Χαμένη Ατλαντίδα: Το πρώτο μουσείο στον κόσμο άνοιξε στη Σαντορίνη!

Χαμένη Ατλαντίδα: Το πρώτο μουσείο στον κόσμο άνοιξε στη Σαντορίνη!
Χαμένη Ατλαντίδα: Το πρώτο μουσείο στον κόσμο άνοιξε στη Σαντορίνη!
Στο μουσείο με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα ζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία!
Στο νέο μουσείο θα ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης αλλά και θα εξερευνήσετε μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για τη ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία
Πώς θα σας φαινόταν να συνομιλήσετε με τον ίδιο… τον Πλάτωνα; Σε μορφή ολογράμματος ο σπουδαίος αρχαίος φιλόσοφος περιμένει τις ερωτήσεις σας για τη φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα
Προβολή Φωτογραφιών
Χαμένη Ατλαντίδα: Το πρώτο μουσείο στον κόσμο άνοιξε στη Σαντορίνη!

Η Ατλαντίδα είναι η πιο διάσημη μυθολογική πόλη στον κόσμο. Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες και θεωρίες βασίστηκαν σε αυτόν τον μύθο. Κι αυτός ο μύθος λέει ότι ο τόπος της Χαμένης Ατλαντίδας είναι η Σαντορίνη. Και το πρώτο συναρπαστικό μουσείο είναι γεγονός!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του Πλάτωνα σε μια χαμένη ιδανική πόλη, μια πόλη με έναν μεγάλο και προηγμένο πολιτισμό. Ο Πλάτων, ένας από τους πιο διάσημους φιλόσοφους του κόσμου, χρησιμοποίησε την ιστορία τής Ατλαντίδας για να ενσταλάξει στους μαθητές του, ως παράδειγμα, τις υψηλότερες ηθικές αξίες που θα δημιουργούσαν μία ιδανική κοινωνία.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο για τη Χαμένη Ατλαντίδα

Βασισμένο σε αυτή τη θεωρία, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Lost Atlantis Experience Museum την 1η Μαΐου 2019 το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στον μύθο της Χαμένης Ατλαντίδας.

Στο μουσείο με τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών θα έχετε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

  1. Ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
  2. Εξερευνήσετε μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για τη ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία.
  3. Δείτε το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.
  4. Ρωτήσετε τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για τη φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα.
  5. Ζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.
  6. Παρακολουθήσετε τη γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

Στο link αυτό μπορείτε να δείτε βίντεο παρουσίασης του Μουσείου : https://lost-atlantis.com/video_promo_files/lost_atlantis_hq.mp4

Το μουσείο Χαμένης Ατλαντίδας είναι επισκέψιμο καθημερινά 09:00–21:00

Δείτε Επίσης
Τα εντυπωσιακά πέτρινα κτίρια του νέου Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας

Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό 6 ευρώ (6-12 ετών)

Lost Atlantis Experience Museum: Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη

Τηλ.: 22860 85076, info@lostatlantis.com, www.lostatlantis.com

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.