Τάση: Γυναίκα μόνη… ταξιδεύει!

Τάση: Γυναίκα μόνη… ταξιδεύει!

Τα ταξίδια είναι ευκαιρίες που δεν πρέπει να τις αφήνουμε να χάνονται. Πολύτιμες στιγμές που δεν χρειάζεται πια να τις μοιραζόμαστε – αν δεν βρίσκουμε την κατάλληλη παρέα. Σήμερα μια μοναχική ταξιδιώτισσα ανακαλύπτει όχι απλώς τον κόσμο αλλά μια πλευρά του εαυτού που κρύβει μέσα της. Αυτογνωσία και φως –αρκεί να γνωρίζουμε τα μυστικά της διοργάνωσης.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Η αλήθεια είναι ότι θέλει αρετή και τόλμη ένα μοναχικό ταξίδι. Όμως οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες δεν είναι ένα εξωτικό φρούτο που ξεφύτρωσε από το πουθενά. Είναι μία τάση που θεωρείται απόλυτα συμβατή με τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής.

Με ή χωρίς σύντροφο, δεν μπορούμε πάντα να οργανώνουμε κοινές διακοπές ανάμεσα σε εργασιακά ωράρια των οποίων ο όρος προγραμματισμός παραμένει άγνωστος στις ιδιωτικές εταιρείες.

Ακόμα και σε παρέες φίλων κανένας σχεδόν δεν συμπίπτει με τον άλλον στην υλοποίηση ανάλογων πλάνων. Όταν εμείς έχουμε τα χρήματα, η κολλητή μας μπορεί να έχει ήδη βάλει σε ρύθμιση τις οφειλές της. Επομένως οι solo ταξιδιώτισσες είναι πια μια νέα πραγματικότητα!

Από την πιο κοντινή εξόρμηση μέχρι το μακρινό ταξίδι ζωής, όλα μπορούμε να τα δοκιμάσουμε.  Αρκεί να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες στη βιομηχανία του τουρισμού αλλά και bloggers συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσει κάποιος την αυτοπεποίθησή του αλλά και να ανακαλύψει νέες προοπτικές στη ζωή του είναι ένα τέτοιο ταξίδι.

Μια μοναχική διαδρομή θα μας ενώσει ξανά με τα όνειρα και τις ελπίδες μας, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πλευρές τού εαυτού μας που αγνοούσαμε ή είχαμε θάψει βαθιά μέσα μας αλλά και να νιώσουμε πολίτες του κόσμου αυξάνοντας τις γνώσεις μας.

Η ανάγκη που θα νιώσουμε να συνδεθούμε με τον άγνωστο τόπο και τους ανθρώπους του προκειμένου να βρούμε κοινά σημεία επαφής θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να τον γνωρίσουμε αλλά και να βγούμε πιο δυνατές από το ταξίδι.

Τι προσέχουμε την πρώτη φορά:

 1. Οργανώνουμε μια κοντινή εξόρμηση και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά αυτή θα είναι και μια μικρή πρόβα πριν από μια επόμενη μεγαλύτερη διαδρομή. Ακόμα κι αν το μέρος μας είναι γνωστό στην Ελλάδα, το πρώτο αυτό ταξίδι μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε κάποιες βασικές ανάγκες που έχουμε ως μόνες ταξιδιώτισσες. Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας, πόσο βαριά να είναι η βαλίτσα μας, χρειαζόμαστε ή όχι βιβλίο μαζί μας…
 2. Φροντίζουμε η άφιξή μας στον τόπο διαμονής να είναι στο φως της ημέρας και οργανώνουμε τον τρόπο που θα μετακινηθούμε μέχρι το ξενοδοχείο μας. Πιθανόν να πρέπει να κανονίσουμε κάποιος να έρθει να μας πάρει και να μας οδηγήσει μέχρι το σημείο διαμονής, το οποίο πρέπει να πληροί κανόνες ασφαλείας και να βρίσκεται σε κεντρική περιοχή.

  Ταυτόχρονα είμαστε πολύ προσεκτικές στις πληροφορίες που αφήνουμε να διαρρεύσουν για τον τόπο και τον χρόνο διαμονής μας – ειδικά σε άγνωστα άτομα.

 3. Διατηρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στη φιλικότητα και την οικειότητα που αναπτύσσουμε με άτομα που γνωρίζουμε στο ταξίδι μας. Είμαστε ζεστές μεν αλλά φροντίζουμε να έχουμε και τα μάτια μας ανοιχτά σε ασυνήθιστες περιπτώσεις.
 4. Μια απλή συμβουλή για να αποφύγουμε ένα ακραίο σενάριο μιας επίθεσης είναι να μετακινούμαστε πάντα με αυτοπεποίθηση βγάζοντας μια ισχυρή εικόνα προς τα έξω. Οι πιθανότητες είναι ότι τέτοιου είδους γυναίκες δεν επιλέγονται για θύματα.
 5. Σχεδιάζουμε πριν ξεκινήσουμε όλο μας το ταξίδι. Έχουμε φροντίσει να ξεσκονίσουμε ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά περιοδικά και οδηγούς και – γιατί όχι ; – μπορούμε να κλείσουμε μέσω πρακτορείων τη συμμετοχή μας σε ένα μικρό γκρουπ που θα μας παρέχει ασφάλεια την πρώτη φορά.

  Αν έχουμε την οικονομική άνεση μπορούμε να απευθυνθούμε και σε εξειδικευμένα γραφεία που οργανώνουν ατομικά ταξίδια, κομμένα και ραμμένα στις επιθυμίες μας.

 6. Υπολογίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει «παίρνω τα πάντα μαζί μου» σε ένα ταξίδι. Βαριές αποσκευές σημαίνει δύσκολη μετακίνηση, κουβάλημα σε σκάλες, αργοπορία και πιθανόν οικονομική επιβάρυνση.
 7. Παίρνουμε μαζί μας τα κατάλληλα παπούτσια αλλά και πανωφόρι. Ειδικά τα πρώτα είναι ζωτικής σημασίας μια που τα πόδια μας είναι τα πρώτα που θα ταλαιπωρηθούν. Αν δεν έχουμε προβλέψει και επενδύσει σε ένα με δύο καλά ζευγάρια για περπάτημα ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, θα έχουμε κάνει μοιραίο λάθος.
 8. Δεν αγνοούμε τις παροχές της τοπικής κινητής τηλεφωνίας. Μια τοπική κάρτα SIM με την οποία μπορούμε να κάνουμε εκεί κλήσεις και να συνεννοούμαστε σε περιπτώσεις που μας φιλοξενούν ή ακόμα και με τη βάση μας στο ξενοδοχείο είναι απαραίτητο έξοδο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.