Έρωτας στο γραφείο!

Έρωτας στο γραφείο!

Το να ερωτευτείτε κάποιον από τη δουλειά σας μπορεί να προκαλέσει μπερδέματα, αν δεν το χειριστείτε σωστά. Είτε δουλεύετε στο ίδιο τμήμα, είτε σε διαφορετικό, είτε είναι το ίδιο σας το αφεντικό, ο έρωτας που μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα είναι απόλυτα φυσιολογικός. Για να μην πούμε σχεδόν αναπόφευκτος! Αν λοιπόν, βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση και δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε, σκεφθείτε πριν προχωρήσετε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές κινήσεις και να προλάβετε τις άβολες καταστάσεις.

Aπό τη Σοφία Κροκιδά

Πώς να τον προσεγγίσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να του δείξετε ότι ενδιαφέρεστε είναι να βγείτε μαζί του και με κάποιους άλλους συναδέλφους σας. Θα πρέπει όμως να είστε πολύ προσεκτική στο τι θα πείτε και κάνετε πριν την επόμενη κίνηση που θα σας δείξει, αν είναι αμοιβαία τα συναισθήματα.

Προσκαλέστε αυτόν και τους συναδέλφους σας για ένα ποτό

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον «προκαλέσετε» και να δείτε 1ον τη γλώσσα του σώματός του απέναντί σας και 2ον αν θα έρθει!

Κι αν πει όχι;

Όπως γίνεται συνήθως με τους άντρες, μπορεί να μην έχει καν σκεφτεί ότι τον ελκύετε μέχρι να του δείξετε ότι ενδιαφέρεστε. Το ενδιαφέρον προκαλεί ενδιαφέρον, γι΄αυτό αν δεν έχει ιδέα ότι σας αρέσει μπορεί να μην έχει σκεφθεί καν να σας δει με άλλο μάτι. Όταν κάποιος βρίσκεται σε επαγγελματικό περιβάλλον, είναι πιθανό να βλέπει τους γύρω του καθαρά σαν συναδέλφους. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει εάν πάρετε την πρωτοβουλία να σπάσετε τον πάγο και να του δείξετε ότι ενδιαφέρεστε.

Κρατήσετε επικοινωνία

Τώρα που κάνατε το πρώτο βήμα, είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε μαζί του για κάτι εκτός δουλειάς, όπως τα ενδιαφέροντά σας, την προσωπική σας ζωή και άλλα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αν ενδιαφέρετε να επικοινωνήσει μαζί σας. Προσοχή! Μην φανείτε απελπισμένη ή πιεστική. Το να τον πλησιάσετε και δεύτερη φορά είναι εντάξει, αρκεί να μην φανεί στημένο ή εκτός τόπου και χρόνου. Η κουβέντα αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε. Γιατί; Σκεφθείτε τα δυο πιθανά σενάρια:

1. Η πρώτη του αντίδραση στο κάλεσμά σας για ποτό ήταν ουδέτερη, γιατί δεν είχε χρόνο να το σκεφτεί.

2. Η πρώτη του αντίδραση ήταν θετική αλλά δεν έχει σκεφτεί ακόμα, αν θα πρέπει να βρεθείτε εκτός δουλειάς ή όχι.

Όποια κι αν είναι η πρώτη του αντίδραση, θα πρέπει να του δώσετε την ευκαιρία να σας δώσει να καταλάβετε, με τη συμπεριφορά και τα λόγια του, εάν ενδιαφέρετε ή όχι για ένα ποτό μαζί σας.

Κι αν ακόμα δεν ενδιαφέρεται;

Εάν είστε σίγουρη ότι θέλει να βγει μαζί σας, τότε πάρτε το απόφαση και βγάλτε τον απ’ το μυαλό σας. Μην τον κοιτάζετε εκτός κι αν σας μιλάει και προσπαθήστε να τον βλέπετε καθαρά ως συνάδελφο και τίποτα παραπάνω.

Είναι κακό να βγω με έναν συνάδελφο;

Και ναι και όχι, ανάλογα με το τι τύπος είναι. Αν το πιο πιθανό είναι απλά να έχετε ένα φλερτ και να μιλάει όλο το γραφείο γι’ αυτό, τότε ίσως έρθετε σε δύσκολη θέση. Αν όμως νομίζετε, ότι ταιριάζετε και μπορείτε να έχετε κάτι παραπάνω, τότε αξίζει να προσπαθήσετε. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ο σύντροφος της ζωής σας, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

Δείτε Επίσης
Πώς να προσεγγίσετε έναν έρωτα στον εργασιακό χώρο (και πώς να μην το κάνετε)

Κι αν ερωτευτώ το αφεντικό μου;

Αν είστε ερωτευμένη με το αφεντικό σας, εάν είναι single δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να τον προσκαλέσετε για ένα ποτό με τους συναδέλφους σας, ένα δείπνο ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Θυμηθείτε όμως να δώσετε έμφαση στην τοποθεσία και όχι στη δραστηριότητα. Δηλαδή, αντί να πείτε «Εγώ και οι συνάδελφοί μου θα πάμε για ποτό στο τάδε μαγαζί», πείτε «Εγώ και οι συνάδελφοί μου θα συναντηθούμε στο τάδε μέρος την τάδε ώρα. Θέλεις να έρθεις μαζί μας;».

Αν αρνηθεί, μπορώ να τον πιέσω λίγο παραπάνω;

Αν αποφύγει την πρόταση λέγοντάς σας ότι έχει να κάνει κάτι, το οποίο όμως μπορεί να αναβάλλει, μπορείτε να επιμείνετε διακριτικά για λίγο. Αν αρνηθεί και πάλι, η κουβέντα που λέγαμε παραπάνω θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της σχέσης σας. Αν ούτε τότε δείξει σημάδια ενδιαφέροντος, ξεχάστε τον.

Τι θα σκεφτούν, αν καταλάβουν ότι μου αρέσει το αφεντικό μου;

Ίσως να ήταν καλύτερα να το κρατήσετε για τον εαυτό σας μέχρι νεωτέρας. Και όταν λέμε ίσως, εννοούμε οπωσδήποτε! Καλύτερα να μην εκφράζετε δεξιά και αριστερά τα συναισθήματά σας, ούτε να το δείχνετε, γιατί οι φήμες διαδίδονται πιο εύκολα απ΄ ό,τι νομίζετε.

Τι θα σκεφτούν, αν μάθουν ότι βγαίνω με το αφεντικό μου;

Σίγουρα θα μαθευτεί, αν και ίσως όχι αμέσως. Όπως θα συμφωνήσει και ο εργοδότης σας, είναι καλύτερο να κρατήσετε κρυφή τη σχέση σας μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι κάτι σοβαρό. Όταν μαθευτεί, θα είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης για λίγο, αλλά τουλάχιστον, αν μείνετε μαζί θα γλιτώσετε τα πολλά κουτσομπολιά.

Το να είστε ερωτευμένη με κάποιον από τον εργασιακό σας χώρο είναι μια περίεργη κατάσταση σίγουρα, αλλά όχι και αποτρεπτική. Αν νιώθετε πραγματική έλξη για αυτόν αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται, μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε δουλειά, ούτε να πηγαίνετε κάθε μέρα στο γραφείο ντροπιασμένη. Κάποια στιγμή τα συναισθήματά σας θα αλλάξουν και θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη καθημερινότητά σας χωρίς να σας απασχολεί τι προηγήθηκε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.