Σεξουαλική ένταση: Πώς θα καταλάβετε ότι υπάρχει και πώς μπορείτε να την χτίσετε

Σεξουαλική ένταση: Πώς θα καταλάβετε ότι υπάρχει και πώς μπορείτε να την χτίσετε

Τα σημάδια που προδίδουν τη χημεία και τη σεξουαλική ένταση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι πάντα τα ίδια. Και αλάνθαστα! Τον κοιτάτε, σας κοιτάζει, και όταν τα βλέμματά σας συναντιούνται μια έκρηξη ενθουσιασμού διαπερνά το σώμα σας. Το συναίσθημα αυτό είναι η σεξουαλική ένταση. Τι ακριβώς σημαίνει σεξουαλική ένταση; Ποια είναι τα σημάδια; Είναι κάτι καλό ή όχι; Αυτά και άλλα ερωτήματα και απαντήσεις για ένα φλέγον ζήτημα ακολουθούν!

Από τη Σοφία Κροκιδά 

Η σεξουαλική ένταση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό και κάποιες φορές ηλεκτρισμένο συναίσθημα που προκύπτει μεταξύ δύο ανθρώπων που θέλουν να έρθουν σε επαφή αλλά δεν μπορούν τη δεδομένη στιγμή για διάφορους λόγους.

Χημεία, ενέργεια, ένταση, όπως και να το πείτε πλανάται στον αέρα και το καταλαβαίνετε όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι γύρω σας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σεξουαλική ένταση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι διαφορετική με τη μονόπλευρη έλξη που μπορεί να νιώθει κάποιος για κάποιον άλλο.

Συγκεκριμένα, η σεξουαλική ένταση μπορεί να περιγραφεί ως μια ενεργητική δύναμη μεταξύ ανθρώπων που νιώθουν αμοιβαίο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Αν το άτομο που σας ελκύει δεν δείχνει να ανταποδίδει τον πόθο σας τότε αυτό δεν είναι σεξουαλική ένταση αλλά έρωτας. Από την πλευρά σας τουλάχιστον!

Πώς θα καταλάβετε τι από τα δύο συμβαίνει;

Σημάδια σεξουαλικής έντασης

Κι όμως, μπορείτε να αναγνωρίσετε αν υπάρχει κάτι αμοιβαίο μεταξύ σας. Δώστε σημασία στα παρακάτω:

 • Έντονη οπτική επαφή
 • Έντονη σωματική επαφή, όπως το να δημιουργεί κάποιος ευκαιρίες για να ακουμπήσει τον άλλο
 • «Τυχαία» αγγίγματα
 • Να ονειρεύεστε ή να φαντασιώνεστε κάποιον σεξουαλικά
 • Να φαντάζεστε ότι περνάτε χρόνο με κάποιον, όχι απαραίτητα σεξουαλικά
 • Να φλερτάρετε πιο έντονα
 • Ο ένας ή και οι δύο αλλάζουν τον τόνο της φωνής ή τον ρυθμό της ομιλίας τους
 • Οι αυξημένες προσπάθειες για αστεία και χιούμορ
 • Το να νιώθετε άβολα όταν είστε μαζί
 • Το να κοκκινίζετε
 • Η ανοιχτή γλώσσα του σώματος
 • Το να γέρνετε ο ένας προς το μέρος του άλλου
 • Το να προσπαθείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε φυσικά εμπόδια υπάρχουν μεταξύ σας
 • Το να νιώθετε χαρούμενοι και να γελάτε πολύ όταν είστε μαζί
 • Η αίσθηση ενός ταμπού ή κάτι κρυφού που υπάρχει μεταξύ σας

Το κλειδί σε όλα τα παραπάνω σημάδια είναι η αμοιβαιότητα. Επιπλέον, τα σημάδια της έλξης δεν έχουν να κάνουν πάντα με το σεξουαλικό άγγιγμα, τη γλώσσα ή τα υπονοούμενα. Συχνά εκφράζονται μέσω του φλερτ. Αυτό σημαίνει ακόμα και τα πιο απλά πράγματα όπως το να γελάτε περισσότερο όταν είστε μαζί με κάποιον. Το φλερτ που ανταποδίδεται μπορεί να είναι πολύ απελευθερωτικό και μπορεί να δημιουργήσει μια αμοιβαία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Να κι άλλο ένα σημάδι σεξουαλικής έντασης: Αν και οι περισσότεροι γύρω σας μπορούν να νιώσουν τη σεξουαλική ένταση, συχνά είναι σαν ένα μυστικό παιχνίδι για δύο. Μέρος αυτού που κάνει τη σεξουαλική ένταση τόσο καυτή είναι ότι πρόκειται για κάτι απροσδόκητο και ίσως κάτι που πρέπει να μείνει κρυφό.

Είναι καλό να υπάρχει σεξουαλική ένταση;

Η σεξουαλική ένταση είναι κάτι καλό όταν θέλετε να έρθετε σε επαφή με κάποιον. Γιατί η ένταση αυτή σας δίνει την ευκαιρία να φλερτάρετε και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για αυτό που ίσως ακολουθήσει.

Πανίσχυρο αφροδισιακό για ανθρώπους που μπορούν τελικά να είναι μαζί, η σεξουαλική ένταση μπορεί να χτίσει μια προκαταβολική έξαψη με την κατάλληλη δόση σεξουαλικής διάθεσης. Μπορεί ακόμα να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στον έρωτα, αφού το παιχνίδι και η καθυστέρηση της επαφής μπορούν να προκαλέσουν τη φαντασία, τον πόθο, την περιέργεια και την περιπέτεια.

Υπάρχουν όμως και  κάποια αρνητικά στην τόσο έντονη σεξουαλική χημεία μεταξύ ανθρώπων. Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν θα έπρεπε να νιώθουν κάτι τέτοιο ή ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της προσοχής και ακόμα και αρνητικά συναισθήματα μεταξύ των δύο.

Οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση σεξουαλικών ορίων μπορεί να εμποδίσει την σεξουαλική ένταση. Όταν το άτομο που μοιράζεστε τη σεξουαλική ένταση είναι από το περιβάλλον της δουλειάς σας, φίλος, οικογένεια, ανήλικος ή κάποιος που μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλος, τότε η σεξουαλική ένταση μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στη ζωή σας.

Μια ακόμη περίσταση που παρουσιάζει τις άσχημες πλευρές της σεξουαλικής έντασης είναι όταν το αίσθημα αυτό γίνεται όπλο για εκδίκηση. Αν ο σύντροφός σας φλερτάρει μπροστά σας για να δει πώς θα αντιδράσετε τότε αυτό είναι ένα παράδειγμα κακής σεξουαλικής έντασης.

Τι να κάνετε

Η επικοινωνία είναι πάντα το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να το κουβεντιάσετε με τον άλλο. Με το να εκφραστείτε δεν θα καταφέρετε μόνο να πραγματώσετε τη σεξουαλική ένταση αλλά θα καταλάβετε αν μιλάμε απλά για ένα ερωτικό ενδιαφέρον που δεν σημαίνει κάτι παραπάνω και μπορείτε να το ξεχάσετε.

Όταν υπάρχει σεξουαλική ένταση μεταξύ δύο ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να φλερτάρουν, οι άνθρωποι αυτοί είναι όμορφο να μετατρέπουν την έντασή τους σε κάτι πιο χειροπιαστό όπως ένα ραντεβού, ή ακόμα και ερωτική επαφή.

Δείτε Επίσης
Κρατιέστε χέρι χέρι; Να τι σημαίνει η πιο απλή κίνηση ενός ζευγαριού

Από την άλλη, αν η σεξουαλική ένταση συμβαίνει σε αρνητικό πλαίσιο, ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσετε είναι να βάλετε υγιή όρια. Απομακρυνθείτε και προσπαθήστε να εκτονώσετε διαφορετικά όλη αυτή την ένταση που νιώθετε.

Πώς να χτίσετε σεξουαλική ένταση

Η διαδικασία του να μάθετε πώς να χτίζετε σεξουαλική ένταση με τον σύντροφό σας είναι μια αποκαλυπτική εμπειρία που θα σας φέρει πιο κοντά, καθώς γνωρίζετε ο ένας τις σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκες του άλλου. Επίσης, αν ο ένας από τους δύο έχει χαμηλή λίμπιντο, το χτίσιμο έντασης είναι ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσει.

1. Καθυστερήστε το σεξ

Για να δημιουργήσετε ή να αυξήσετε τη σεξουαλική ένταση μπορείτε επίτηδες να μην κάνετε σεξ αλλά να συνεχίσετε να φλερτάρετε ο ένας τον άλλο. Δουλέψτε στο χτίσιμο της προσμονής προκαλώντας τον σύντροφό σας με πράξεις που θα τον προσελκύσουν προτού έρθετε σε επαφή κανονικά.

Οι σύντροφοι που κατανοούν τη σεξουαλική ένταση μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να παίξουν και να προκαλέσουν ο ένας τον άλλο, ώστε να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα τη σεξουαλική τους ζωή. Ποτέ μην υποτιμάτε την τέχνη της πρόκλησης όταν συμβαίνει τη σωστή στιγμή.

2. Ανάψτε τα αίματα με μηνύματα

Τα πονηρά μηνύματα που χτίζουν προσμονή μπορούν να είναι μια πολύ καλή αρχή. Και αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο να δώσετε στον σύντροφό σας να καταλάβει ότι τον σκέφτεστε πονηρά.

3. Αγγιχτείτε

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να χτίστε σεξουαλική ένταση είναι να δημιουργήσετε ευκαιρίες για αγγίγματα και παιχνιδιάρικη οπτική επαφή. Ακόμα και για role play. Αν η σεξουαλική ένταση γίνει τόσο έντονη που δεν μπορείτε να περιμένετε, τότε ενδώστε!

4. Χρησιμοποιήστε sex toys

Αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση κάντε στον σύντροφό σας δώρο ένα sex toy και υποσχεθείτε του ότι αργότερα θα το χρησιμοποιήσετε μαζί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορεί να απολαύσει ένα ζευγάρι ώστε να χτίσει προσμονή και σεξουαλική ένταση στην κρεβατοκάμαρα.

Το συμπέρασμα;

Η σεξουαλική ένταση είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που όλοι νιώθουμε όταν είμαστε δίπλα σε κάποιον που μας κινεί ερωτικά. Το κλειδί για να σεβόμαστε όσους σχετίζονται με αυτό το συναίσθημα είναι η ειλικρίνεια και η επικοινωνία. Επίσης, προσέξτε πώς νιώθετε όταν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ώστε να ξέρετε πώς σας επηρεάζει αν είστε σε μονογαμική σχέση.

Προτού προχωρήσετε με κάποιον που σας ανεβάζει τη λίμπιντο σκεφτείτε όλα τα πιθανά σενάρια για να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Αν όμως έχετε το πράσινο φως τότε τι περιμένετε; Σταματήστε να διαβάζετε και αναλάβετε δράση!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.