Νιώθετε ανασφαλής στη σχέση σας; Πέντε λόγοι που χτυπούν σήμα κινδύνου

Νιώθετε ανασφαλής στη σχέση σας; Πέντε λόγοι που χτυπούν σήμα κινδύνου

Μήπως η σχέση σας δεν σας προσφέρει ασφάλεια και αυτό σας δημιουργεί ερωτηματικά; Μήπως ξεκινήσατε αυτή τη σχέση με αυτοπεποίθηση αλλά κάπου στην πορεία αρχίσατε να αναρωτιέστε γιατί έφτασαν τα πράγματα ως εδώ; Αν η κατάσταση αυτή σας είναι γνώριμη, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι που σας προκαλούν ανασφάλεια. Και οι περισσότεροι δεν είναι καλοί. Οπότε το να είστε ενημερωμένες είναι σημαντικό για τη μελλοντική ευτυχία σας σε αυτή ή σε οποιαδήποτε σχέση.

Από τη Σοφία Κροκιδά

1. Δεν σας φέρεται καλά

Αν ρωτήσετε τον εαυτό σας για τη μεταχείριση που έχει στη σχέση τι θα σας απαντήσει; Είναι ο σύντροφός σας ειλικρινής μαζί σας; Σας σέβεται; Σας θέλει δίπλα του στα πράγματα που απολαμβάνει να κάνει;

Αν απαντήσατε όχι έστω και σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις τότε δεν έχετε τη μεταχείριση που σας αξίζει. Και αυτό σας κάνει ανασφαλή, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης.

Φυσικά το γεγονός αυτό είναι ένα τεράστιο σημάδι ότι η σχέση σας δεν είναι υγιής. Μην προσπαθείτε λοιπόν, να πιαστείτε από το πώς ήταν τα πράγματα κάποτε, πιστεύοντας ότι αν προσπαθήσετε όλα θα γίνουν καλύτερα.

Το παρελθόν είναι πίσω σας. Κι αν ο σύντροφός σας δεν σας φέρεται καλά τότε ήρθε η ώρα να γίνει και αυτός παρελθόν.

2. Δεν είστε ο εαυτός σας

Πρέπει να είστε ειλικρινής. Είστε ο αληθινός σας εαυτός μέσα στη σχέση; Αν ρωτούσατε τους φίλους σας θα έλεγαν ότι είστε με τον σύντροφό σας ο ίδιος άνθρωπος που είστε και στην παρέα;

Πολλοί νιώθουν ανασφαλείς σε μια σχέση επειδή προσπαθούν να είναι αυτό που ο σύντροφός τους θέλει. Το αποτέλεσμα είναι και να μην είναι ο εαυτός τους και ο σύντροφός τους να αγαπάει κάποιον «άλλο».

Αν λοιπόν, πιστεύετε ότι δεν είστε αυθεντική στη σχέση σας, τότε πρέπει να ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα για την πορεία της.

Είναι συνηθισμένο να παραβλέπουμε ότι μια σχέση δεν είναι αυτό που θέλουμε.

3. Αγνοείτε τα σημάδια

Σας έχει τύχει ποτέ να ξέρετε καλά ότι κάτι συμβαίνει αλλά να το αγνοείτε, απλώς επειδή δεν θέλετε να το αντιμετωπίσετε; Σαν να κρύβετε τους απλήρωτους λογαριασμούς σας στο συρτάρι για να μην τους βλέπετε.

Αυτή η στάση δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Αντίθετα θα σας κάνει να νιώσετε ανασφάλεια. Είναι συνηθισμένο να παραβλέπουμε ότι μια σχέση δεν είναι αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν εμείς θέλουμε κάτι σταθερό και ο σύντροφός μας είναι φανερό ότι ενδιαφέρεται απλώς για σεξ.

Και ακριβώς επειδή το παραβλέπουμε, η κατάσταση χειροτερεύει. Μην αγνοείται τα σημάδια ξεχνώντας ότι μια σχέση είναι καταδικασμένη να τελειώσει.

Νιώθετε να έχετε χάσει τον εαυτό σας; Πολλοί νιώθουν ανασφαλείς σε μια σχέση, επειδή προσπαθούν να είναι αυτό που ο σύντροφός τους θέλει.

4. Δεν ακούτε τους φίλους σας

Πόσες φορές είπατε σε κάποιον φίλο σας κάτι και μετά σας αγνόησε και έκανε του κεφαλιού του; Σίγουρα πολλές. Μήπως λοιπόν τώρα κάνετε ακριβώς το ίδιο; Μήπως σας λένε να προσέξετε κι εσείς κάνετε πως δεν ακούτε; Και μήπως κλείνετε τα αυτιά σας, γιατί δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι έχουν δίκιο;

Δείτε Επίσης
Εσείς πώς … δεσμεύεστε; Πώς επηρεάζεται η επαγγελματική και ερωτική ζωή σας

Αν ναι, τότε ίσως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που νιώθετε ανασφάλεια στη σχέση σας. Όσο κι αν προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι η σχέση σας είναι υγιής, τα λόγια των φίλων σας πάντα θα αντηχούν στο μυαλό σας.

Πιθανόν μάλιστα να σας δημιουργούν προβληματισμούς και κάνοντάς σας να νιώσετε άσχημα για τον εαυτό σας. Αν όμως οι άνθρωποι που σας αγαπούν σας λένε ότι ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος στη σχέση σας, τότε μάλλον πρέπει να τους ακούσετε.

5. Η ζωή σας έχει γίνει άνω-κάτω

Μήπως η ζωή σας έχει αλλάξει άρδην από όταν μπήκατε σε αυτή τη σχέση; Μήπως έχετε χάσει επαφή με τους φίλους σας και δεν δουλεύετε όπως παλιά με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα; Μήπως έχετε αδυνατίσει ή παχύνει; Ή ξαφνικά έχετε προβλήματα ύπνου;

Αν η ζωή σας έχει αλλάξει προς το χειρότερο και το μόνο που κάνετε είναι να περιμένετε ένα του μήνυμα, τότε είναι απόλυτα λογικό να νιώθετε ανασφάλεια στη σχέση σας. Και αυτό είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Η ανασφάλεια στη σχέση είναι ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα

Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην αγάπη, τη φιλία και τις όμορφες στιγμές. Όχι στην απουσία σεβασμού και στο να χάνετε τον εαυτό σας και τους φίλους σας. Αυτό είναι μια τοξική σχέση.

Σκεφτείτε καλά όλα τα παραπάνω και αν πιστεύετε ότι σας συμβαίνουν, τότε πάρτε τον χρόνο σας και αντιμετωπίστε τα, είτε μόνη σας είτε με τον σύντροφό σας.

Η ζωή είναι μικρή για να την αφήνουμε να κυλά μέσα στην ανασφάλεια!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.