Γιατί το κρεβάτι του ξενοδοχείου είναι τόσο τέλειο;

Γιατί το κρεβάτι του ξενοδοχείου είναι τόσο τέλειο;

Ξέρεις το συναίσθημα: ξυπνάς μετά από έναν καλό ύπνο στο κρεβάτι του ξενοδοχείου σου, χώνεις τα πόδια σου στις απαλές πετσετέ παντόφλες, πατάς πάνω στο χαλί, φοράς το αφράτο μπουρνούζι και σκέφτεσαι: «γιατί είναι τόσο υπέροχο;»…

Σίγουρα η ερώτηση είναι ιντριγκαδόρικη. Κι επειδή φαίνεται ότι έχει… απασχολήσει αρκετούς, μία ταξιδιωτική έρευνα έκανε την ερώτηση: «γιατί απολαμβάνουμε τον ύπνο μας σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις;»

Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει: Γιατί όλα τα καλά ξενοδοχεία έχουν κρεβάτια ντυμένα… στα λευκά!

Ίσως ποτέ δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά σκεφθείτε ένα ιδανικό κρεβάτι ξενοδοχείου που να μην έχει λευκά σεντόνια! Κι όμως, εμείς κάνουμε τόσες και τόσες επιλογές για τα κλινοσκεπάσματα του σπιτιού μας, ώστε να έχουν χρώμα, φοβερά σχέδια και ιδιαίτερο ύφος. Κι όμως, τελικά, αποδεικνύεται ότι το λευκό είναι σύμβολο πολυτέλειας και αισθανόμαστε αυτή την πολυτέλεια σε ένα κρεβάτι στρωμένο στα λευκά. 

Ως επιβεβαίωση, οι υπεύθυνοι μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχείων εξηγούν ότι μέχρι τη δεκαετία του ΄90 τα ολόλευκα κρεβάτια δεν ήταν καθόλου δημοφιλή. Τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούσαν χρώμα, ιδιαίτερα στο σκέπασμα, γιατί ήταν και πιο εύκολα στο καθάρισμα.

Μετά από τεστ και έρευνες που διενήργησαν, πείσθηκαν ότι το λευκό δημιουργούσε στους επισκέπτες την αίσθηση του φρέσκου, του καθαρού αλλά και του καινούργιου, ακόμη κι αν το μόνο που είχε ανακαινισθεί ήταν τα σεντόνια και τα σκεπάσματα!

Δείτε Επίσης
Πώς να προστατεύσετε και να καθαρίσετε τα λευκά σας!

Μάλιστα, ακολουθώντας και την τάση της απλότητας και του μινιμαλισμού, τα καλά ξενοδοχεία φροντίζουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι στα δωμάτιά τους αφήνουμε τις έννοιες μας και ένα μέσο που αυτό επιτυγχάνεται είναι τα απαλά, ολόλευκα κρεβάτια!

Καληνύχτα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.