Διακόσμηση: Φτιάξτε κηροπήγια από μήλα και εντυπωσιάστε!

Διακόσμηση: Φτιάξτε κηροπήγια από μήλα και εντυπωσιάστε!

Η περίοδος που τα μήλα είναι στο φόρτε τους είναι ήδη εδώ! Και αυτό σημαίνει μηλόπιτες και άλλα γλυκά από μήλα, αλλά και ιδέες διακόσμησης! Με μερικά γρήγορα και εύκολα βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα φρέσκο ​​μήλο σε κηροπήγιο που σίγουρα θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής της φθινοπωρινής σας διακόσμησης.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το να φτιάξετε το δικό σας μήλο-κηροπήγιο δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο! Σε λίγα λεπτά και με ελάχιστα έξοδα, θα έχετε μια εκπληκτική διακοσμητική προσθήκη στο τραπέζι, στο τραπεζάκι του σαλονιού σας ή στον μπουφέ. Με διάθεση φθινοπωρινή αλλά κρατήστε την ιδέα και για τις γιορτές! Τα κόκκινα μήλα και μάλιστα «φωτεινά» είναι τέλεια και για τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Φρέσκα, σταθερά μήλα
  • Κεράκια για ρεσό ή μικρά κεριά
  • Αιχμηρό μαχαίρι ή χειροποίητο μαχαίρι (τύπου X-Acto)
  • Κουταλάκι του γλυκού

Πώς θα το φτιάξετε:

1. Ξεκινήστε μετρώντας τη διάμετρο των κεριών που θα χρησιμοποιήσετε.

2. Τοποθετήστε το κεράκι πάνω από το μήλο και χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να μαρκάρετε την περιφέρεια γύρω από το κερί. Χαράξτε με το μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά την περίμετρο.

3. Χρησιμοποιήστε το κουταλάκι για να αφαιρέσετε αρκετή σάρκα από το μήλο, ώστε το κερί να ταιριάζει άνετα στην τρύπα, αλλά και υπολογίζοντας η κορυφή του κεριού να εξέχει από το μήλο.

Δείτε Επίσης
Για το πιο γλυκό φιλί! Φτιάξτε ένα απολεπιστικό για τα χείλη της μαμάς

4. Προσαρμόστε το κερί στο μήλο και είναι έτοιμο! Φτιάξτε περισσότερα και διασκορπίστε τα στο κέντρο του τραπεζιού.

Ιδέες για διακόσμηση με το κηροπήγιο από μήλο:

Ιδέες για διακόσμηση με το κηροπήγιο από μήλο

  • Τοποθετήστε τα κηροπήγια μήλων σε μια ευθεία γραμμή στο κέντρο του τραπεζιού, ως ένα εντυπωσιακό runner.
  • Διασκορπίστε τα με πιο «ανέμελο» τρόπο, σκορπίζοντας γύρω τους φθινοπωρινά φύλλα σε συνδυασμό με καρύδια ή φουντούκια ολόκληρα για ένα κομψό ρουστίκ αποτέλεσμα.
  • Τοποθετήστε τα πάνω σε μία ξύλινη πιατέλα ή σε ένα φαρδύ μπολ και τοποθετήστε είτε στο τραπέζι είτε στον μπουφέ. Μπορούν να συνδυαστούν και με κομμένα φρέσκα μήλα και ξηρούς καρπούς.
  • Δημιουργήστε μια φθινοπωρινή διάθεση: Σε μία πιατέλα με πόδι (π.χ. για τούρτες), βάλτε αρκετά μήλα-κηροπήγια σαν «πυργάκι» και στολίστε τριγύρω με φθινοπωρινά λουλούδια, π.χ. χρυσάνθεμα και πράσινα και κίτρινα φύλλα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.