Μήπως συναντήσατε έναν άνδρα-παιδί;

Μήπως συναντήσατε έναν άνδρα-παιδί;

Κατά βάθος, όλες γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι άνδρες έχουν την ψυχολογία μικρού παιδιού. Εάν τα βιντεοπαιχνίδια είναι η αγαπημένη του ασχολία ή είναι εθισμένος στα junk foods μπροστά στην τηλεόραση, δεν σημαίνει πως ενεργεί όπως κι ένας 17χρονος. Για να ανακαλύψουμε αν πρόκειται για έναν άνδρα που παραμένει παιδί με ό,τι αυτό επιφέρει, αλλά και τα δικά μας όρια, εξετάζουμε τα 10 σημάδια…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ζει μόνο στο παρόν

Ως ενήλικες θέτουμε μελλοντικά σχέδια και στόχους και αναλαμβάνουμε δράση για την εκπλήρωσή τους. Αντίθετα, τα παιδιά και οι ανώριμοι άνδρες δεν διαθέτουν την προνοητικότητα να βλέπουν μακριά. Εστιάζοντας, αποκλειστικά και μόνο, στο παρόν μένουν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους στο εδώ και τώρα.

Δεν φροντίζει τον εαυτό του

Η ακαταστασία στον χώρο του, εάν ξεχνάει να διεκπεραιώσει έγκαιρα τις οικονομικές του υποχρεώσεις ή του διαφεύγουν σημαντικά ραντεβού δεν είναι και τα καλύτερα σημάδια! Γενικότερα, όταν η συμπεριφορά του ως προς τις καθημερινές υποχρεώσεις καλύπτεται με μια παιδική ανεμελιά, φανερώνει αδυναμίες στον χαρακτήρα του, αλλά και την ανάγκη του να έχει στη ζωή του μια γυναίκα-μαμά.

Παρορμητικά αμελής

Ο ασυγκράτητος ενθουσιασμός του όταν κερδίζει η ομάδα του, μερικές προκλητικές φιλοφρονήσεις σε κάποια από τις φίλες μας ή κάποια θερμά φιλιά με μια γνωστή του, φανερώνουν έντονα ανωριμότητα. Κι αυτό, διότι εάν και δεν έχει καμία πρόθεση να μας προβληματίσει, ασυναίσθητα δρα όπως ένα παιδί που δεν υπολογίζει τις συνέπειες των πράξεων του. Αποτέλεσμα; Ακόμα κι όταν μας ζητά συγνώμη για πολλοστή φορά, να νιώθουμε έντονη ανασφάλεια για τη συμπεριφορά του.

Εξαρτάται από τη μητέρα του

Είναι φυσιολογικό να είναι δεμένος με την μητέρα του, αλλά εάν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του, μάλλον δυσκολεύουν τα πράγματα. Σε περίπτωση λοιπόν, που ακυρώνει το ραντεβού μας για να περάσει χρόνο με την οικογένεια του, δανείζεται χρήματα από τους γονείς του χωρίς να τα επιστρέφει ή ακολουθεί τις συμβουλές της μητέρας του κατά γράμμα, τότε δείχνει πως είναι τόσο δεμένος μαζί της, σε σημείο εξάρτησης.

Εγωιστής στο κρεβάτι

Όταν ένας άνδρας, στις προσωπικές του στιγμές, εστιάζει περισσότερο στην ικανοποίηση των αναγκών του και δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία για να μας ευχαριστήσει, το πιθανότερο είναι να συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας. Κακά τα ψέματα! Η χημεία στη σεξουαλική μας ζωή αντανακλά την ποιότητα της σχέσης μας, αναδεικνύοντας και τη συναισθηματική του ανωριμότητα.

Αποφεύγει σοβαρές συζητήσεις

Όταν προκύπτουν σοβαρά θέματα αστειεύεται, αλλάζει θέμα, ασχολείται με το κινητό του και γενικά, προσπαθεί να αγνοήσει την κατάσταση, κατηγορώντας μας συχνά-πυκνά πως μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει, καθώς όπως κάθε παιδί αρνείται να έχει τον έλεγχο σοβαρών καταστάσεων και δυσανασχετεί όταν έρχεται σε αντιπαράθεση, μια και δεν μπορεί να δείξει την απαραίτητη προσοχή και τελικά, να διαχειριστεί το όλο ζήτημα.

Δείτε Επίσης
Κορυφαίες συμβουλές τόνωσης της ευτυχίας!

Κολλημένοι στην εφηβεία

Έχουμε διαπιστώσει πως φέρεται σαν έφηβος όταν βρίσκεται με τους φίλους του, ενώ συχνά, παραλείπει ακόμα και να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις, εξαιτίας του ενθουσιασμού από τη συναναστροφή του μαζί τους. Οι άνδρες που δεν μεγαλώνουν ποτέ, δεν μπορούν να φερθούν ικανοποιητικά σε καμιά ενήλικη γυναίκα, ενώ πάντα θα προτιμούν έναν αγώνα μπάσκετ με τους φίλους τους, αντί για ένα χαλαρωτικό week-end μαζί μας.

Παραμένει στην επιφάνεια

Καθώς μια σχέση εξελίσσεται, έχουμε την ικανότητα να συνδεόμαστε σε βαθύτερο επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως μοιραζόμαστε τις εμπειρίες της ζωής μας, τους φόβους μας, το παρελθόν, αλλά και τα σχέδια μας για το μέλλον, βάζοντας τον σύντροφο μας, κυριολεκτικά, μέσα στη ζωή μας. Εάν ο αγαπημένος μας αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για τις δικές του σημαντικές στιγμές και αρνείται να μοιραστεί τις δικές μας αλήθειες, δείχνει πως δεν έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει μια όμορφη και ενήλικη σχέση μαζί μας.

Δυσανασχετεί με την οικογένεια και τους φίλους μας

Ένας άνδρας-παιδί νιώθει πάντα πως είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα! Αυτό σημαίνει πως θα αρνείται να κάνει παρέα με τους φίλους μας και να παραστεί σε μια συνάντηση με την οικογένειά μας. Ταυτόχρονα βέβαια, αυτή η στάση δηλώνει και αγένεια! Ένας άνθρωπος που μας αγαπά και μας σέβεται δεν είναι δυνατόν να μην θέλει να συναναστρέφεται εκείνους που μας αγαπούν τόσο πολύ!

Ακούγοντας για παιδιά, τρέχει με τα χίλια!

Είμαστε μαζί γύρω στον ένα χρόνο, αλλά μόλις αναφέρουμε κάτι γύρω από παιδιά, σπίτι, γάμο ή ακόμα και κατοικίδια δείχνει να δυσανασχετεί και σταματά αμέσως τη συζήτηση; Εκτός από το ότι είναι προφανές, πως δεν θέλει τα ίδια πράγματα με εμάς, είναι βέβαιο πως δεν μπορούμε να κάνουμε μαζί του ούτε μια απλή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα που κρύβει την έννοια της δέσμευσης. Διότι, ακόμα και εάν από τη μεριά μας δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση είναι απίστευτα ενοχλητικό να γνωρίζουμε πως κάθε τέτοιο ζήτημα του προκαλεί αλλεργία εξαιτίας της ανωριμότητάς του.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.