Είστε, πραγματικά, έτοιμες να φορέσετε το νυφικό;

Είστε, πραγματικά, έτοιμες να φορέσετε το νυφικό;

Η περίοδος των αρραβώνων είναι θαυμάσια! Σας δίνει την ευκαιρία να ενημερώσετε γνωστούς και φίλους για το υπέροχο γεγονός, αλλά και να προετοιμάσετε με κέφι τον γάμο σας. Αποτελεί, όμως, και μια χρυσή ευκαιρία για να διαπιστώσετε εάν, τελικά, είστε έτοιμες για την έγγαμη ζωή. Μάθετε πώς…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είστε ενθουσιασμένες και τρισευτυχισμένες που θα παντρευτείτε; Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα, θέστε στον εαυτό σας τις απλές ερωτήσεις που ακολουθούν και βεβαιωθείτε για την απόφασή σας με διάθεση ειλικρίνειας. Πρόκειται για μια απόφαση ζωής.

1. Ο γάμος είναι στην πραγματικότητα η προτεραιότητά μου;

Ο γάμος είναι ένα γεγονός που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Πόσοι γάμοι, όμως, είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Το σημαντικότερο στοιχείο, το οποίο και εξασφαλίζει μακροβιότητα και ευτυχία σε κάθε γάμο είναι το να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα. Είστε πρόθυμες να βάλετε την επιτυχία του γάμου σας πριν από τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες; Να βάλετε σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές σας επιθυμίες; Εάν ναι, τότε να είστε βέβαιες πως κάθε ημέρα θα αδημονείτε να βρεθείτε στο σπίτι αγκαλιά με τον αγαπημένο σας. Και καθώς τα χρόνια θα περνούν, θα είστε στην υπέροχη θέση να καυχιέστε για τον γάμο σας, με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι άλλοι άνθρωποι καυχώνται για το τεράστιο σπίτι που απέκτησαν ή για τη νεανική τους εμφάνιση.

2. Θα τον παντρευτώ εάν….

Πριν παντρευτείτε, βεβαιωθείτε πως έχετε αποφασίσει να μοιραστείτε τη ζωή σας με τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει και όχι με τον τρόπο ζωής που ακολουθεί ή τις πρόσφατες δραστηριότητές του. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν θα τον παντρευόσασταν χωρίς το πανάκριβο δαχτυλίδι με το οποίο σας έκανε πρόταση γάμου ή χωρίς το ολοκαίνουργιο σπίτι όπου θα κατοικήσετε. Οπωσδήποτε έχετε τα προσωπικά σας δεδομένα για την επιλογή του μέλλοντα συζύγου σας, αλλά ο γάμος δεν είναι απλά και μόνο ένα μεγάλο πάρτι. Η αμοιβαία αγάπη και το αστείρευτο ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον είναι τα στοιχεία που θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή. Σημειώστε πως τα δεδομένα μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν. Οπότε, αποφασίστε εάν σας ταιριάζει ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του περισσότερο από το πακέτο που τον συνοδεύει.

3. Μήπως είστε εγωκεντρική;

Πραγματικά, δεν είναι καθόλου κακό να θέλετε να φροντίζετε πρώτα από όλα τον εαυτό σας. Ωστόσο, οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από εγωπάθεια είναι προτιμότερο να ζουν μόνοι, να μην παντρευτούν και σίγουρα, να μην κάνουν παιδιά! Δεν είναι το θέμα να «μοιράζεστε», όπως μας έμαθαν στο νηπιαγωγείο. Εάν κάνετε μούτρα κάθε φορά που έχετε κακή διάθεση, αν οι γύρω σας να τακτοποιούν την ακαταστασία σας, αν πιστεύετε πως η τραυματική παιδική σας ηλικία σας δίνει το δικαίωμα να έχετε μια αντιφατική συμπεριφορά και να φέρεστε ανεύθυνα, είστε εγωίστρια. Μπορείτε να παραμείνετε κυκλοθυμική, να μην αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να χαλαρώνετε στην ακαταστασία σας, μένοντας μόνη στο διαμέρισμά σας. Δεν έχετε, όμως, το δικαίωμα να μπλέξετε με τον εγωκεντρικό σας χαρακτήρα άλλους ανθρώπους.

Δείτε Επίσης
Ζώδια:Τι είδους σύζυγος θα γίνετε ή είστε;

4. Μπορώ να γίνω πηγή χαράς για κάποιον άλλον;

Εάν το παρατηρήσετε είναι εκπληκτικό πόσο φειδωλοί είναι οι άνθρωποι στις φιλοφρονήσεις. Μήπως κι εσείς πάσχετε από αυτήν τη νευρωτική μανία; Τα ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια πολύ συχνά επευφημούν τη σχέση τους και εγκωμιάζουν τον σύντροφο τους, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Μπορούν πολύ εύκολα να σκαρφιστούν κάτι που θα κάνει τον σύζυγο να νιώσει καλύτερα και οπωσδήποτε γνωρίζουν τι του αρέσει και τι όχι. Το βασικό στοιχείο είναι πως οι άνθρωποι είναι ανασφαλείς και ζητούν την επιβεβαίωση από τον σύζυγο τους. Εάν δεν είστε πρόθυμες να κανακέψετε τον αγαπημένο σας και να του μεταδώσετε τη θετική σας εικόνα για εκείνον, να είστε σίγουρες πως θα αναζητήσει αυτό το συναίσθημα αλλού. Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο της απιστίας. Θέλετε να το ζήσετε;

5. Πόσο εύκολα λογοδοτείτε σε κάποιον άλλον;

Όταν ο ιερέας κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου αναφέρει «κι έσονται οι δύο εις σάρκα μία», εννοεί ακριβώς αυτό. Μετά τον γάμο είναι σκόπιμο να μοιράζεστε με τον αγαπημένο σας τις ευχάριστες στιγμές και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τις κινήσεις του, όπως κι εκείνος τις δικές σας. Με λίγα λόγια είναι καλό να εξετάζετε την επίδραση κάθε σας κίνησης στο άλλο σας μισό. Εάν ξοδέψετε ένα μεγάλο ποσόν χωρίς να τον ενημερώσετε, μάλλον θα έχετε πρόβλημα. Το ίδιο θα συμβεί, εάν πάλι βγείτε με τις φίλες σας και ξεχαστείτε για τρεις ώρες στην παραλιακή καφετέρια χωρίς να έχει ιδέα. Γενικά, εάν σας δημιουργεί ένταση ο έλεγχος των πράξεων σας και ο αντίκτυπός τους στη συζυγική σας ζωή, μήπως δεν είστε έτοιμες για γάμο;

Για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο απαιτείται μεγάλη ωριμότητα και ανιδιοτέλεια και από τις δύο πλευρές. Εξετάστε τις προθέσεις σας και βεβαιωθείτε για τις προτεραιότητες του συντρόφου σας, πριν ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Και μην ξεχνάτε: It takes two to tango!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.