Καραντίνα και σεξ: Πώς άλλαξε η ερωτική ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα

Καραντίνα και σεξ: Πώς άλλαξε η ερωτική ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η καραντίνα επηρέασε τη υγεία μας, τη δουλειά μας και τον τρόπο που κοινωνικοποιούμαστε. Αυτές οι αλλαγές έχουν συζητηθεί ήδη αρκετά. Τι γίνεται όμως με το κομμάτι του σεξ; Μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει απαντήσεις.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν απαγορεύεται να βρισκόμαστε στο σπίτι με άλλους ανθρώπους. Που σημαίνει ότι το σεξ μεταξύ αυτών που δεν μένουν μαζί έγινε… παράνομο.

Αυτός ο περιορισμός φυσικά επηρέασε μεγάλη μερίδα των νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναπτύσσουν σεξουαλικές και συναισθηματικές σχέσεις πιο συχνά από τους μεγαλύτερους. Αλλά η επίδραση της καραντίνας στη σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητά μας δεν ήταν γνωστά.

Νέα έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία

Πρόσφατα διεξήχθη έρευνα στη Μ. Βρετανία σε 565 γυναίκες και άντρες ηλικίας 18-32 ετών. Σε αυτήν ερωτήθηκαν οι συμμετέχοντες αν ήταν σεξουαλικά δραστήριοι πριν την καραντίνα και κατά τη διάρκεια αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού. Τους ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσουν την υγεία τους.

Ο αριθμός αυτών που είχαν κάποια σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν αρκετά μειωμένος. Η μεγαλύτερη διαφορά σημειώθηκε στο σεξ με άλλον, με μόλις το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων να απαντάνε θετικά.

Όσοι απάντησαν ότι εξακολουθούσαν στην καραντίνα να έχουν σεξουαλικές επαφές ρωτήθηκαν επίσης, αν μειώθηκε ή αυξήθηκε η συχνότητα. Υπήρχαν και τα δύο.

Σχετικά με την αύξηση μόλις το 26% των συμμετεχόντων αυνανιζόταν περισσότερο, το 20% ανέφερε ότι έκανε περισσότερο σεξ με τον σύντροφό του, ενώ άλλο ένα 20% ανέφερε ότι παρακολουθούσε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.  Ο ένας στους πέντε ανέφερε ότι στην καραντίνα έβλεπε πιο συχνά μόνος του από ό,τι πριν την καραντίνα.

Ο αριθμός αυτών που είχαν κάποια σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν αρκετά μειωμένος

Οι σεξουαλικές δραστηριότητες κάθε είδους επίσης μειώθηκαν σε συχνότητα, με το 1/3 των ερωτηθέντων να κάνει λιγότερο σεξ με τον σύντροφό τους, 1/4 να αυνανίζεται λιγότερο και 1/5 να βλέπει λιγότερο πορνό. Αυτοί που παρατηρήθηκε ότι είχαν αυξημένη σεξουαλική δράση ήταν κυρίως άντρες, σε μόνιμη σχέση και όχι ετεροφυλόφιλοι.

Δείτε Επίσης
«Ρομποσεξουαλικότητα»: Έρευνα συνδέει το ενδιαφέρον για σεξ με ρομπότ με τον σεξισμό και την κυριαρχία

Υπάρχει σεξουαλική διάθεση;

Στην ίδια έρευνα μελετήθηκε η σεξουαλική διάθεση. Οι γυναίκες ανέφεραν χαμηλή λίμπιντο, περισσότερο από τους άντρες, με αξιοσημείωτη μάλιστα διαφορά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι γυναίκες που προτιμούν το περιστασιακό σεξ ανέφεραν ότι τις επηρέασε περισσότερο η όλη κατάσταση ψυχολογικά.

Τα παραπάνω αποτελέσματα έρχονται για να συμπληρώσουν άλλες έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα μέτρα της καραντίνας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Η αύξηση των δουλειών του σπιτιού και το στρες που βιώνουν οι γυναίκες αυτή την περίοδο ίσως εξηγούν τη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης και την αρνητική ψυχολογία.

Μετά την καραντίνα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά τα οποία συνδέονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας και στην προσωπικότητά μας, ειδικά στις μειονότητες.

Φυσικά υπάρχουν διάφορες ανησυχίες γύρω από την πανδημία και τη σεξουαλικότητα. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της καραντίνας στο κομμάτι αυτό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα δυνατοί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.