Η Μονεμβασιά πάει Αγγλία!

Η Μονεμβασιά πάει Αγγλία!

Mόλις πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα στη Μονεμβασιά, για μία από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές γαστρονομίας του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού BBC.

Ο Rick Stein, είναι ο υπεύθυνος… για αυτή την πραγματικά σπουδαία προβολή της όμορφης Μονεμβασιάς. Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους σεφ στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος για περίπου 20 χρόνια τώρα  παρουσιάζει εκπομπές γαστρονομίας που παρακολουθούνται από εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Rick Stein είναι όμως και πολυγραφότατος, αφού έχει εκδώσει πολλά βιβλία σχετικά με τη γαστρονομία.

Η θεματολογία της εκπομπής θα αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες της Μονεμβασιάς. Χαρακτηριστικά, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές,  ενώ τα θέματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν ήταν το βατικιώτικο κρεμμύδι, ο νερόμυλος των Ταλάντων, ο Μαλβαζίας Οίνος, τα φημισμένα μπαρμπούνια και οι γαριδοπέτουλες του Γέρακα, τα γλυκά Μονεμβασίας καθώς και συνταγές που ήταν διαδεδομένες παλαιότερα στους γάμους της περιοχής.
Καθώς πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η γαστρονομία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, η προβολή της εκπομπής θα δώσει νέο… γευστικό έναυσμα!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.