Love is in… the office!

Love is in... the office!

Έρωτας στο γραφείο, τελικά είναι αφροδισιακό ή σκέτη καταστροφή; Πολλά έχουν ειπωθεί για το ζήτημα, αλλά για σκεφθείτε το! Περνάμε ώρες ατελείωτες στη δουλειά, φυσικό δεν είναι κάποια στιγμή να χτυπήσει αλλιώς η καρδιά μας;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το πρωί πριν ξεκινήσετε για τη δουλειά, εκεί που άλλοτε ετοιμαζόσασταν σε μερικά λεπτά, τώρα κοιτάτε και την παραμικρή λεπτομέρεια στο ντύσιμο και στο μακιγιάζ σας, ώστε να είστε τέλεια! Φεύγετε με ένα μικρό χαμόγελο γιατί θα τον συναντήσετε… στην κουζίνα την ώρα που φτιάχνετε καφέ, στο ασανσέρ ή στις σκάλες, στο δωμάτιο του φωτοτυπικού ή στο meeting!

Μπορεί και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε ούτε στον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά σας συμβαίνει. Ο έρωτας έχει χτυπήσει την πόρτα με τον συνάδελφο ή με τον διευθυντή σας. Οπότε αρχίζουν οι καυτές ματιές, τα χαμόγελα που λένε πολλά, τα βλέμματα που δεν μπορούν να κρυφτούν…

Δείτε Επίσης
Πώς να προσεγγίσετε έναν έρωτα στον εργασιακό χώρο (και πώς να μην το κάνετε)

Πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι ο έρωτας στη δουλειά δεν… ωφελεί. Κι όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού στον επαγγελματικό μας χώρο περνάμε πολύ χρόνο, είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσουμε κάποιον ενδιαφέροντα άνθρωπο και επιπλέον ξέρουμε πολύ καλύτερα τον χαρακτήρα του και τις συνήθειές του. Αυτές οι σχέσεις βέβαια, απαιτούν προσοχή γιατί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά, κινδυνεύετε να χάσετε τη θέση σας, ή/και τον εραστή σας. Ξεκαθαρίστε μέσα σας πάνω από όλα ότι η προσωπική σας ζωή και η δουλειά σας είναι δύο απολύτως διαφορετικά πράγματα, κι έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε την υπόθεση υπό έλεγχο είτε όλα πάνε καλά είτε στραβώσουν. Αν μάλιστα, ο άνδρας για τον οποίο ενδιαφέρεστε είναι ο προϊστάμενος, ο διευθυντής ή το ίδιο το αφεντικό, τότε πρέπει να σκεφθείτε διπλά: στην περίπτωση που η σχέση διαλυθεί έχετε δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να απολυθείτε. Ενώ αν όλα πηγαίνουν μέλι-γάλα και δεν φροντίσετε τη διακριτικότητά σας, οι ζήλιες και οι υποψίες για ευνοϊκή συμπεριφορά στο πρόσωπό σας από τους συναδέλφους θα πάρουν… φωτιά.

Παρόλα αυτά αν είστε διατεθειμένες να πάρετε το ρίσκο και αν νιώθετε ότι ο έρωτας της ζωής είναι εδώ… δείτε μερικές απλές οδηγίες προς αποφυγήν των χειρότερων!
  • Πριν από οτιδήποτε, ξεκαθαρίστε μήπως ο έρωτάς σας δεν βρίσκει ανταπόκριση. Μερικές φορές ερωτευόμαστε και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με το αντικείμενο του πόθου μας. Επειδή, εδώ τα πράγματα μπορεί να αποβούν μοιραία… σιγουρευτείτε ότι και ο άλλος αισθάνεται το ίδιο πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.
  • Αν όλα πάνε καλά… μην αρχίσετε να το «ξεφωνίζετε» δεξιά και αριστερά. Φροντίστε –όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό- να μην δείχνετε το ερωτικό σας ενδιαφέρον μπροστά στους συναδέλφους με κινήσεις και λόγια και ακόμη περισσότερο κρατήστε μυστικό ότι χθες το βράδυ κοιμηθήκατε μαζί.
  • Σε κάθε περίπτωση κρατήστε απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά ακόμη και αν είστε μόνοι οι δυο σας (αν η θέση είναι τέτοια που συνεργάζεστε). Ναι, ξέρουμε, το μόνο που σκέφτεστε είναι να τον πάρετε αγκαλιά και να του δώσετε ένα παθιασμένο φιλί, αλλά δεν είναι κατάλληλος ο χώρος. (Μην ξεχνάτε, δε, ότι πλέον πολλές εταιρείες έχουν κάμερες!).
  • Προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε με αξιοπρέπεια είτε τα πράγματα πηγαίνουν τέλεια και κυρίως αν είστε τσακωμένοι ή αν έχει επέλθει χωρισμός. Φροντίστε να μην επηρεαστεί η απόδοσή σας στη δουλειά ή αρχίσετε να αρνείστε κάποιο έργο για να μην… συνεργαστείτε μαζί του.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.