Τοξικές σχέσεις: γιατί δεν φεύγετε;

Τοξικές σχέσεις: γιατί δεν φεύγετε;

Ξέρετε ότι σας κάνει κακό και δεν είναι η σχέση που ονειρευόσασταν. Γιατί λοιπόν δεν χωρίζετε; Ξέρουμε τους λόγους και σας τους «φωνάζουμε» για να κάνετε την πιο σημαντική κίνηση. Να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας!

από τη Σοφία Κροκιδά

1.    Νομίζετε ότι μπορείτε να φτιάξετε τα πράγματα

Σε μια τοξική σχέση, ξέρετε καλά πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά πάντα πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας και να φτιάξετε μια υγιή σχέση.

Λέτε στον εαυτό σας να κάνει λίγη υπομονή ακόμα μέχρι να βρείτε την ευτυχία μαζί. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ποτέ. Το μόνο που αλλάζει είναι τα συναισθήματά σας. Και όχι με την καλή έννοια.

2.  Νομίζετε ότι είναι ο ιδανικός σύντροφος

Λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός. Γι’ αυτό πολλές φορές δεν βλέπουμε πόσο λάθος είναι ένας άνθρωπος για εμάς.

Και μπορεί να ξέρετε ότι η λεκτική ή ακόμα και σωματική βία δεν αξίζει σε καμία γυναίκα, αλλά μπορεί να την υπομένετε μόνο και μόνο για να μην χάσετε το όμορφο χαμόγελό του από τη ζωή σας. Αυτός όμως, ενδιαφέρεται για το δικό σας χαμόγελο ή γυρνάει την πλάτη όταν σας βλέπει να κλαίτε;

3.  Δεν θέλετε να παραδεχτείτε την κατάσταση

Είναι συνηθισμένο να θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι η σχέση σας δεν είναι μόνο τσακωμοί και φωνές. Και ο σύντροφός σας μπορεί να σας λέει ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να είστε μαζί.

Και εσείς το πιστεύετε γιατί φοβάστε το αντίθετο. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν θα τον χωρίσετε ποτέ, αλλά μένοντας μαζί του επιλέγετε να κρατήσετε όλες τις κακές και άσχημες στιγμές.

4.  Θέλετε να σας αγαπήσει

Ξέρετε ότι δεν σας αγαπάει πραγματικά. Το βλέπετε στα μάτια του χωρίς καν να σας το πει. Το καταλαβαίνετε από τον τρόπο που φλερτάρει με τις άλλες γυναίκες και από το ότι δεν θέλει να τον συνοδεύετε στις εξόδους του.

Ελπίζετε όμως ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει και θα καταλάβει ότι δεν μπορεί χωρίς εσάς. Ακόμα και αυτό να γινόταν όμως, δεν θα έλυνε τα προβλήματα σας.

5. Θέλετε απλά να γυρνάτε σπίτι και να είναι εκεί

Το μόνο που θέλετε είναι μια ρουτίνα. Και αυτό έχετε. Πηγαίνετε στη δουλειά και γυρνάτε σε ένα σπίτι που δεν ακούγεται τίποτα, κοιμάστε χωριστά και ξυπνάτε με τον ίδιο κόμπο στο στομάχι. Αυτή είναι η ρουτίνα που ονειρευόσασταν;

Δείτε Επίσης
Παίζει με το μυαλό σας ο σύντροφός σας; Τι σημαίνει και πώς αντιδράτε;

6. Συνηθίσατε τη σιωπή

Έχετε μάθει να αγαπάτε την ησυχία μέσα στο σπίτι, αφού όταν μιλάτε μεταξύ σας το μόνο που ακούγεται είναι φωνές και προσβολές. Όσο παραμένετε σιωπηλοί όλα είναι εντάξει και χαίρεστε που απλά το βράδυ κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι. Μπορεί να νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να κάνετε υπομονή, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν είναι έτσι οι υγιείς σχέσεις.

7. Έχετε συνηθίσει τον πόνο που σας προκαλεί

Δεν είναι ότι θέλετε πραγματικά να σας αγνοεί και να σας παραμελεί. Αλλά χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ σας. Μπορεί να σας πονάει η συμπεριφορά του, αλλά τουλάχιστον είστε κοντά του.

Το να νιώθετε πόνο σημαίνει ότι είστε ζωντανή και έχετε κάτι. Και νομίζετε ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ευτυχία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα έρθει ποτέ!

8.  Σας λέει ότι δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο

Σας έχει κάνει να πιστεύετε ότι εσείς είστε το πρόβλημα και όχι αυτός. Και για να συνεχίσετε να είστε μαζί του θα πρέπει να κρατάτε το στόμα σας κλειστό και να κάνετε τα πάντα με τον δικό του τρόπο.

Όσο περισσότερο δεν μιλάτε όμως, τόσο πιο πολύ επιβαρύνετε την ψυχολογία σας. Βρείτε τη δύναμη να φύγετε πριν να είναι αργά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.