Πώς ταξιδεύουν οι γυναίκες;

Πώς ταξιδεύουν οι γυναίκες;

Η Travelplanet24, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζει μέσα από ένα ενδιαφέρον infographic τις ταξιδιωτικές τάσεις και τις προτιμήσεις των γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24, περισσότερες από 22.000 κρατήσεις πραγματοποιούνται ετησίως από γυναίκες (1.01.2014 – 25.02.2015),  για να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Από αυτές, το 80% επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες τους ενώ μόλις το 20% επιλέγουν να ταξιδέψουν με παρέα άλλων γυναικών.

Πού ταξιδεύουν;

Το γυναικείο φύλο – όταν ταξιδεύει “μόνο” ή με την παρέα άλλων γυναικών – επιλέγει κυρίως μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες που ταξιδεύουν μόνες, επιλέγουν ως 5 κορυφαίους προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια.

Από την άλλη, όταν οι γυναίκες ταξιδεύουν σε γκρουπ, επιλέγουν ως τους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Ρώμη, το  Άμστερνταμ, και το Παρίσι. Ακόμη πολλές Ελληνίδες, επιλέγουν εξωτικούς προορισμούς. Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το Ντουμπάι, η Μπανγκόκ, το Μπαλί, το Νέο Δελχί, η Τυνησία, το Πεκίνο και το Κανκούν.

Με ποιες εταιρείες και με τι κόστος; 

Στις πέντε τοπ προτιμήσεις αεροπορικών εταιρειών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης βρίσκονται η Aegean Airlines, η Ryanair, η Air Serbia, η Lufthansa και η Turkish Airlines. Επιπλέον, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι γυναίκες ταξιδιώτες, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 188 ευρώ.

Δείτε Επίσης
Στο πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Disneyland στο Παρίσι, το παραμύθι ξεκινά…

Αναλυτικότερα, το φθηνότερο εισιτήριο κόστισε μόλις 4,99 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη και το ακριβότερο 1.323 ευρώ με προορισμό το Μαϊάμι. Οι γυναίκες προετοιμάζονται και πραγματοποιούν τις κρατήσεις των εισιτηρίων τους κατά μέσο όρο 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν από γυναίκες την περίοδο 1η Ιανουαρίου 2014 – 25 Φεβρουαρίου 2015.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.