Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας

Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας
Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας
Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας
Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας
Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας +3
Προβολή Φωτογραφιών
Μουσείο Piaggio: Μία έκθεση για τον εορτασμό 130 χρόνων ιστορίας

Το Μουσείο Piaggio επεκτείνεται πέρα από τη Vespa, ανανεώνεται σε βάθος, μεγαλώνει σε μέγεθος και εμπλουτίζει τις συλλογές του, αποτελώντας πλέον το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό μουσείο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Πριν από περίπου ένα μήνα, η έκθεση “FuturPiaggio – 6 ιταλικά μαθήματα για τη μετακίνηση και τη σύγχρονη ζωή” άνοιξε τις πόρτες της στους επισκέπτες μαζί με τις 5 θεαματικές μόνιμες συλλογές του μουσείου, προκειμένου να αφηγηθεί έναν αιώνα δυνατών συναισθημάτων.

Μέσα από μία διαδρομή υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένη από τον φουτουρισμό, η έκθεση βυθίζει τον επισκέπτη στο πνεύμα του έργου του Schnapp (Καθηγητής Ρωμαϊκών Γλωσσών και συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ) για τον εορτασμό των 130 χρόνων ιστορίας του Ομίλου Piaggio.

Η έκθεση, η οποία θα  διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου, αναλύει την έννοια της μετακίνησης, όπως την έχει αναπτύξει ο Όμιλος κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του, ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον αυτού που είναι σήμερα ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ελαφριά μετακίνηση.

Ένα μουσείο αφιερωμένο στη μοτοσυκλέτα

Μετά από 18 χρόνια ζωής και 600.000 επισκέπτες, το Μουσείο Piaggio ανανεώνεται πλήρως και μεγαλώνει σε μέγεθος από 3.000 τ.μ. σε πάνω από 5.000 τ.μ., με περισσότερα από 250 πολύτιμα εκθέματα.

Το Μουσείο Piaggio γίνεται έτσι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ιταλικό μουσείο αφιερωμένο στη μοτοσυκλέτα, το οποίο στεγάζει μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας τής μετακίνησης. Επειδή η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από τη μητρική εταιρεία και τα εμπορικά της σήματα.

Ο εκθεσιακός χώρος διευρύνεται με το άνοιγμα δύο ολοκαίνουριων χώρων, οι οποίοι όπως και στην αρχική σύλληψη του μουσείου δημιουργήθηκαν από την αποκατάσταση παλιών βιομηχανικών χώρων.

Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι νέες συλλογές: μία αφιερωμένη σε Piaggio και Ape και μία στην αγωνιστική ιστορία των εμπορικών σημάτων Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, που όλες μαζί έχουν ένα εξαιρετικό παλμαρέ 104 Παγκόσμιων Τίτλων σε διάφορα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, από το Παγκόσμιο Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike.

Δείτε Επίσης
Art Basel: Συνεργασία της La Prairie με τρεις Ελβετές καλλιτέχνιδες

Ο Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio με αφορμή την έκθεση δήλωσε: «Η Piaggio έχει στηρίξει την ιστορία και την επιτυχία της στην καινοτομία, την ικανότητα να φαντάζεται ένα μέλλον που δεν είναι ορατό στους άλλους και να ερμηνεύει τις ανθρώπινες ανάγκες σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο στις δυτικές αγορές, αλλά και στις αναδυόμενες χώρες. Ο Όμιλος Piaggio είναι παρών με τις μάρκες Piaggio, Vespa, Moto Guzzi, Aprilia, Gilera, Derbi, Ape στην Ινδία, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Ινδονησία, συνοδεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των λαών, δημιουργώντας νέες λύσεις μετακίνησης για να διευκολύνει τη ζωή τους, όπως συνέβη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα.

Το μουσείο αυτό δεν εκθέτει μόνο υπέροχα οχήματα και παραδείγματα προηγμένης μηχανικής, αφηγείται επίσης ιστορίες εξαιρετικής εφευρετικότητας και τόλμης, συναισθημάτων, αγώνων, νικών, αλλαγών τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών.

Εδώ περιφρουρούμε τα διδάγματα της ιστορίας μας και παράλληλα συνεχίζουμε να τη γράφουμε,  ακολουθώντας το μονοπάτι της συνεχούς καινοτομίας, εμμένοντας με συνέπεια και όραμα στις ίδιες αξίες που μας καθοδηγούν για πάνω από 130 χρόνια».

Το μουσείο Piaggio βρίσκεται στην Pontedera στην καρδιά της βορειοδυτικής Τοσκάνης, 15 λεπτά από την Πίζα και 35 λεπτά από τη Φλωρεντία.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.museo@museopiaggio.it

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.