Τι μπορείτε να πείτε για μια γυναίκα από τα παπούτσια της;

Τι μπορείτε να πείτε για μια γυναίκα από τα παπούτσια της;

Οι περισσότεροι άνδρες δεν προσπαθούν καν να καταλάβουν τη βαθιά σχέση μεταξύ μιας γυναίκας και των παπουτσιών της. Αυτό είναι κατανοητό! Αλλά αν ψάχνετε λίγο βαθύτερα την προσωπικότητά της – είναι εξωστρεφής ή εσωστρεφής, φλογερή ή χαλαρή – ρίξτε μία ματιά στα πόδια της και στα παπούτσια που προτιμά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Είστε ακόμη δύσπιστοι; Κι όμως η επιστήμη ισχυρίζεται ότι τα παπούτσια μίας γυναίκας έχουν να κάνουν με την προσωπικότητά της: Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να κρίνουν με ακρίβεια το 90% της προσωπικότητας ενός ξένου, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής του σταθερότητας, απλά κοιτάζοντας το αγαπημένο ζευγάρι των παπουτσιών τους.

Για παράδειγμα, οι «πράοι» άνθρωποι είχαν την τάση να φορούν «πρακτικά, λειτουργικά» παπούτσια, ενώ οι «επιθετικές» προσωπικότητες είχαν μια ροπή προς τα μποτάκια.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα παπούτσια μπορούν να μεταφέρουν διάφορες πληροφορίες, επειδή υπάρχει τόση ποικιλία. «Ο τρόπος που ντύνεται μια γυναίκα εκπέμπει πολλά μηνύματα για αυτήν», λέει η ειδικός σχέσεων April Masini, συγγραφέας του Date Out of Your League. «Είναι σοφό να τσεκάρουμε τα παπούτσια της για ενδείξεις σχετικά με το ποια είναι και πώς θα συμπεριφερθεί».

Αφήστε λοιπόν τη ματιά σας να κατέβει ως τα πόδια! Τρία πράγματα που μπορείτε να πείτε για μια γυναίκα από τα υποδήματά της.

Το επίπεδο αυτοπεποίθησής της

Το στιλ των παπουτσιών της μπορεί να σας πει αν έχει αυτοπεποίθηση ή είναι λίγο πιο προσγειωμένη. «Οι γυναίκες με αποκαλυπτικά, ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι πιο πιθανό να έχουν αυτοπεποίθηση γυμνές από ό,τι οι γυναίκες με κλειστές γόβες», λέει η Masini.

«Μπορείς να πεις πολλά για το πώς μια γυναίκα περιποιείται το υπόλοιπο σώμα της από το πώς φροντίζει τα πόδια της. Εάν διαθέτει περιποιημένα πόδια, κι ένα σέξι πεντικιούρ, να περιμένετε μια περιποιημένη γυναίκα γενικότερα.

Εν τω μεταξύ, οι πλατφόρμες και τα χαμηλά, φαρδιά τακούνια —όχι ίσια— μπορεί να υποδηλώνουν ανασφάλεια, σύμφωνα με την ψυχίατρο Carole Lieberman.

«Οι γυναίκες που φορούν πλατφόρμες θέλουν να φαίνονται πιο ψηλές χωρίς την ενόχληση των ψηλοτάκουνων», λέει. «Μπορεί να είναι λίγο μετριοπαθείς, γενικά. Επίσης, όσο πιο φαρδιά και πιο χαμηλά τα τακούνια στα παπούτσια μιας γυναίκας, τόσο πιο ανασφαλής μπορεί να είναι».

Ο τύπος της προσωπικότητάς της

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες που φορούν παπούτσια με έντονα χρώματα τείνουν να είναι πιο παιχνιδιάρικες, πιο ριψοκίνδυνες και πιο εξωστρεφείς, σύμφωνα με την Lieberman. Αλλά αν φοράει καυτά ροζ πέδιλα ή λαμπερές κίτρινες γόβες, μπορεί να κοιτάτε μια γυναίκα με υψηλές προσδοκίες.

«Οι τάσεις του… παγωνιού σημαίνουν ότι θα είναι πιο προκλητική και μπορεί ακόμη και να περιμένει να τη βάλουν σε ένα βάθρο», λέει η Masini. «Αν αυτό θέλετε -και για πολλούς άντρες είναι αυτή η επιθυμία τους- προχωρήστε το».

Αν ψάχνετε για κάποιαν πιο χαλαρή, η Lieberman προτείνει να στραφείτε σε γυναίκες με φλατ παπούτσια ή μπότες. «Οι μπαλαρίνες σημαίνουν ότι πρόκειται για μια γυναίκα που βάζει την άνεση πάνω από το στιλ», λέει η ψυχίατρος. «Είναι κυριολεκτικά προσγειωμένη».

Δείτε Επίσης
Πώς ντυνόμαστε όταν δεν υπάρχει κανένας να μας δει ή πουθενά να εμφανιστούμε;

Σύμφωνα με την ψυχίατρο, οι γυναίκες που φορούν σαγιονάρες -αν δεν είναι στην παραλία- μπορεί να είναι πολύ χαλαρές. «Απλώς αρπάζει κάτι για να βάλει στα πόδια της γιατί πρέπει, και θα μπορούσε να είναι αρκετά ανεξάρτητη και σε άλλες πτυχές της ζωής της».

Επίσης, οι γυναίκες με αθλητικά παπούτσια μπορεί να μην είναι τόσο χαλαρές και μετριοπαθείς όσο θα περίμενε κανείς. «Μια γυναίκα με αθλητικά παπούτσια είναι εν κινήσει», λέει η Lieberman. «Μπορεί να ετοιμάζεται να κάνει τζόκινγκ ή να παίξει τένις ή απλώς να τα φοράει για τη βόλτα στη δουλειά, αλλά είναι έτοιμη για δράση».

Το προσωπικό της branding

Τα παπούτσια της μοιάζουν σαν να κοστίζουν 80 ή 800 ευρώ; Εάν φοράει ένα ζευγάρι ακριβά παπούτσια, κάτι που συνήθως μπορείτε να το καταλάβετε βλέποντας αν ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ντύσιμο, λέει η στιλίστρια διασημοτήτων Christa Scherck, έχετε να κάνετε με μία γυναίκα που επενδύει στον εαυτό της και εκτιμά το προσωπικό στιλ και την άνεση.

«Αν φοράει ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια στην εργασία της – κλασικές γόβες ή συντηρητικά παπούτσια – πιθανότατα εκτιμά πολύ τη δουλειά της», λέει η Scherck. «Αν φοράει ένα ζευγάρι πανάκριβες μπότες ιππασίας, είναι το είδος του ατόμου που της αρέσει να δαπανά σε πολυτέλειες».

Το «ακριβό» συνυπολογίστηκε επίσης στη μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φιλελεύθεροι είχαν την τάση να φορούν πιο άθλια, φθηνότερα παπούτσια από τους συντηρητικούς.

Συμπέρασμα: Μια γυναίκα που ξοδεύει μισό ενοίκιο για ένα ζευγάρι παπούτσια είναι πιθανό να έχει πιο απαιτητική προσωπικότητα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι πιθανότατα μπορεί να αντέξει μόνη της όλες τις πολυτέλειές της.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.