Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά… Του αρέσετε; Κάντε τον να το παραδεχτεί!

Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά… Του αρέσετε; Κάντε τον να το παραδεχτεί!

Όλες ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεις… τον ένα και μοναδικό! Υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε, αν το αντικείμενο του πόθου μας νιώθει το ίδιο για εμάς ή θα πρέπει να τον περιμένουμε αιωνίως να κάνει κίνηση;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Τελικά τα αγόρια παραδέχονται εύκολα ή δύσκολα τα συναισθήματά τους; Μήπως πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα σχολικά μας χρόνια και να κάνουμε αναδρομή στη συμπεριφορά τους;

Δυστυχώς είναι κάτι που συναντάμε πολύ συχνά ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Εκεί που καταλαβαίνουμε ότι του αρέσουμε, αυτός δεν λέει να εκδηλωθεί με σαφήνεια. Κι αρχίζουμε να αναρωτιώμαστε αν πρέπει να του στείλουμε ένα μήνυμα, να κάνουμε την πρώτη κίνηση και να του ζητήσουμε να βγούμε ή μήπως είναι καλύτερο να περιμένουμε μέχρι… να το πάρει απόφαση;

Ευτυχώς η ψυχολογία μας βγάζει και πάλι από τη δύσκολη θέση, αποκαλύπτοντας τρόπους που φανερώνουν τα ερωτικά συναισθήματα κάποιου.

Όπως έγραψε ο καθηγητής ψυχολογίας Jack Schaefer  στο επιστημονικό περιοδικό Psychology Today: Η οπτική επαφή είναι ένα αρκετά καλό σημάδι ότι τρέφει συναισθήματα για εσάς. Ή αν βρίσκει συνεχώς τρόπους να σας ακουμπάει, έστω και πεταχτά.

Ακόμα, αν γέρνει προς το μέρος σας όταν μιλάτε, ή αν κάνει άθελά του ίδιες κινήσεις με εσάς, τότε μάλλον ενδιαφέρετε ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται!

Μια δύσκολη δουλειά!

Όταν πλέον έχετε βεβαιωθεί ότι ενδιαφέρεται, ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Να τον κάνετε να το παραδεχτεί! Αν λοιπόν δεν θέλετε να πάρετε την πρωτοβουλία και να του ζητήσετε να βγείτε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε.

Δείτε Επίσης
Σαν να μην πέρασε μία μέρα: Όταν εξαφανίζεται και επανέρχεται…

Πολλές φορές το να εκδηλώσει ένας άντρας τα συναισθήματά του είναι απλώς θέμα χρόνου, οπότε θα πρέπει να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν. Για να “ανοιχτεί” ένας άντρας πρέπει να ξέρει ότι δεν θα πανικοβληθείτε άλλωστε.

Μπορεί κάποιος να είναι υπερβολικά αγχωμένος και να φοβάται ότι δεν θα ανταποκριθείτε στα συναισθήματά του. Μια καλή τακτική λοιπόν είναι να του δείχνετε σημάδια για το πώς νιώθετε, ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή του και να τον ωθήσετε να εκφραστεί.

Από την άλλη, μπορείτε απλά να κάνετε τη ζωή σας εύκολη. Δηλαδή, να του πείτε πώς νιώθετε για αυτόν και να τον ρωτήσετε για τα δικά του συναισθήματα.

Μπορεί να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμο να κάνετε την πρώτη κίνηση, και ειδικά για τις γυναίκες, αλλά είναι πολύ πιο απελευθερωτικό από ό,τι φαντάζεστε. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχτεί ότι όταν οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση, αυξάνουν τις πιθανότητές τους να έλξουν τους καλύτερους άνδρες!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.