Πέντε συναρπαστικά αφρικανικά μουσεία στη λίστα σας

Πέντε συναρπαστικά αφρικανικά μουσεία στη λίστα σας

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την ιστορία μιας χώρας, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της από το να επισκεφτείτε ένα μουσείο; Για όσους σχεδιάζουν διακοπές στην αφρικανική ήπειρο, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μουσεία με τεράστιο ενδιαφέρον. Αλλά κι αν η Αφρική δεν είναι στο ταξιδιωτικό σας πλάνο τώρα, κρατήστε την για μελλοντική χρήση.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα μουσεία αρχειοθετούν, διατηρούν και εκθέτουν αντικείμενα σημαντικής σημασίας. Σας επιτρέπουν να εμβαθύνετε στο παρελθόν με εντυπωσιακές εκθέσεις αντικειμένων, αρχαίων υφασμάτων, αλλά και φωτογραφιών ή ταινιών  μικρού μήκους που αφηγούνται πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας.

Για όσους σχεδιάζουν διακοπές στην αφρικανική ήπειρο, μια λίστα με μουσεία που αξίζουν μία επίσκεψη. Ορισμένα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις ψηφιακής και εικονικής πραγματικότητας. άλλα απαιτούν φυσική επίσκεψη. Και αν δεν μπορείτε να φτάσετε εκεί τώρα, γιατί να μην τα προσθέσετε στη λίστα σας για μελλοντικές μουσειακές περιπέτειες;

Maison Tiskiwin/Musée Tiskiwin (Μουσείο Tiskiwin) – Μαρακές, Μαρόκο

Αυτό το μουσείο είναι ένα από τα παλαιότερα στο Μαρακές. Επικεντρώνεται στην ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων Amazigh και Tuareg, ιθαγενών νομαδικών ομάδων στη Βόρεια Αφρική. Διαθέτει μια συλλογή αντικειμένων που απέκτησε ο ιδρυτής του μουσείου, ο Ολλανδός ανθρωπολόγος Μπερτ Φλιντ.

Συνέλεξε αυτά τα πολιτιστικά αντικείμενα κατά τη διάρκεια δεκαετιών βορειοαφρικανικών αποστολών. Τα εκθέματα αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιοχές, αναδημιουργώντας την παραδοσιακή διαδρομή των καραβανιών από το Μαρακές στο Τιμπουκτού (Μάλι). Κάθε έκθεση είναι γενναιόδωρα γεμάτη με χειροτεχνίες, έργα τέχνης, παραδοσιακές ενδυμασίες και περίπλοκα εντυπωσιακά χαλιά.

Εθνικό Μουσείο Ναϊρόμπι – Ναϊρόμπι, Κένυα

Το Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι στην Κένυα συλλέγει και καταγράφει χιλιάδες απολιθώματα κάθε χρόνο. Η όμορφη αρχιτεκτονική και η μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση αυτού του μουσείου δημιουργούν την ατμόσφαιρα για άφθονη εξερεύνηση.

Επικεντρώνεται σε τέσσερις πτυχές: τον πολιτισμό, την ιστορία, τη σύγχρονη τέχνη και τη φύση. Όλα εκπροσωπούνται με πολύ καλό τρόπο. Ανάμεσα στις συλλογές υπάρχουν αγάλματα και έργα τέχνης. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν με τον δικό τους ρυθμό, χρησιμοποιώντας επιλογές περιήγησης με αυτοκαθοδήγηση.

Musée des Civilizations Noires (Μουσείο Μαύρων Πολιτισμών) – Ντακάρ, Σενεγάλη

Πολύ πριν φτάσουν οι Ευρωπαίοι άποικοι στην ήπειρο, οι αφρικανικοί πολιτισμοί διέθεταν προηγμένα συστήματα κληρονομιάς, τεχνολογίας και γνώσης. Αυτό το μουσείο θυμίζει αυτή την ιστορία. Εκπαιδεύει τους επισκέπτες σχετικά με την ποικιλομορφία και την ευελιξία των αφρικανικών πολιτισμών.

Περίτεχνες μάσκες, αγάλματα, έργα τέχνης και σημαντικά αντικείμενα εκτίθενται παντού – το καθένα έχει τη δική του ιστορία να πει. Δεν πτοείται από πιο σκοτεινά ζητήματα, εξετάζοντας πώς οι κοινότητες αποθαρρύνθηκαν, διχάστηκαν και μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Όλα τα εκθέματα στο Μουσείο Μαύρων Πολιτισμών του Ντακάρ αποκαλύπτουν ιστορίες για το προ-αποικιακό παρελθόν της ηπείρου.

Museu Nacional de Antropologia (Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας) – Λουάντα, Αγκόλα

Δείτε Επίσης
Το πρώτο Θεματικό Πάρκο «Εργοστάσιο Παγωτού» στην Ελλάδα!

Το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή άνοιξε το 1976, αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Αγκόλα από την Πορτογαλία. Το μουσείο αποτυπώνει με εύληπτο τρόπο την κληρονομιά της Αγκόλα.

Θα δείτε μια ποικιλία από μάσκες, μουσικά όργανα, γλυπτά, έργα τέχνης, παραδοσιακά αξεσουάρ και ενδυμασίες. Μερικά από αυτά χρονολογούνται ήδη από τις πρώτες μέρες του Βασιλείου του Κονγκό (1390-1914), το οποίο αποτελεί σήμερα τη σημερινή βόρεια Αγκόλα.

Maropeng: Επίσημο Κέντρο Επισκεπτών για το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Cradle of HumankindKrugersdorp, Νότια Αφρική

Το κέντρο επισκεπτών Maropeng είναι μια έκθεση παγκόσμιας κλάσης στο Cradle of Humankind, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το μουσείο επικεντρώνεται στους ανθρώπινους προγόνους μας και την ανάπτυξή τους για εκατομμύρια χρόνια.

Οι εκθέσεις οργανώνονται χρονολογικά από τη διαμόρφωση του πλανήτη μας έως τις πρόσφατες σύγχρονες εξελίξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε με τον δικό σας ρυθμό.

Περιλαμβάνει επίσης μια οικογενειακή βόλτα με σκάφος, διαδραστικά παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες που προσθέτουν στην ευχάριστη εμπειρία. Τέλος, μπορείτε να εξερευνήσετε μερικούς αρχαιολογικούς χώρους σε έναν ευχάριστο περίπατο στα μονοπάτια έξω από τον Τύμβο (κεντρικό μουσείο).

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.