγετε το βλέμμα του άλλου, τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε χημεία και δημιουργία καλές βάσεις για να έρθετε πιο κοντά. Το να κοιτάζεστε στα μάτια προκαλεί επίσης μία αίσθηση οικειότητας.

Θέλω να σε αγγίξω! Και δεν εννοούμε ότι μέσα στο πρώτο λεπτό πρέπει να θέλετε να φιλιέστε στο στόμα σαν να μην υπάρχει αύριο… Αλλά, αν η παρόρμηση είναι να τον αγγίξετε στον ώμο, να του πιάσετε το χέρι ή να τον αγγίξετε απαλά (έως και διστακτικά) στην πλάτη, είναι ένα σοβαρό δείγμα έλξης και προσέγγισης. Ένα ακόμη δείγμα καλής αρχής!

Νιώθετε άνετα μαζί του;

Ακόμα κι αν δεν νιώθετε την καρδιά σας να φτερουγίζει και το στομάχι σας να σφίγγεται, μην απορρίψετε κάποιον από την πρώτη στιγμή. Πολλοί σύμβουλοι γάμου τονίζουν ότι η έξαψη του πρώτου ραντεβού είναι υπερεκτιμημένη.

Μάλιστα, το να μην βλέπετε πυροτεχνήματα στην πρώτη σας γνωριμία με κάποιον ίσως είναι καλό. Το πιο σημαντικό πράγμα για μια σταθερή σχέση είναι να νιώθετε αμέσως άνετα, όταν είστε δίπλα του.

Μπορεί να ξετρελαίνεστε με ταινίες παράφορου έρωτα, σαν το Before Sunrise με τον Ήθαν Χωκ και τη Ζυλί Ντελπί… αλλά καλύτερα να ξεχάσετε όσα σας έμαθαν οι ταινίες!

Δείτε Επίσης
Η χημεία της καρδιάς μας

Επικεντρωθείτε σε λιγότερο εμφανή σημάδια που υποδηλώνουν χημεία. Μπορείτε να μιλάτε αβίαστα με τον άλλο; Είναι εύκολη μία πιο εκ βαθέων συζήτηση; Αισθάνεστε άνετα να αφήσετε τον εαυτό σας  ευάλωτο με κάποιον ακόμα και στο πρώτο ραντεβού; Τότε σίγουρα κάτι καλό συμβαίνει εδώ.

Το πιο σημαντικό πράγμα για να εξελιχθεί μία σχέση είναι να νιώθετε αμέσως άνετα όταν είστε δίπλα σε κάποιον.

Σας «προκαλεί»; Μπορεί να βρει τα «κουμπιά» σας;

Φυσικά και είναι σημαντικό το χιούμορ, το αυθόρμητο γέλιο και τα χαμόγελα σε ένα ραντεβού και δείχνουν ότι ταιριάζετε. Αλλά το νέο σας φλερτ θα πρέπει επίσης να σας «προκαλεί», με την καλή έννοια φυσικά.

Σύμφωνα, για παράδειγμα με την κλινικό ψυχολόγο Dr. Anna Hiatt Nicholaides τα ζευγάρια που ταιριάζουν πάντα προκαλούν ο ένας τον άλλο σε διάφορα επίπεδα. Και δεν εννοούμε φυσικά να μην συμφωνείτε σε τίποτα ή να αναγκάζει ο ένα τον άλλον να κάνει πράγματα που δεν θέλει ή δεν του αρέσουν. Με άλλα λόγια δεν θα ανεβείτε στο ‘Εβερεστ επειδή εκείνος το θέλει!.

Πρόκληση σημαίνει ότι κάποιος σας ωθεί να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Ακόμα κι αν το κρυφό σας όνειρο είναι να γίνεται μπαλαρίνα στα Μπολσόι ή να γίνεται διάσημη τραγουδίστρια, ο σύντροφός σας πρέπει  να σας ωθεί να προσπαθείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Είναι σημαντικό να έχετε δίπλα σας κάποιον που επιβεβαιώνει τις αξίες σας και σας εμπνέει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας. Αν από την άλλη νιώθετε συνεχώς ότι βαριέστε ή ότι σας κουράζει, τότε μάλλον θα πρέπει να πάρει ο καθένας τον… δρόμο του.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.