Μήπως έχετε τύπο προσωπικότητας μπλε; Και τι σημαίνει αυτό;

Μήπως έχετε τύπο προσωπικότητας μπλε; Και τι σημαίνει αυτό;

Κατά κάποιο τρόπο, ο σκοπός της ζωής όσων τους αρέσει το μπλε χρώμα συνδέεται με την ικανότητά τους να συμβάλλουν στην ευημερία των άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι που προτιμούν αυτό το χρώμα είναι γνωστό ότι είναι σίγουροι, πιστοί και ήρεμοι. Ωστόσο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν συναισθήματα θλίψης και κατάθλιψης. Αν λοιπόν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το μπλε, τι λέει για την προσωπικότητά σας;

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Θετικά χαρακτηριστικά του μπλε

Τι λέει για σένα το μπλε; Είσαι αξιόπιστος, ευγενής, συμπονετικός, ειρηνικός, πιστός και ισχυρός. Σου αρέσει να σχεδιάζεις σωστές στρατηγικές για να πετύχεις αυτό που θες, ενώ προσαρμόζεσαι όταν υπάρξουν εμπόδια.

Σίγουρος: Συχνά επιδεικνύετε ψυχραιμία και μπορείτε να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία και όχι στις αδυναμίες σας.

Πιστεύετε στον εαυτό σας, κάτι που μπορεί να παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Τίμιος: Εκείνοι που αγαπούν το μπλε χρώμα είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστοι και τίμιοι σε μια δεδομένη ευθύνη. Είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, αντανακλώντας τις γνήσιες προθέσεις σας στους άλλους.

Εσωστρεφής: Ξοδεύετε πολύ χρόνο αναλύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Το να ξοδεύετε «χρόνο για τον εαυτό σας» σας κάνει να νιώθετε περισσότερη ενέργεια, από το να κάνετε παρέα με ανθρώπους.

Δεν σας αρέσει η προσοχή και προτιμάτε να χάνεστε μέσα στο… πλήθος.

Πιστός: Προτιμάτε τις δυνατές και βαθιές σχέσεις σε σύγκριση με τις επιφανειακές. Εκτός από την εκτίμηση της δέσμευσης, φαίνεστε επίσης αποφασισμένοι για τα πάντα.

Καλός ακροατής: Το να είστε καλός ακροατής σάς επιτρέπει να είστε υπέροχοι φίλοι, παρόλο που κινδυνεύετε να εξαρτηθείτε συναισθηματικά.

Παρέχετε επίσης υποστήριξη και ενθάρρυνση σε άτομα που σας ενδιαφέρουν.

Εξαιρετικός συνεργάτης: Αποφεύγετε τις συγκρούσεις γιατί, για εσάς, ένα από τα βασικά πράγματα σε μια σχέση είναι η ικανότητα να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά, γι’ αυτό είστε μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που του αρέσουν οι ρομαντικοί και τρυφεροί σύντροφοι. Είστε συχνά στοργικοί, ζεστοί και συνειδητοποιήστε τα συναισθήματα των άλλων.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του μπλε χρώματος

Το μπλε μπορεί μερικές φορές να φαίνεται παγωμένο, κρύο και εχθρικό. Μπορεί επίσης να προσδιορίσετε ότι έχετε κάποιες από τις αντίπαλες πλευρές του, ειδικά αν είστε υπό πίεση και στρες.

Δείτε Επίσης
Μπλε στη μόδα: Οι τέλειοι συνδυασμοί για να ξεχωρίζετε

Απώλεια συναισθηματισμού: Μερικές φορές, δυσκολεύεστε να αφήσετε το παρελθόν και να αφεθείτε στα συναισθήματά σας. Μπορείτε εύκολα να επηρεαστείτε από το πώς σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.

Όταν τα συναισθήματά σας κυριαρχούν, γίνεστε κυκλοθυμικοί και υπερβολικά ευαίσθητοι.

Πείσμα: Λόγω της αποφασιστικότητάς σας, συχνά αρνείστε να αλλάξετε γνώμη για κάτι. Αισθάνεστε εμφανώς απογοήτευση και ανυπομονησία όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας πείσουν για κάτι με το οποίο διαφωνείτε.

Άγχος: Η ιδέα να βγείτε από τα κουτάκια σας και να ξεβολευτείτε, σας κάνει να νιώθετε άγχος. Ανησυχείτε εύκολα με τις συχνές αλλαγές και προτιμάτε να κρατάτε τα πάντα στο αρχικό τους σχέδιο. Έχετε την τάση να είστε προσεκτικοί και να ανησυχείτε ακόμα και για τα μικρά πράγματα.

Έλλειψη αυθορμητισμού: Το να μένετε προσκολλημένοι στα γνωστά και δεδομένα, σας κάνει να μην έχετε αίσθηση της περιπέτειας. Μερικές φορές

Ενεργείτε ψυχρά ή γίνεστε αδιάφοροι, γι’ αυτό και οι άλλοι σας βρίσκουν λίγο… κρύους. Η προβλεψιμότητά σας σας κάνει μονότονους ή και βαρετούς.

Αυτολύπηση: Καθώς είστε πολύ απασχολημένοι με το να βάζετε πρώτα τις ανάγκες των άλλων, συχνά ξεχνάτε ότι πρέπει να φροντίζετε και τον εαυτό σας. Η αρνητικότητά σας μερικές φορές μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυτολύπηση.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.