Τα σημάδια ότι θέλει να μείνετε φίλοι!

Τα σημάδια ότι θέλει να μείνετε φίλοι!

Πόσο δύσκολο αποδεικνύεται κάποιες φορές να αποκωδικοποιήσουμε τη μυστική γλώσσα ενός άντρα; Μας θέλει ή επιδιώκει μόνο την παρέα μας; Θα μιλήσει; Θα κάνει το πρώτο βήμα;

Από την Δέσποινα Σάμψων

Ο άλλος μπαίνει συνήθως στο μυαλό μας και σφηνώνει χωρίς να μπορούμε να απαλλαχτούμε από τη σκέψη του. Όση προϋπηρεσία κι αν διαθέτουμε στο φλερτ, δεν είναι αρκετή για να λύσουμε τον γρίφο, αν μας βλέπει κι εκείνος ερωτικά. Είτε είμαστε 15 είτε 35, η κρίση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μας βοηθάει επειδή έχουμε την τάση να διατηρούμε την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που μας δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω πέρα από τη φιλία μας την πρώτη κρίσιμη περίοδο της γνωριμίας μας;

Πάντα κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα

Πήγαμε σινεμά, για καφέ, στην πρεμιέρα ενός θεατρικού έργου και στα εγκαίνια του νέου ιταλικού στα νότια προάστια. Ωστόσο, όλο το κοινό πρόγραμμα βγαίνει από εμάς μόνο, κι εκείνος απλώς ακολουθεί. Αν δεν έχει πάρει ποτέ την πρωτοβουλία να οργανώσει εκείνος την επόμενη έξοδο, μάλλον προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα –“κόφτη” της πιθανότητας μελλοντικής ερωτικής επαφής. Περνάει καλά αλλά μένει στην παρέα ως φίλος.

Η συμβουλή: Διακόπτουμε για ένα διάστημα τις προσκλήσεις και περιμένουμε. Αν δεν επανέλθει με ενθουσιασμό επειδή του λείψαμε, μάλλον πρέπει να μπει άμεσα ημερομηνία λήξης στη φαντασίωσή μας.

Προμοτάρει τους φίλους του

Σε κάθε συνάντηση είμαστε έτοιμες να κάνουμε την καλύτερη εντύπωση: άρωμα, εμφάνιση, ετοιμότητα συζήτησης, ατάκες, βλέμματα, αυτοπεποίθηση. Όλα ρυθμισμένα μόνο που εκείνος μιλάει μόνο για τους φίλους του. Αν το μόνο που νιώθουμε είναι ότι προσπαθεί να μας διαφημίσει κάποιον από τους κολλητούς του, τότε κάτι δεν πάει καλά στο σενάριο που γράφουμε με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Η συμβουλή: Του ζητάμε να μας περιγράψει το είδος του άντρα που πιστεύει ότι θα ήταν ιδανικός για εμάς. Αν μιλήσει για τον αντίθετο από τον ίδιο, τότε οι απαντήσεις έχουν δοθεί.

Καταλήγουμε να βγαίνουμε με ολόκληρη παρέα

Ενώ περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή που θα βρεθούμε μόνες μαζί του, εκείνος κουβαλάει μαζί του ένα γκρουπ από παλιούς συμμαθητές, κολλητές και φίλους. Μήπως προσπαθεί να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα;

Η συμβουλή: Τον προσκαλούμε σε μία δραστηριότητα που αφορά μόνο δύο. Αν αρνηθεί ευγενικά και αντιπροτείνει κάτι ομαδικό, έχουμε ήδη λύσει άλλη μία εξίσωση με αρνητικό πρόσημο.

Δεν βγαίνουμε ποτέ σε δείπνο (ή νύχτα)

Βραδινή έξοδος σημαίνει φλερτ. Πολλοί άντρες παραδέχονται ότι διαχωρίζουν τις φίλες τους βγαίνοντας μαζί τους για καφέ ή μεσημεριανό από τις ερωτικές τους συντρόφους με τις οποίες κανονίζουν πάντα κάτι βραδινό.

Η συμβουλή: Αν τα χρονικά διαστήματα των εξόδων δεν μας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, μπορούμε να ζητήσουμε μια ξεκάθαρη εξήγηση. Ακόμα και μια αρνητική απάντηση είναι πιο σαφής από την άγνοια.

Η σχέση βασίζεται μόνο στα sms

Αν ένα αγόρι αρκείται να πληκτρολογεί μηνύματα στο κινητό του και δεν δείχνει καμία διάθεση να μας συναντήσει, μπορεί να μας τρελάνει!

Η συμβουλή: Είναι τόσο πολυάσχολος; Δεν τα πάει καλά στην επικοινωνία; Του λέμε εμείς οι ίδιες ότι ενδιαφερόμαστε να συναντηθούμε. Αν δεν βρει το χρόνο να ανταποκριθεί, έχουμε ήδη κατανοήσει τη διάθεσή του.

Μιλάει για άλλες

Είναι οι πρώην του και μας εκμυστηρεύεται κάποιες κρυφές σκέψεις του ή παρλάρει συνεχώς για όλες τις γυναίκες που του αρέσουν; Έχει τη διάθεση να δεθεί μαζί μας μέσα από αποκαλυπτικές συζητήσεις ή απλώς ονειρεύεται τις επόμενες που θα εμπλουτίζουν την ατζέντα του;

Η συμβουλή: Αν ακούμε ξαφνικά λεπτομέρειες για ραντεβού που υφίστανται σε παράλληλο χρόνο με τις εξόδους μας, τότε σίγουρα δεν μας βλέπει περισσότερα ερωτικά από τη… χαρτοπετσέτα του.

Δείτε Επίσης
Πώς θα συναντήσετε τον μεγάλο έρωτα;

Επιλογή δημόσιων χώρων

Αν επιλέγει να βγαίνει μόνο έξω μαζί μας και αποφεύγει την απομόνωση του ιδιωτικού χώρου, κάτι θέλει να πει με κομψό τρόπο.

Η συμβουλή: Τον καλούμε σε μια βραδιά που θα κατεβάσουμε την αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά στο σπίτι μας. Του υποσχόμαστε να παραγγείλουμε το αγαπημένο του “βρώμικο”… Αν αποφύγει ευγενικά την πρόσκληση, έχουμε μάθει τις προθέσεις του.

Διατηρεί απόσταση

Η φυσική επαφή δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε καθημερινές συναντήσεις. Καθόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον, γέρνουμε ελαφρά, παύση… Αν εκείνος διακριτικά αλλάξει στάση και απομακρυνθεί, στέλνει το δικό του μήνυμα άμυνας.

Η συμβουλή: Εκείνος που δεν φαίνεται να επιδιώκει το άγγιγμά μας ή να κάτσει οπωσδήποτε δίπλα μας, δεν θα είναι πιθανόν ο μελλοντικός μας σύντροφος ούτε φυσικά υποφέρει από συστολή.

Μας συστήνει ως φίλη του

Είναι ο αλάνθαστος τρόπος να διακρίνουμε τις προθέσεις του παρατηρώντας όχι απλώς πώς μας συστήνει στους φίλους του αλλά και την ιδιαίτερη χροιά που παίρνει η φωνή του όταν τονίζει τη λέξη καθώς και το πώς αντιδρούν εκείνοι. Αν χρησιμοποιήσει το όνομά μας αντί για ένα σκέτο  “μια φίλη μου” και κυρίως αν η παρέα του ήδη έχει ακούσει για εμάς, οι πιθανότητες είναι μαζί μας…

Η συμβουλή: Αν η παρέα του αποτελείται από γυναίκες και σε εκείνες τονίσει ότι είστε απλώς μια φίλη του, το πιθανότερο είναι ότι είναι αρκετά ειλικρινής και δεν επιδιώκει τίποτα περισσότερο από το να αυξήσει τους φίλους του στο facebook.

Το μάτι του παίζει

Ο κανόνας θέλει δύο ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ένα, να μην στρέφουν το ενδιαφέρον τους αλλού. Ρομαντικό, παλιομοδίτικο… αυτό είναι! Όταν όμως ο ένας από τους δύο είναι multi tasker και καταφέρνει να σκανάρει και τον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό που περνάει από μπροστά του, τότε έχουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο που είναι εκεί έξω, συνεχίζει να ψάχνει το ταίρι του κι εμείς, η Ολίβια Νιούτον Τζον της υπόθεσης, δεν κολλάμε στο όνειρό του…

Η συμβουλή: Το έξυπνο κορίτσι γνωρίζει τους κανόνες των σχέσεων και τους κώδικες της απόρριψης. Αν κάποιος θέλει να κοιτάει άλλες γυναίκες, μπορεί σε εμάς να χαζεύει μόνο την πλάτη μας καθώς απομακρυνόμαστε…

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.