Γυναίκες και σεξ: 6 μύθοι (επιτέλους) καταρρίπτονται

Γυναίκες και σεξ: 6 μύθοι (επιτέλους) καταρρίπτονται

Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σεξ, όνειρό τους είναι ο γάμος και έτσι είναι μονογαμικές… Ερωτεύονται με έναν καλό οργασμό, αφού έτσι κι αλλιώς μέχρι να τον έχουν… περνά πολύς χρόνος. Όχι, ακριβώς! Εδώ αποδεικνύεται ότι 6 παλιοί και καλά ριζωμένοι μύθοι για τη γυναικεία σεξουαλικότητα είναι απλώς ένα μεγάλο ψέμα!

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μύθος 1: Οι γυναίκες είναι κατά βάση μονογαμικές.

Οι επιστημονικές μελέτες έρχονται να ανατρέψουν πλήρως αυτόν τον βαθιά ριζωμένο μύθο (τώρα μεταξύ μας, το ξέρουμε…) που βασίζονται σε κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις και καταναγκασμούς. Ο Γερμανός ερευνητής Daniel Bergner σε μία τεράστια έρευνα που διενεργήθηκε το 2006 σε 2.500 ζευγάρια απέδειξε ότι οι γυναίκες βαριούνται πολύ πιο σύντομα μία μοναγαμική σεξουαλική σχέση από ό,τι οι άνδρες. Το ίδιο επιβεβαιώνει και μία καναδική μελέτη του 2012 και ένα σημαντικό της εύρημα ήταν ότι οι γυναίκες «παρεκτρέπονται» πολύ πιο συχνά όταν βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση. Στο ίδιο μήκος κύματος και πλείστες άλλες έρευνες πιστοποιούν ότι η μονογαμία δεν ταιριάζει στις γυναίκες.

Μύθος 2: Οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για το σεξ στο βαθμό που ενδιαφέρει τους άνδρες.

Οι άνδρες έχουν πιο υψηλή λίμπιντο από ό,τι οι γυναίκες. Αλλά σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες η υπόθεση αυτή ανατρέπεται. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το σεξ ακριβώς στον ίδιο βαθμό με τους άνδρες, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο «ρευστές» στη σεξουαλική έλξη και μάλιστα μάλλον είναι βιολογικά προγραμματισμένες να αναζητούν το σεξ με διαφορετικούς παρτενέρ (για καλύτερη διαιώνιση του είδους). Δυστυχώς, οι ρομαντικές πεποιθήσεις και η κοινωνική πίεση, έχουν υποβάλει στις γυναίκες την ιδέα ότι το αρσενικό είναι αυτό που «κυνηγά» το σεξ, αποτρέποντάς τις σε μεγάλο βαθμό από το να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους τόσο ελεύθερα όσο εκείνοι.

Μύθος 3: Οι γυναίκες δεν διεγείρονται «οπτικά» όπως οι άνδρες.

Οι γυναίκες φαίνεται ότι ερεθίζονται πιο έντονα από όσο οι άνδρες, απλώς δεν αισθάνονται την ελευθερία να το δηλώσουν. Η ερευνήτρια και καθηγήτρια του βρετανικού Πανεπιστημίου Queen’s, ερεύνησε για χρόνια το πώς αντιδρούν οι άνδρες και γυναίκες παρακολουθώντας ερωτικό υλικό. Ανακάλυψε λοιπόν, ότι οι γυναίκες ανταποκρίνονται σωματικά σε πολύ μεγαλύτερο εύρος στην ερωτική φαντασίωση. Αν και οι γυναίκες αποστασιοποιούνται από την πορνογραφία, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι ίδια με την ανδρική.

Μύθος 4: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ερεθιστούν σεξουαλικά.

Ο άνδρες χρειάζονται περίπου 90 δευτερόλεπτα για να ερεθιστούν, ενώ οι γυναίκες θέλουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο παιχνιδιού, σωστά; Όχι, σύμφωνα με τους ερευνητές του διάσημου καναδικού Πανεπιστημίου McGill, οι οποίοι κυριολεκτικά βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν ανακάλυψαν ότι και τα δύο φύλα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Ο χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά π.χ. παρακολουθώντας πορνογραφικό υλικό. Βέβαια, άλλο η σωματική και άλλο η συναισθηματική επιθυμία για σεξ, όμως αυτές οι ανακαλύψεις καταρρίπτουν άλλον έναν παλιό μύθο. Το ίδιο ισχύει και τια το πόσο χρόνο θέλει μία γυναίκα για να φθάσει σε οργασμό. Κατά μέσο όρο τον ίδιο με έναν άνδρα, όταν αυνανίζονται, ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο κατά τη σεξουαλική πράξη, πράγμα που μάλλον οφείλεται -για μία ακόμη φορά- στην κουλτούρα που μας έχει επιβληθεί και δεν μας αφήνει να εκφραστούμε ελεύθερα.

Δείτε Επίσης
Άρωμα γιασεμί… για την αγάπη και την καρδιά του!

Μύθος 5: Η λίμπιντο και η απόλαυση των γυναικών μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κλισέ από αυτό! Σύμφωνα μάλιστα με την ερευνητική ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι γυναίκες στα 30 και ακόμη περισσότερο μετά τα 40 έχουν μεγαλύτερη διάθεση για σεξ από όσο οι έφηβες ή οι γυναίκες στα 20. Επιπλέον, οι γυναίκες μετά τα 40 έχουν πολύ πιο έντονους οργασμούς και είναι πιθανόν να έχουν και πολλαπλούς οργασμούς, όπως δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Health Report). Πάμπολλες έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ γίνεται καλύτερο καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν. Αυτό είναι το καλύτερα κλεισμένο μυστικό στη ζωή μίας γυναίκας μέχρι τώρα.

Μύθος 6: Οι οργασμοί κάνουν τις γυναίκες να ερωτευτούν, είναι απλά ορμονικό.

Μία ευρέως διαδεδομένη «λαϊκή σοφία» λέει ότι οι άνδρες μπορούν να κάνουν σεξ… χωρίς σημασία αρκεί να το ευχαριστηθούν, ενώ οι γυναίκες αν έχουν οργασμό, τότε αυτομάτως ερωτεύονται και προσκολλούνται… Κι όμως στο Τμήμα Ψυχολογίας του Rutgers University λένε ότι αν και ο οργασμός πράγματι απελευθερώνει την ορμόνη οξυτοσίνη που σχετίζεται και στα δύο φύλα με την «ορμόνη του έρωτα», τίποτα δεν συνηγορεί ότι κάποιος θα ερωτευθεί. Αν και σε αυτό το πεδίο πρέπει να διενεργηθούν κι άλλες μελέτες, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ένα καλό σεξ και ένας έντονος οργασμός μπορεί να οδηγήσουν με τις ίδιες πιθανότητες άνδρες και γυναίκες στο να ερωτευθούν.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.