Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια – Ταξίδι πίσω από τα βουνά, με φόντο τα τιρκουάζ νερά του Βοϊδομάτη

Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια – Ταξίδι πίσω από τα βουνά, με φόντο τα τιρκουάζ νερά του Βοϊδομάτη

Τα Ζαγοροχώρια είναι 46 μικρά χωριά που στο πέρασμα του χρόνου έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή, γραφική, πέτρινη ομορφιά τους.

Από την Έλενα Δημητρίου

Τα Ζαγοροχώρια είναι από τις ωραιότερες, πιο γραφικές περιοχές που μπορείς να επισκεφτείς στην Ελλάδα. To The Standard ταξίδεψε στα γραφικά χωριά της Ηπείρου, περίπου 65-70 χιλιόμετρα βόρεια από τα Ιωάννινα και σου παρουσιάζει τα πιο όμορφα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δεις!

Η περιοχή ονομάζεται Ζαγόρι και έχει πάρει το όνομα της από τα Ζαγοροχώρια, 46 μικρά χωριά που στο πέρασμα του χρόνου έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή, γραφική, πέτρινη ομορφιά τους. Η λέξη Ζαγοροχώρια σημαίνει πίσω από τα βουνά.

Τα πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά είναι το μεγάλο και το μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη, το Μονοδένδρι και η Βίτσα.

Δείτε Επίσης
Το ταξίδι της Ελληνίδας Χριστίνας Αντωνιάδου στη Ναμίμπια – Γνωρίζοντας τη φυλή Himba

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως το Ζαγόρι είναι η πρώτη ελληνική υποψηφιότητα που υποβάλλεται στην UNESCO για εγγραφή στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας ετοιμάστηκε και κατατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή επιστημόνων πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, αρχαιολόγων, ιστορικών, δασολόγων, βιολόγων, περιβαλλοντολόγων, αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων και εθνολόγων

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.