Σταματήστε να παρακολουθείτε τα social media του πρώην σας!

Σταματήστε να παρακολουθείτε τα social media του πρώην σας!

Γίνεται να βγάλετε εντελώς τον πρώην σας από τη ζωή σας, ενώ παρακολουθείτε ακόμα ό,τι ανεβάζει; Είτε αυτό είναι Facebook, Twitter ή Instagram; Βλέπετε ακόμα τη ζωή του, ειδικά, αν είναι τύπος που μοιράζεται τα πάντα στα social media; Πέντε συμβουλές για να περάσετε στην απεξάρτηση…

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μέσω των social media μεταφέρονται χωρίς να το θέλετε πράγματα στους πρώην σας, αλλά επίσης βλέπετε κι εσείς όσα πλέον χάνετε από τη ζωή του. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν η κατάσταση ξεφεύγει; Τα social media αφήνουν πολλά στη φαντασία και όσο ψάχνετε, τόσο εθίζεστε. Πώς θα κάνετε απεξάρτηση από τα social media του πρώην σας; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

Πρέπει να θέλετε να σταματήσετε

Το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό, γιατί αν δεν θέλετε να σταματήσετε, τότε πολύ απλά δεν θα το κάνετε. Ας αρχίσουμε από αυτό, λοιπόν. Συνήθως χρειάζεται να δείτε κάτι αρκετά “οδυνηρό” ή ενοχλητικό για να θέλετε να σταματήσετε, ακόμα και αν είστε εξαρτημένη. Εάν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κλαίει όλο το βράδυ, επειδή είδατε κάτι στο προφίλ του, τότε πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν είναι υγιές. Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή!

Πρέπει να τους στείλετε αγάπη

Ίσως σας ακούγεται τρελό, αλλά σκεφτείτε το. Όταν μισείτε κάποιον, το μίσος αυτό μένει και αναπαράγεται. Η αγάπη είναι απελευθερωτική. Προσπαθήστε να του στείλετε αγάπη και φως, διαφορετικά πάντα θα θέλετε να ξέρετε τι κάνει, άλλωστε το μίσος είναι εμμονή. Στείλτε αγάπη ευχηθείτε του να είναι καλά, και μάθετε να κλείνετε τις πληγές σας μόνη σας. Απλά, εκτιμήστε τον πρώην σας για όσα σας έδωσε, για τις ωραίες σας στιγμές, θυμηθείτε γιατί χωρίσατε και κοιτάξτε μπροστά.

Μην ξεχνάτε ότι το Ιnstagram δεν είναι η πραγματικότητα

Ακόμα και όταν το έχετε ξεπεράσει και έχετε προχωρήσει, είναι καλό να μην αφήνετε την περιέργεια σας να σας οδηγεί. Γιατί, ενώ μπορεί να σκέφτεστε ότι δεν σας ενδιαφέρει ό,τι και να δείτε στο προφίλ του και το κοιτάτε μόνο από περιέργεια, ρισκάρετε να μπείτε σε αρνητικές σκέψεις χωρίς λόγο. Όλοι φτιάχνουμε θεωρίες στο μυαλό μας όταν δεν ξέρουμε όλα τα γεγονότα, και ακριβώς γι’ αυτό τα social media είναι παραπλανητικά. Μην ψάχνετε για κρυμμένα νοήματα σε κάθε δημοσίευση. Το θέμα είναι ότι κάθε δημοσίευση είναι ανοιχτή σε διάφορες ερμηνείες, επειδή βρίσκεται σε κοινή θέα. Άρα όσα βλέπετε δεν είναι απαραίτητα η πραγματικότητα. Μοιραζόμαστε μόνο αυτά που θέλουμε, και βάσει αυτών φτιάχνουμε την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι άλλοι για εμάς.

Δείτε Επίσης
Έρωτας στα χρόνια του Ίντερνετ: Πώς να προστατευτείτε από τις συναισθηματικές... απάτες

Να ξέρετε γιατί ποστάρετε

Όταν ανεβάζετε κάτι με σκοπό να πληγώσετε τον πρώην σας ή να τραβήξετε την προσοχή του, πρέπει να είστε έτοιμες για ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ο σκοπός σας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Ποιος νοιάζεται άλλωστε, για το τι ανεβάζετε; Είναι η ζωή σας, και το συγκεκριμένο θέμα είναι τελείως προσωπικό. Δεν έχει να κάνει με το τι σκέφτεται ο οποιοσδήποτε. Με το να σκέφτεστε όταν ανεβάζετε κάτι, γλιτώνετε χρόνο από το να αναρωτιέστε πώς θα επηρεάσει κάθε σας ποστάρισμα τους γύρω σας. Μοιραστείτε ό,τι θέλετε για τη νέα σας σχέση, τη δουλειά σας ή το τραγούδι που μόλις ακούσατε, αλλά χωρίς σκοπό να προκαλέσετε. Απλά μοιραστείτε την αλήθεια.

Γεμίστε τον εαυτό σας αγάπη

Αντί να κρατάτε τον εαυτό σας γεμάτο αγάπη, αφήνατε τον πρώην σας να σας κλέβει τα συναισθήματα. Σκεφτείτε όμως, πρέπει να είστε πάντα γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Φυσικά και είναι λογικό να τον σκέφτεστε ακόμα. Αλλά μην τρέφετε το μυαλό σας μόνο με το τι κάνει τώρα και γιατί ανεβάζει στο facebook  αυτό που ανεβάζει, γιατί δεν έχει σχέση με την τωρινή ζωή σας. Μείνετε στην πραγματικότητα σας και στο παρόν. Όσο το κάνετε, η αγάπη θα βρίσκει τρόπους να μπαίνει στη ζωή σας, και δεν θα σας απασχολεί πια το τι κάνει ο πρώην σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.