Έξι μεγάλες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024

Έξι μεγάλες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024

Βρισκόμαστε μόλις στα μισά του 2024, αλλά τα ταξίδια έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό –και συχνά την κράτηση– εκ των προτέρων. Ας δούμε λοιπόν έξι από τις μεγάλες ταξιδιωτικές τάσεις που προβλέπονται για ολόκληρη τη χρονιά το 2024. Για να ξέρουμε!

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

1. Αύξηση των αυτοματοποιημένων κρατήσεων

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της αυξανόμενης εξάρτησής μας από την τεχνολογία, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που προβλέπονται στα ταξίδια για το 2024 είναι οι αυτοματοποιημένες κρατήσεις.

Οι αυτοματοποιημένες (διαδικτυακές και εφαρμογές) κρατήσεις σε ταξίδια δεν είναι καινούριες, αλλά αναμένεται να δουν εντυπωσιακή ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, το 2020 η online αγορά ταξιδιωτικών κρατήσεων άξιζε 432 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2025, αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 833 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Πιο γρήγορες κρατήσεις μέσω κινητού

Εκτός από την αύξηση των αυτοματοποιημένων κρατήσεων έρχεται η μεγαλύτερη χρήση κινητών τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι έως και το 70% από εμάς χρησιμοποιούμε τα smartphone μας για να κλείσουμε τις διακοπές μας. Και ενεργούμε γρήγορα. Το 72% των κρατήσεων μέσω κινητού πραγματοποιούνται εντός δύο ημερών από την αναζήτηση στο Google.

3. Περισσότερη εξατομίκευση

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey, το 71% των καταναλωτών αναμένει από τις εταιρείες να προσφέρουν εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις. Και το 76% απογοητεύεται όταν αυτό δεν συμβαίνει.

Οι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες προτάσεις από αθλητικές εκδηλώσεις για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου ή των Ολυμπιακών αγώνων, μέχρι μικρές αποδράσεις από θαλάσσια ή χειμερινά σπορ, από πεζοπορίες και σαφάρι για όσους αναζητούν την περιπέτεια, μέχρι μεγάλες συναυλίες και άλλα δρώμενα για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι μερικές από τις ειδικές αναζητήσεις των ατόμων.

4. Μεγαλύτερα ταξίδια αναψυχής

Όπως μπορεί να υποδηλώνει το όνομά του, τα ταξίδια αναψυχής είναι η ασάφεια των γραμμών μεταξύ ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους και αναψυχής.

Βασικά περιλαμβάνει την επέκταση ή τον συνδυασμό ενός ταξιδιού για επαγγελματικούς λόγους με ταξίδι αναψυχής μόνο για εσάς ή με φίλους και οικογένεια.

Έτσι, μπορεί να κάνετε κράτηση για ένα διάλειμμα στην πόλη πριν ή μετά από ένα συνέδριο ή να κάνετε μια βδομάδα στην παραλία μετά από μια μεγάλη συνάντηση σε άλλη χώρα.

Τα ταξίδια αναψυχής άρχισαν να αυξάνονται σε δημοτικότητα το 2023 καθώς τα lockdowns χαλάρωσαν και έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που προβλέπεται ότι πάνω από το 89% των ανθρώπων σχεδιάζουν να προσθέσουν προσωπικές διακοπές στα επαγγελματικά τους ταξίδια.

Δείτε Επίσης
Διεθνής διάκριση για το μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι

5. Αύξηση του βιώσιμου τουρισμού

Καθώς τα ταξίδια μπαίνουν στο μικροσκόπιο σχετικά με την περιβαλλοντική ζημιά, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και του Ομίλου Trip.com, το 69% των ταξιδιωτών αναζητά ενεργά βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές – και δεν υπάρχει καμία ένδειξη επιβράδυνσης αυτής της τάσης.

6. Περισσότερα ταξίδια ευεξίας

Μια τάση που αναφέραμε που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής είναι οι αποδράσεις ευεξίας ή τα ταξίδια που έχουν να κάνουν με την υγεία.

Πολλοί ταξιδιώτες σήμερα δεν θέλουν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους λιγότερο υγιείς από ό,τι όταν έφυγαν – θέλουν να επιστρέψουν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για αναζήτηση διακοπών και ταξιδιών που συνδυάζουν εμπειρίες που ενισχύουν την υγεία και την ευεξία μας, ακόμη και τις γνώσεις μας. Σκεφτείτε καταφύγια γιόγκα ή διαλογισμού, πολιτιστικές εκδρομές, εξερευνήσεις και διακοπές με μαθήματα μαγειρικής.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.