Πώς θα φτιάξετε το τέλειο τοστ σύμφωνα με… την επιστήμη!

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο τοστ σύμφωνα με... την επιστήμη!

Υπάρχει καλύτερο σνακ ή πρωινό από ένα τοστάκι με υπέροχα λιωμένο τυρί για μια χειμωνιάτικη ημέρα;

Πραγματικά νομίζω, δύο φέτες ψημένο ψωμί και ένα ζεστό απαλά λιωμένο τυρί ανάμεσά τους είναι μία από τις ωραιότερες ιδέες για να καταλαγιάσει η πείνα μας, με απλό και υγιεινό τρόπο.

Για να φθάσουμε την τελειότητα, η ομάδα της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών (American Chemical Society), μας συμβουλεύει πώς θα το φτιάξουμε για να… ξεχωρίζει!

Ποιο είναι το μυστικό;

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, το μυστικό για ένα αριστουργηματικό τοστ είναι να βρούμε ένα τυρί με το κατάλληλο pH, ώστε να εξισορροπεί τέλεια το ασβέστιο και την πρωτείνη στη δομή του!

Δείτε Επίσης
Κροστίνι με αχλάδι και ρόδι

Αν το pH είναι χαμηλό, το τυρί αποδεσμεύει όλα του τα λιπαρά μόλις ζεσταθεί, κάνοντάς το κολλώδες και μουσκεύοντας το ψωμί. Σίγουρα κάποιες φορές το έχουμε διαπιστώσει…

Οι επιστήμονες λοιπόν μας συστήνουν να χρησιμοποιούμε ένα τυρί με pH ανάμεσα στο 5.3 και το 5.5 για τη βέλτιστη γεύση και το σωστό λιώσιμο. Κι αν αναρωτιέστε ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα τυριά σας ενημερώνουμε ότι είναι η γραβιέρα, το γκούντα και τα παλαιωμένα τυριά με γάλα κατσίκας. Επίσης, το τσένταρ έχει καλά αποτελέσματα, αλλά όχι το ωριμασμένο γιατί λιώνει πολύ γρήγορα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.