Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας!

Ποια δουλειά του σπιτιού σιχαίνεστε; Έχει σχέση με τον χαρακτήρα σας!

Το ξεσκόνισμα είναι στα μάτια σας μία ματαιότητα; Τα πιάτα στοιβάζονται στον νεροχύτη επ’ άπειρον μέχρι να πάρετε απόφαση ότι δεν πάει άλλο; Μήπως το άδειασμα των σκουπιδιών σας φαίνεται… βουνό; Ή πάλι, εκείνα τα ρούχα που θέλουν δίπλωμα και σιδέρωμα παίρνουν αναβολή επ’ αόριστον; Η δουλειά του σπιτιού που σιχαίνεστε… φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία, αλλά  συνδέεται με κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας! Τι λέτε να δείτε, αν πράγματι ισχύει;

Σιχαίνεστε το πλύσιμο των πιάτων

Τότε έχετε δημιουργικές τάσεις

Το μαγείρεμα είναι η καλύτερή σας! Μπαίνετε στην κουζίνα με φοβερό οίστρο και με τα πιάτα σας όλοι γλείφουν τα δάχτυλά τους. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά πίσω σας, αφήνετε βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια κι έναν νεροχύτη και πάγκους φύρδην μίγδιν…

Μπορεί να αισθάνεστε μία δεξιοτέχνης της μαγειρικής, μία δημιουργική σεφ, που δεν μπορεί να ασχολείται με τη… λάντζα, αλλά αν δεν έχετε μία μόνιμη οικιακή βοηθό, είναι καλύτερο να μην μετατρέπετε την κουζίνα σας από εστία  δημιουργικότητας σε εστία… μικροβίων.

Η λύση; Μάθετε να πλένετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε όσο μαγειρεύετε. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η μικρή συμβουλή θα σας φανεί σωτήρια!

Σιχαίνεστε το άδειασμα του κάδου των σκουπιδιών

Τότε το άγχος κυριαρχεί

Αν και όχι κάτι ευχάριστο, δεν είναι και από τις δύσκολες ή χρονοβόρες δουλειές. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να αναβάλλει τις δύο μικρές και απλές κινήσεις που απαιτούνται για να αδειάσει ο γεμάτος κάδος σκουπιδιών, αυτό μάλλον σημαίνει ότι ζείτε μέσα στο άγχος.

Για την ακρίβεια νιώθετε σε τόση σύγχυση, που προτιμάτε να ανέχεστε τις άσχημες και ανθυγιεινές μυρωδιές που αναδύονται από τα σκουπίδια σας από το να τα ξεφορτωθείτε. Ίσως μία καλή ιδέα είναι να ορίσετε συγκεκριμένες ημέρες για αυτήν τη δουλειά.

Σιχαίνεστε να βάλετε σε τάξη την ντουλάπα και τα συρτάρια σας

Τότε διακατέχεστε από υπερβολική αισιοδοξία

Σε κάθε αλλαγή σεζόν ορκίζεστε ότι θα οργανώσετε την ντουλάπα σας τόσο τέλεια που θα κάνετε την αποθήκευση των ρούχων και αξεσουάρ… παιχνιδάκι!

Μόνο που ο όρκος (και ο ενθουσιασμός που τον συνοδεύει) δεν διαρκεί παρά λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Τα καλοραμμένα σακάκια σας κρέμονται σαν σακιά από τις κρεμάστρες σας, οι μπλούζες σας είναι μισοδιπλωμένες, στα συρτάρια σας δεν βρίσκετε άκρη, και ποτέ δεν θυμάστε πού μπορεί να βρίσκεται εκείνο το ζευγάρι σκουλαρίκια που τόσο αγαπάτε!

Φαίνεται λοιπόν, ότι η υπέρμετρη αισιοδοξία σας τελικά, δεν βοηθά! Η κατάσταση απαιτεί σύνεση, τάξη και αναδιοργάνωση. Πάρτε το απόφαση ότι πρέπει να κατέβετε από… τα σύννεφα και να αφιερώσετε κάποιες ώρες για να ανασυνταχτείτε.

Σιχαίνεστε το δίπλωμα των ρούχων και το σιδέρωμα

Τότε έχετε μία αίσθηση ματαιότητας

Μπορεί να μην έχετε κανένα πρόβλημα να βάλετε πλυντήριο ή ακόμα και να πλένετε στο χέρι αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια θέρμη εκείνη τη στιγμή που πρέπει να διπλώσετε τα ρούχα και τα σεντόνια σας, πόσο μάλλον να βάλετε σίδερο.

Και βλέπετε μία λογική σε αυτό: Γιατί να μπείτε στον κόπο, αφού θα τσαλακωθούν, θα ξαναλερωθούν και θα ξαναπλυθούν; Σε ένα τέλειο κόσμο, δεν θα χρειαζόταν να μπείτε σε αυτή τη μάταιη διαδικασία!

Αν και αυτή η πραγματιστική αντιμετώπιση μπορεί να μοιάζει πολύ σωστή, η αλήθεια είναι ότι δεν θα πιάνετε ένα ρούχο από την ντάνα με τα φρεσκοπλυμένα για να το φορέσετε! Αν δεν έχετε κάποιον άλλο για να επωμιστεί αυτό το έργο, χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι που θα σας γλιτώσει τουλάχιστον από το δύσκολο σιδέρωμα!

Σιχαίνεστε το ξεσκόνισμα

Τότε σας διακατέχει ο ρεαλισμός

Υπάρχουν δύο πράγματα στη ζωή που είναι μάταιο να προσπαθούμε να αποφύγουμε: οι φόροι και… η σκόνη. Για αυτό λοιπόν και το ξεσκόνισμα σας φαίνεται μια δουλειά μάταιη και περιττή, αφού τα αποτελέσματά της διατηρούνται για λίγα μόνο λεπτά.

Στη θέση του, προτιμάτε να κάνετε κάποια άλλη, πιο ουσιαστική δουλειά του σπιτιού όπως είναι να οργανώσετε τη ντουλάπα σας ή να βάλετε σε τάξη το γραφείο σας. Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας για τη ματαιότητά του. Μην ξεχνάτε όμως τη βασικότατη χρησιμότητά του. Για αυτό, πιάστε (το) ξεσκονόπανο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα!

Δείτε Επίσης
Συνεχίζετε να τσακώνεστε με τον σύντροφό σας για τις δουλειές του σπιτιού; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για αυτό

Σιχαίνεστε το σκούπισμα

Τότε έχετε καλλιτεχνική φύση

Σε αντίθεση με τους τελειομανείς και τους λάτρεις της καθαριότητας δεν σας αρέσει καθόλου ο ήχος της σκούπας ούτε η ατέρμονη κίνηση «μπρος-πίσω» που επιβάλλει η χρήση της.

Αντί για αυτή την εκνευριστική και άχαρη δουλειά του σπιτιού θα προτιμούσατε έναν καφέ με τους φίλους σας, να πάτε για τρέξιμο ή απλά να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. Σας καταλαβαίνουμε αλλά καθαρό σπίτι χωρίς σκούπα δεν γίνεται.

Σιχαίνεστε το καθάρισμα του μπάνιου

Τότε έχετε αυθορμητισμό

Σας αρέσει να ζείτε τη στιγμή και το παρόν χωρίς κάποιο πρόβλημα να σας βαραίνει. Τα αποτελέσματα αυτής της χαλαρής φιλοσοφίας μπορεί να είναι τέλεια για την προσωπική σας αυτοεκπλήρωση αλλά όχι για την μπανιέρα σας.

Κι αυτό γιατί όσο η τελευταία ζει στο παρόν, τόσο περισσότερα άλατα γεμίζει και τόσο περισσότερο βακτήρια μαζεύει. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα προσπεράσετε την ντουζιέρα σας, ζήστε… τη στιγμή και καθαρίστε την επί τόπου. Η τάση για αυθόρμητες κινήσεις μπορεί να περιμένει… μερικά λεπτά.

Σιχαίνεστε να καθαρίζετε τους αρμούς στα πλακάκια

Τότε είστε ανεκτικοί με τη διαφορετικότητα

Από μακριά το μπάνιο σας λάμπει και αυτό σας φτάνει και σας περισσεύει. Αλλά όσο πηγαίνετε πιο κοντά, αντιλαμβάνεστε την υγρασία και τη μούχλα που συσσωρεύεται στα πλακάκια του.

Μπορεί αυτή η μικρή «λεπτομέρεια» καμιά φορά να σας χαλάει την εικόνα… spa που θέλετε να εκπέμπει το μπάνιο σας αλλά δεν σας ενοχλεί σε βαθμό που δεν την αντέχετε. Άλλωστε, φροντίζετε να το καθαρίζετε όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.