Google Maps: Ο πολύτιμος «συνταξιδιώτης» σας στις διακοπές!

Google Maps: Ο πολύτιμος «συνταξιδιώτης» σας στις διακοπές!

Από το 2005 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Google, το Google Maps, έχει λύσει τρισεκατομμύρια φορές τα χέρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που ψάχνουν έναν εύκολο, γρήγορο και ρεαλιστικό τρόπο για να εντοπίζουν στον χάρτη διάφορες διευθύνσεις που τους ενδιαφέρουν.

Πραγματοποιώντας, καθημερινά, 25 εκατομμύρια ενημερώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο – όπως πρόσφατες ονομασίες δρόμων, διευθύνσεις επιχειρήσεων, δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εικόνες του Street View και πολλά ακόμα – το Google Maps βελτιώνεται διαρκώς για να βοηθά τους ανθρώπους οπουδήποτε και αν βρίσκονται να περιηγούνται, να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν παντού αυτό που θέλουν!

Ειδικά τώρα, που οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών, το Google Maps είναι ένας πραγματικά πολύτιμος «συνταξιδιώτης», που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε τον δρόμο σας, καθώς και οτιδήποτε άλλο ψάχνετε, έτσι ώστε, όπου κι αν είστε, να νιώθετε σαν στο σπίτι σας!

Δείτε παρακάτω τι μπορεί πραγματικά να κάνει το Google Maps για σας:

 1. Το Google Maps, όχι μόνο σας δείχνει τα μποτιλιαρίσματα και τις καθυστερήσεις στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο, αλλά σας υποδεικνύει και εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να ξεφύγετε από την κίνηση και να φτάσετε χωρίς περιττή ταλαιπωρία στον προορισμό σας.
 2. Αν έχετε δώσει ραντεβού με τους φίλους σας σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορείτε να μοιράζεστε μαζί τους την πορεία σας σε πραγματικό χρόνο ώστε, αν αργείτε, να ξέρουν ότι μέχρι να φτάσετε, προλαβαίνουν να πάνε για καφέ!
 3. Αν σας έρθει η διάθεση να κάνετε μια στάση σε κάποιο σημείο του χάρτη, χρησιμοποιήστε την επιλογή “Explore” για να βρείτε τα εστιατόρια της περιοχής, να ενημερωθείτε για τυχόν εκδηλώσεις στο συγκεκριμένο μέρος ή να ανακαλύψετε το πιο κοντινό πρατήριο καυσίμων
 4. Η πολύ χρήσιμη εφαρμογή “rush hours”, που συμπεριλαμβάνεται στις πληροφορίες μιας τοποθεσίας –είτε πρόκειται για μουσείο είτε για εστιατόριο είτε για οτιδήποτε άλλο- σας ενημερώνει για τις ώρες αιχμής, ώστε να ξέρετε τι σας περιμένει και να αποφύγετε πολύωρες αναμονές.
 5. Βρίσκεστε εκτός σύνδεσης με το Internet; Κανένα πρόβλημα! Κατεβάστε τη διαδρομή σας στο smartphone σας, ως χάρτη εκτός σύνδεσης.
 6. Μην ξεχνάτε ότι το Google Maps εξυπηρετεί και την… εναέρια κυκλοφορία, καθώς σ’ αυτό μπορούν να εμφανίζονται απευθείας οι πτήσεις!
 7. Φτιάξτε μια λίστα με τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε ή που θέλετε οπωσδήποτε να ξαναδείτε και αποθηκεύστε την στο «μονοπάτι» save places for later -> Favorites και “I want to go there”, ώστε να κάνετε τα προγράμματα των ονείρων σας!
 8. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να αναζητήσετε ό,τι θέλετε στο Google Maps μέσω του Voice Search!
 9. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε πολλούς προορισμούς στη βασική διαδρομή σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα παραλείψετε κανένα σημαντικό αξιοθέατο.
 10. Στους χάρτες εμφανίζονται και τα δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών για να ξέρετε αν από το ξενοδοχείο σας ή από το σπίτι που νοικιάζετε είναι εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτές.
 11. Το πιο σημαντικό, ειδικά για τους αφηρημένους: αποθηκεύστε το σημείο όπου έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας, για να μην γυρνάτε βραδιάτικα γύρω-γύρω, πατώντας επίμονα το κοντρόλ της κλειδαριάς!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.