Έξι πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει ο σύντροφός σας

Έξι πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει ο σύντροφός σας

Αγαπάτε τόσο πολύ τον σύντροφό σας που νομίζετε ότι θα κάνατε τα πάντα για αυτόν; Αν και είναι σύνηθες να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας όταν είμαστε σε σχέση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ο σύντροφός σας δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει να κάνετε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι είναι αυτά, συνεχίστε να διαβάζετε. Όλα τα σημεία, τα οποία θίγουμε, μπορούν να επηρεάσουν είτε τη συναισθηματική είτε τη σωματική σας υγεία.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Εάν ο σύντροφός σας αποφασίσει ότι ένα όνειρο, ένας στόχος ή ένα ενδιαφέρον σας, δεν είναι πλέον σημαντικό ή απαραίτητο για εσάς, αυτό είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης όπου το ένα άτομο έχει υπερβολικό έλεγχο του άλλου. Θα σας εξηγήσουμε τις περιπτώσεις και πότε είναι υγιές να θέσετε όρια και να μην επιτρέψετε στο άλλο άτομο να πάρει τον έλεγχο. Για να έχετε μια υγιή σχέση, αυτά είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει ο σύντροφός σας:

1. Να αλλάξετε αυτό που είστε

Ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει ο σύντροφός σας είναι να αλλάξετε την προσωπικότητά σας ή να αντιγράψετε την προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά κάποιου άλλου.

Δεν έχει σημασία αν ο σύντροφός σας προτιμά να ήσουν ξανθιά ή αν ο σύντροφός σας αγαπούσε τον τρόπο που ενήργησε η πρώην του/της – δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα στον εαυτό σας, αν δεν το θέλετε.

Δεν φθάνει να αγαπάς το άτομο που είσαι μαζί, αλλά και να σέβεσαι τον εαυτό σου, τους φόβους σου, τις προκλήσεις σου και την ιστορία σου.

Η μόνη φορά που είναι αποδεκτό από τον σύντροφό σας να σας προτείνει να αλλάξετε μια πτυχή του εαυτού σας είναι αν κάτι σας βλάπτει ή σας επηρεάζει αρνητικά με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν είστε πολύ αρνητικό άτομο ή έχετε συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία σας, είναι αποδεκτό ο σύντροφός σας να προτείνει ορισμένες βελτιώσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι μόνο προτάσεις και θα πρέπει να γίνονται από αγάπη για εσάς και την ευζωία σας. Σε τελική ανάλυση, αν ο σύντροφός σας δεν αγαπά αυτό που είστε στα χειρότερα και στα καλύτερά σας, ίσως δεν πρέπει να είναι μαζί σας.

2. Να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας

Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να σας ζητήσει ποτέ ο σύντροφός σας είναι να εγκαταλείψετε τα όνειρα ή τα ενδιαφέροντά σας.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν την καριέρα τους ή αλλάζουν την καριέρα τους για τον σύντροφό τους ή την οικογένειά τους. Εάν το ζευγάρι έχει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό και τα δύο μέρη συμφωνούν εξίσου ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για την οικογένειά τους και την ατομική τους ευτυχία, τότε δεν πειράζει.

Ωστόσο, είναι πρόβλημα εάν ο σύντροφός σας αποφασίσει για εσάς ότι ένα όνειρο, ένας στόχος ή ένα ενδιαφέρον δεν είναι πλέον σημαντικό ή απαραίτητο. Αυτό είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης, όπου το ένα άτομο έχει υπερβολικό έλεγχο πάνω στο άλλο.

3. Να σας πιέζει να κάνετε κάτι με το οποίο δεν αισθάνεστε άνετα

Ο σύντροφός σας επίσης δεν πρέπει ποτέ να σας αναγκάσει ή να σας πιέσει να κάνετε κάτι με το οποίο νιώθετε άβολα, ειδικά όταν πρόκειται για τη σεξουαλική ζωή σας.

Όλοι έχουμε τα δικά μας όρια και φετίχ που μπορούμε να εξερευνήσουμε με τον σύντροφό μας. Αυτό μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να νιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και τη σεξουαλικότητά μας.

Ωστόσο, ο σύντροφός σας δεν πρέπει ποτέ να σας πιέσει ή να σας αναγκάσει να κάνετε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη με την οποία νιώθετε άβολα. Αυτό θα επηρεάσει βαθιά τη σχέση σας και είναι μια μορφή κακοποίησης.

Φυσικά, με μια υγιή επικοινωνία, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να συζητήσετε αυτά τα όρια και τις επιθυμίες και μπορείτε να εργαστείτε μαζί για να προσπαθήσετε να σπάσετε τα ταμπού ή να σας κάνουν πιο άνετους με μια συγκεκριμένη ιδέα. Το κλειδί είναι να επικοινωνείτε και να είστε υπομονετικοί και να κάνετε κάτι μόνο όταν αισθάνεστε και οι δύο άνετα με αυτό.

4. Ο σύντροφός σας δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει να απομονωθείτε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι η ομάδα υποστήριξής σας και αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής σας. Επομένως, ο σύντροφός σας δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει να αποστασιοποιηθείτε από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Ο σύντροφός σας μπορεί να μην τα πάει καλά με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάτι σοβαρό που επηρεάζει τη σχέση σας με κάποιο από τα δύο άτομα.

Οι καταχρηστικοί ή βίαιοι σύντροφοι συχνά απομακρύνουν το θύμα τους από οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει υποστήριξη σε αυτό το άτομο.

Δείτε Επίσης
Τοξικές σχέσεις: γιατί δεν φεύγετε;

Ο σύντροφός σας δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει να μην βγείτε έξω με φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας ή να μείνετε μόνοι στο σπίτι. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε για να βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας είναι υγιής και ότι δεν γίνεται επιβλαβής για εσάς.

Οι καταχρηστικοί ή βίαιοι σύντροφοι συχνά απομακρύνουν το θύμα τους από οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει υποστήριξη σε αυτό το άτομο. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε αυτήν την κατάσταση.

5. Εισβολή στο απόρρητό σας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ιδιωτικότητα σε μια σχέση. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας ζητήσει ο σύντροφός σας.

Είναι αποδεκτό για τον σύντροφό σας να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας εάν έχει ξεμείνει από μπαταρία ή έχει ξεχάσει το δικό του στο σπίτι και χρειάζεται να κάνει μια επείγουσα κλήση. Ωστόσο, δεν πρέπει να παρακολουθεί όλους με τους οποίους μιλάτε στο τηλέφωνό σας ή να κοιτάζει πάνω από τον ώμο σας για να βλέπει κάθε ειδοποίηση, πόσο μάλλον να ψάχνει τα μηνύματά σας.

Θα πρέπει πάντα να κρατάτε μυστικούς τους κωδικούς πρόσβασης, τα οικονομικά δεδομένα και οποιαδήποτε άλλη ευαίσθητη πληροφορία.

Στην περίπτωση που θέλετε να μοιραστείτε έναν κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει πάντα να είναι επειδή το θέλετε εσείς και όχι επειδή αισθάνεστε υποχρεωμένοι ή επειδή ο σύντροφός σας σας ανάγκασε ή σας πίεσε για αυτό.

6. Είστε υπεύθυνοι για τα πάντα

Κάθε άτομο έχει τις δικές του δεξιότητες και χαρακτηριστικά που τον κάνουν καλό σε ορισμένα πράγματα. Επομένως, είναι φυσιολογικό ότι, μέσα σε μια σχέση, κάθε μέλος αναλαμβάνει συγκεκριμένους ρόλους για τους οποίους είναι εγγενώς πιο κατάλληλος.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο είναι καλό με τα οικονομικά, αναλαμβάνει τον έλεγχο των οικογενειακών λογαριασμών. Από την άλλη, αν κάποιος είναι εξαιρετικός μάγειρας, μπορεί να μαγειρέψει περισσότερο.

Ωστόσο, ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να σας ζητήσει ο σύντροφός σας είναι να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τα πάντα. Αυτό θα εξαντλήσει την ενέργειά σας, θα σας κάνει να αισθάνεστε πιεσμένοι και πολλές φορές θα οδηγήσει σε δυσαρέσκεια ή απογοήτευση στη σχέση. Αντίθετα, κάθε άτομο πρέπει να έχει τις δικές του ευθύνες μέσα στη σχέση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.