Λίμνη Δόξα: Ένα αλπικό τοπίο στην ορεινή Κορινθία

Το ονειρικό τοπίο στην λίμνη Δόξα, όπου στα νερά της καθρεφτίζεται η ομορφιά της φύσης
Το ονειρικό τοπίο στην λίμνη Δόξα, όπου στα νερά της καθρεφτίζεται η ομορφιά της φύσης
Ο Άγιος Φανούριος στο κέντρο σχεδόν της λίμνης, στέκει εδώ και πολλά χρόνια, μικρός, απέριττος και πανέμορφος
Το φράγμα της τεχνητής λίμνης σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων και ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90
Προβολή Φωτογραφιών
Το ονειρικό τοπίο στην λίμνη Δόξα, όπου στα νερά της καθρεφτίζεται η ομορφιά της φύσης

Η τεχνητή λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα τοπία της Πελοποννήσου. Το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος προσφέρεται για φυσιολατρικές διαθέσεις στις φθινοπωρινές εξορμήσεις σας.

Aπό τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Στα όρια του Δήμου Σικυωνίων, λίγο ψηλότερα από το οροπέδιο του Φενεού βρίσκεται η λίμνη Δόξα. Είναι τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων και ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 με την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος. Περικυκλωμένη  από τρία βουνά, την Κυλλήνη (υψόμετρο 2.374 μέτρα), τα Αροάνια ή Χελμό (υψόμετρο 2.355 μέτρα) και την Ντουρντουβάνα (υψόμετρο 2.109 μέτρα) η μικρή λίμνη, είναι το ιδανικό τοπίο για χειμερινές εξορμήσεις.

Ο Άγιος Φανούριος στο κέντρο σχεδόν της λίμνης, στέκει εδώ και πολλά χρόνια, μικρός, απέριττος και πανέμορφος. Το καμπαναριό, μάρτυρας του σκληρού χειμώνα που επικρατεί στην περιοχή. Η ιστορία της λίμνης Φενεού φαίνεται ότι είναι πολύ παλιά και ακολουθεί την ιστορία της περιοχής. Οι μαρτυρίες που αναφέρονται στον 4ο αιώνα π.Χ. και λένε ότι η λίμνη άλλοτε κατέκλυζε τον κάμπο και έκανε καταστροφές κι άλλοτε άδειαζε, αφορούν στη λίμνη που σχηματιζόταν στην λεκάνη του Φενεού.

Οι ποταμοί Δόξας και Όλβιος μετέφεραν εκεί τα νερά τους, μετατρέποντάς την κάθε χειμώνα σε λίμνη. Κατά τη μυθολογία η συγκεκριμένη περιοχή ήταν κατοικία του Ποσειδώνα, ο οποίος όταν θύμωνε προκαλούσε την πλημμύρα.

Στα νερά της λίμνης καθρεφτίζεται όλη η ομορφιά της φύσης. Μπορείτε να κάνετε ποδηλασία ή πεζοπορία αλλά και να βρείτε κάποιους τολμηρούς που κολυμπούν ή κάνουν καταδύσεις, ψάχνοντας στο βυθισμένο τοπίο το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου. Η Δόξα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Φεστιβάλ Λίμνης, το οποίο γίνεται κάθε καλοκαίρι και συνήθως περιλαμβάνει μια μεγάλη συναυλία αλλά και πολιτιστικά δρώμενα.

Δείτε Επίσης
Wilson Bentley: Ο άνθρωπος που απαθανάτιζε χιονονιφάδες!

Αφού γευθείτε τα τοπικά εδέσματα στις ταβέρνες της περιοχής, τα γάργαρα νερά του αιωνόβιου πλατάνου στο Στενό θα σας αναζωογονήσουν.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η λίμνη Δόξα είναι κρυμμένη στα «βουνά της Κορινθίας», η πρόσβαση είναι εύκολη και δεν απαιτεί ειδικό όχημα. Αφού φτάσετε στο χωριό Μοσιά, στρίβετε αριστερά στο χωριό Μεσινό, προσπερνάτε την Αρχαία Φενεό και περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, απλώνεται μπροστά σας η μικρή «Ελβετία» της Κορινθίας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.