Σε ποιον χρωστάμε τέλος πάντων;

Σε ποιον χρωστάμε τέλος πάντων;
Σε ποιον χρωστάμε τέλος πάντων;
Σε ποιον χρωστάμε τέλος πάντων;
Προβολή Φωτογραφιών
Σε ποιον χρωστάμε τέλος πάντων;

Στο γράφημα του ΒΒC δεν περιλαμβάνεται η… Μιχαλού! Περιλαμβάνονται όμως ανάγλυφα τα στοιχεία, ώστε να ξέρουμε για να μην ακούμε ό,τι να’ναι.

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Τώρα που ο Γιάννης – ή Γιάνης- Βαρουφάκης κατάφερε να κάνει τους πάντες να ασχολούνται με τα οικονομικά και, κυρίως, να τα καταλαβαίνουν(!), ένα γράφημα του BBC παρουσιάζει συνοπτικά το ελληνικό χρέος, για να καταλάβουμε μια και καλή πόσα και σε ποιον χρωστάμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Open Europe, μια βρετανική δεξαμενή σκέψης (think tank), το ελληνικό χρέος φτάνει τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά:
– Το 60% το δανειστήκαμε από την Ευρωζώνη
-Το 10% το χρωστάμε στο ΔΝΤ
-Το 6% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
-Το 3% η χώρα δανείστηκε από τις ελληνικές Τράπεζες και άλλο 1% από την Τράπεζα της Ελλάδος-
-Το 1% από ξένες Τράπεζες και τέλος
-Το 15% του χρέους αφορά άλλα ομόλογα και το 3% άλλα δάνεια

Δείτε Επίσης
Grexit: Τι θα συνέβαινε αν βγαίναμε από το ευρώ;

Όσον αφορά στη Γερμανία, που εξακολουθεί να κρατά άτεγκτη στάση στο θέμα του κουρέματος του χρέους, λες και είναι η μόνη που δάνεισε χρήματα στην Ελλάδα, πληροφοριακά αναφέρουμε ότι: συνέβαλε στα πακέτα διάσωσης 37 εκατομμύρια ευρώ και χρωστά στους Έλληνες 162 δισεκατομμύρια ευρώ, ως πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το συνολικό ποσό των 162 δισ ευρώ, το 2013 αντιστοιχούσε περίπου στο 80% του ΑΕΠ και σε περίπτωση που θα καταβαλλόταν θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας.
Αυτά, μήπως και καταφέρουμε κάποτε να συνεννοηθούμε!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.