Γιατί οι άνδρες έχουν καλύτερο προσανατολισμό;

Γιατί οι άνδρες έχουν καλύτερο προσανατολισμό;

Μία νέα επιστημονική μελέτη ισχυρίζεται ότι αυτή η πεποίθηση δεν είναι απλώς πεποίθηση, αφού βασίζεται στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου.

Οι άνδρες λοιπόν έχουν καλύτερες ικανότητες προσανατολισμού γιατί από τα… παλιά τα χρόνια έπρεπε να βρουν τις γυναίκες-συντρόφους τους, αλλά και να ταϊσουν την οικογένεια!

Ο επικεφαλής της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ, Dr. Layne Vashro, δηλώνει σχετικά: «Η ικανότητα προσανατολισμού επιτρέπει να ταξιδεύει κάποιος σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να εξερευνά νέες περιοχές. Και όσο πιο μακριά ταξιδεύει κανείς, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να ανακαλύψει νέες ευκαιρίες για… καλύτερο ζευγάρωμα».

Ο ερευνητής έφθασε σε μία από τις πιο πρωτόγονες φυλές στη Ναμίμπια και δούλεψε με 120 άνδρες και γυναίκες. «Οι άνθρωποι της φυλής έχουν μία “αρκετά ανοιχτή σεξουαλική ζωή”, η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει στους άνδρες να τεκνοποιήσουν με γυναίκες που δεν είναι οι σύζυγοί τους». Για τη μελέτη, άνδρες και γυναίκες έλαβαν μέρος σε πειράματα, τα οποία περιλάμβαναν διάφορες εξερευνήσεις στην περιοχή, καθώς και πειράματα προσανατολισμού ή ακόμη και ερωτήσεις για το πόσο είχαν απομακρυνθεί στις περιοχές τον προηγούμενο χρόνο ή πόσο παιδιά είχαν.

Τι ανακάλυψε η ερευνητική ομάδα; Οι άνδρες συνολικά τα πήγαν πολύ καλύτερα από τις γυναίκες: είχαν ταξιδέψει πιο μακριά, είχαν φτάσει σε πολύ περισσότερες περιοχές, ενώ οι απαντήσεις στα πειράματα κατέδειξαν ότι ήταν πολύ πιο ακριβείς στη μέτρηση των αποστάσεων και στην υπόδειξη γεωγραφικά των περιοχών. Επιπλέον, βρήκαν ότι οι όσο πιο πολύ είχαν ταξιδέψει οι άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη, είχαν και περισσότερα παιδιά από διαφορετικές γυναίκες.

Τα ευρήματα της έρευνας κατά τους επιστήμονες συνηγορούν ότι οι άνδρες έχουν αποκτήσει καλύτερες ικανότητες προσανατολισμού με κίνητρο την καλύτερη και πιο επιτυχημένη αναπαραγωγή!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην επιστημονική επιθεώρηση Evolution and Human Behavior.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.