Στη λίμνη Χίλιερ τα «είδαμε όλα ροζ»: Το μυστήριο του μοναδικού υδροβιότοπου στην Αυστραλία

Στη λίμνη Χίλιερ τα «είδαμε όλα ροζ»: Το μυστήριο του μοναδικού υδροβιότοπου στην Αυστραλία
Η… μαγική λίμνη Χίλιερ, στη Δυτική Αυστραλία, η οποία ξεχωρίζει για το μοναδικό της χρώμα

Μία από τις πιο γνωστές λίμνες στον κόσμο είναι η πανέμορφη λίμνη Χίλιερ, στη Δυτική Αυστραλία, ξεχωρίζει για το μοναδικό της χρώμα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα απομονωμένο σημείο.

Από την Έλενα Δημητρίου

Η λίμνη οφείλει τη δημοσιότητά της στο υπέροχο χρώμα της, που θυμίζει μπουκέτο από ροζ τριαντάφυλλα. Ένα χρώμα που πάντα αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο, το οποίο κανείς δεν έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει με απόλυτη ακρίβεια. Νεότερη έρευνα υποστηρίζει ότι τελικά το μυστήριο δεν είναι καθόλου μεταφυσικό, ούτε οφείλεται σε κάποιο μεταφυσικό μυστήριο, αλλά είναι ένα μικρό «θαύμα» του φυσικού μας κόσμου.

Η λίμνη στη νοτιοδυτική ακτή της Αυστραλίας

Η «μαγική» λίμνη Χίλιερ βρίσκεται κοντά στην ακτή του Middle Island, στο αρχιπέλαγος Recherche και στα νότια της δυτικής Αυστραλίας.

Δείτε Επίσης
Το ταξίδι της Ελληνίδας Χριστίνας Αντωνιάδου στη Ναμίμπια – Γνωρίζοντας τη φυλή Himba

Σήμερα, αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, επομένως, είναι αρκετά περίπλοκος ο τρόπος που μπορεί κανείς να βρεθεί στις ροζ ακτές της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε να τη δείτε «από ψηλά».

Ο μοναδικός χρωματισμός της, η δυνατότητα κολύμβησης σ’ αυτήν αλλά και το κατά πόσο το νερό είναι πόσιμο, είναι οι 3 βασικές απορίες που δημιουργούνται σε κάθε υποψήφιο ταξιδιώτη.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.