Τρία θαύματα της φύσης!

Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, ένα αληθινά συγκλονιστικό τοπίο
Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, ένα αληθινά συγκλονιστικό τοπίο
Η οροσειρά Τιανσάν στο Ξι-Γιανγκ στην Κίνα είναι ένα τοπίο με άγριες αντιθέσεις
Η αρχαιότερη έρημος στον κόσμο είναι στη Ναμίμπια
Προβολή Φωτογραφιών
Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, ένα αληθινά συγκλονιστικό τοπίο

Ανήκουν δικαίως εδώ και λίγο καιρό στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, για τη σημαντική θέση τους στο περιβάλλον. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να τα δείτε από κοντά, πάρτε τουλάχιστον μία μικρή γεύση. 

Το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία

Ίσως και να πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό τοπίο ολόκληρης της Ιαπωνίας, ένα ενεργό ηφαίστειο, του οποίου σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο η κορυφή του είναι σκεπασμένα από χιόνι. Αποτελεί άλλωστε και τόπο προσκυνήματος και πνευματικής κάθαρσης ιδιαίτερα ανάμεσα στους Βουδιστές.

Η Ουνέσκο το περιέλαβε στη λίστα της για την πνευματική θέση του ως τόπος προσκυνήματος αλλά και για το συγκλονιστικό του τοπίο που απαρτίζεται από λίμνες μοναδικής ομορφιάς, καταρράκτες, ιαματικές πηγές και γραφικά χωριά στους πρόποδές του.

Περιοχή Ξι-Γιανγκ, Κίνα

Η οροσειρά Τιανσάν στο Ξι-Γιανγκ με τις χιονοσκέπαστες κορυφές- είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Ένα τοπίο με άγριες αντιθέσεις από τις βουνοκορφές στην έρημο, συνδέεται γεωγραφικά με τα Ιμαλάια και αποτελεί μία περιοχή με θαυμαστούς παγετώνες, παρθένα δάση και λιβάδια μέχρι κρυστάλλινες λίμνες και ποτάμια. Από τις 2.500 λευκές λεοπαρδάλεις που εκτιμάται ότι είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός του είδους, εδώ ζει το 70%.

Δείτε Επίσης
Την άνοιξη πάμε στην Ιαπωνία με συναρπαστικό τρόπο!

Η Θάλασσα της Άμμου, Ναμίμπια 

Εκτίνεται σε περίπου 1000 χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής της αφρικανικής χώρας στον Ατλαντικό, καλύπτοντας περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα έκτασης! Πρόκειται για την αρχαιότερη έρημο του κόσμου και είναι σχεδόν τελείως ακατοίκητη από τον άνθρωπο.

Οι πυκνές ομίχλες που δημιουργούνται για περίπου 6 μήνες τον χρόνο στις παράκτιες περιοχές είναι η βασική πηγή νερού που όταν συνδυάζονται με τις αμμοθύελλες δημιουργούν την κορυφαία επιλογή για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το φαινόμενο της θύελλας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ελάχιστα ζώα που κατοικούν στην περιοχή αυτή είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα σε δύσκολες συνθήκες στον κόσμο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.