Τα χρώματα των αισθήσεων

Τα χρώματα των αισθήσεων

Όταν ξυπνάτε νωρίς το πρωί και η ενεργητικότητά σας είναι χαμηλή, όταν πρέπει να ετοιμαστείτε για ένα επαγγελματικό ραντεβού με πολλές απαιτήσεις, η δύναμη του χρώματος μπορεί να σας βοηθήσει.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κάθε χρώμα συνδέεται με διαφορετικά σημεία του σώματός μας και μπορεί να μας επηρεάσει με διαφορετικούς τρόπους, συναισθηματικά, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά. Αν ξέρουμε πώς επιδρά πάνω στην ψυχολογία μας το χρώμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη χρωματοθεραπεία αποτελεσματικά, ώστε να μας χαρίσει ένα απόθεμα ενέργειας κάθε φορά που το χρειαζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν τι είδους ημέρα έχετε μπροστά σας, επιλέξτε το χρώμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματός σας και μετά «αφομοιωθείτε» μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο χρώμα. Είναι σαν να γεμίζετε το σύστημά σας με το σωστό καύσιμο.

Ξέρετε ότι

Τα φυσικά και ουδέτερα χρώματα μας χαρίζουν δύναμη από τη γη και μας γεμίζουν ενέργεια σε όλα τα επίπεδα.

Τα σκούρα καφέ μας συνδέουν με το υποσυνείδητό μας και μας δημιουργούν την εμπειρία του να αποτελούμε κομμάτι ολόκληρου του σύμπαντος. Ενισχύουν τη φαντασία μας, τη διαίσθησή μας και αυξάνουν τη διάθεσή μας για δράση.

Τα σκούρα πορτοκαλί χαρίζουν χαρά σε μια ημέρα σκληρής εργασίας, και ενισχύουν τη διάθεσή μας για ζωή.

Δείτε Επίσης
Ποιο είναι το χρώμα των ευτυχισμένων ανθρώπων;

Τα απαλά κοραλί δίνουν ζωντάνια σε μια ημέρα μουντή και συννεφιασμένη, μας συνδέουν με τις αισθήσεις μας, αναπτερώνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, μας κάνουν πιο ανεξάρτητες και με λιγότερες αναστολές.

Το ροζ είναι το πιο ρομαντικό και τρυφερό χρώμα. Οι αποχρώσεις του γλυκού και απαλού ροζ μας ηρεμούν, αναδύουν ζεστασιά, οικειότητα και καταπραϋνουν τα συναισθήματά μας. Συχνά το ροζ συνδέεται στο μυαλό μας ως το χρώμα του έρωτα αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ροζ μας ενώνουν με το φυσικό μας σώμα.

Οι αποχρώσεις του μωβ λειτουργούν ως κάθαρση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και μας χαρίζουν έμπνευση με ό,τι κι αν καταπιανόμαστε. Το μωβ είναι το χρώμα που μας ενώνει με τον πνευματικό εαυτό μας, μας καθοδηγεί, μας γεμίζει σοφία και εσωτερική δύναμη.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.