Τολμάτε να την περπατήσετε;

Η γυάλινη κρεμαστή γέφυρα στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας
Η γυάλινη κρεμαστή γέφυρα στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας
Θέλει θάρρος και κουράγιο για να περπατήσεις πάνω στη γέφυρα που αιωρείται στα 180 μέτρα από την κοιλάδα
Η διαδρομή των 300 μέτρων αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα που προκαλούν ίλιγγο
Αν παραλύσει κάποιος από φόβο, τον συνδράμει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό
Προβολή Φωτογραφιών
Η γυάλινη κρεμαστή γέφυρα στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας

Μία από τις αληθινά «ιλιγγιώδεις» διαδρομές! Η κρεμαστή γέφυρα, με δάπεδο εξ ολοκλήρου από γυαλί, δημιουργήθηκε στην Κίνα και σας προσκαλεί ή – καλύτερα – προκαλεί να τη διαβείτε…

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Έχει γίνει γνωστή ως η «Γέφυρα των Γενναίων», και πώς αλλιώς θα ήταν άλλωστε, όταν μιλάμε για μία γέφυρα από γυαλί που κρέμεται στην κυριολεξία σε ύψος 180 μέτρων πάνω από την κοιλάδα του Εθνικού Πάρκου Shiniuzhai στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας και απλώς… φέρνει ίλιγγο.

Ενώνει τις δύο κορυφές που σχηματίζουν το φαράγγι και η απόσταση έχει μήκος 300 μέτρα. Μία γέφυρα που προκαλούσε ήδη αρκετό τρόμο όταν ήταν κατασκευασμένη από ξύλο, ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από γυαλί αυτή τη χρονιά.

Οι πάντες συνομολογούν ότι το «ταξίδι» είναι αληθινά τρομακτικό, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η γέφυρα είναι απολύτως ασφαλής. Ο… περίπατος πάνω σε πλάκες από γυαλί πάχους 24mm, το κάνει 25 φορές πιο ισχυρό από άλλα είδη γυαλιού, επιτρέποντάς του να παραμένει σταθερό ακόμη κι αν οι τουρίστες χοροπηδάνε πάνω του, ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της κατασκευής.

Επιπλέον το πλαίσιο από ατσάλι που στηρίζει τη γυάλινη γέφυρα είναι εξίσου δυνατό και πυκνό, έτσι ακόμη κι αν το γυαλί σπάσει, κανείς δεν πρόκειται να πηδήξει… στο κενό. Όταν όμως έχει αέρα, ακριβώς επειδή η γέφυρα είναι κρεμαστή, όσοι τη διαβαίνουν αισθάνονται ταυτόχρονα να αιωρούνται!

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε. αν κάποιος παραλύσει στην κυριολεξία από τον φόβο του πάνω στη γέφυρα, έρχονται να τον βοηθήσουν και να τον υποστηρίξουν ώστε να φτάσει σώος απέναντι.

Θα το τολμούσατε;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.