Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σαλόνι!

Η δουλειά από το σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου που να παραπέμπει σε γραφείο, όπως ένα όμορφο σεκρετέρ που ταιριάζει με την αισθητική του σαλονιού της φωτογραφίας
Η δουλειά από το σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου που να παραπέμπει σε γραφείο, όπως ένα όμορφο σεκρετέρ που ταιριάζει με την αισθητική του σαλονιού της φωτογραφίας
Επιλέξτε ένα τραπέζι γραφείου που να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού σας
Τα υφάσματα για το κάθισμα του γραφείου καλό είναι να αλληλοσυμπληρώνεται με τις στόφες του καναπέ // Το γραφείο και τα διακοσμητικά του είναι ωραίο να ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου
Προτιμήστε ένα χαλί αρκετά μεγάλο για να καλύπτει καθιστικό και γραφείο. +2
Προβολή Φωτογραφιών
Η δουλειά από το σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου που να παραπέμπει σε γραφείο, όπως ένα όμορφο σεκρετέρ που ταιριάζει με την αισθητική του σαλονιού της φωτογραφίας

Η εργασία στο σπίτι έχει γίνει ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι, αν το σπίτι σας έχει γίνει και χώρος εργασίας, και δεν έχετε ένα έξτρα δωμάτιο, σκεφθείτε πώς θα δημιουργήσετε ένα γραφείο στο σαλόνι σας.

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το να δουλεύετε δεξιά και αριστερά μέσα στο σπίτι ή στο κρεβάτι σας… δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου καλή ιδέα ούτε και παραγωγικό. Η δουλειά από το σπίτι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός χώρου που να παραπέμπει σε γραφείο, για να έχετε συγκεντρωμένα τα χαρτιά, τον υπολογιστή σας και όλα όσα χρειάζεστε για να την διεκπεραιώσετε.

Τι κάνετε όμως, όταν πρέπει να βρείτε τον χώρο μέσα σε λίγα τετραγωνικά; Δημιουργήστε έναν χώρο εργασίας στο σαλόνι σας και ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μην επιλέξετε «έπιπλα γραφείου»

Ένα συνηθισμένο λάθος όσων προσπαθούν να φτιάξουν ένα γραφείο στο σαλόνι είναι ότι στρέφονται σε έπιπλα γραφείου. Αντί για αυτά, προτιμήστε κομμάτια που ξεχωρίζουν για το στιλ και τη λειτουργικότητά τους και ξεφεύγουν από τα τυπικά “έπιπλα γραφείου” ώστε να πετύχετε την ισορροπία ανάμεσα στον χώρο εργασίας και στον χώρο χαλάρωσης.

Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα τραπέζι γραφείου που να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού σας, ή πάλι διαλέξτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό-λαμπατέρ και όχι ένα κλασικό φωτιστικό γραφείου.

Στραφείτε σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Για τους μικρότερους χώρους, είναι σημαντικό τα έπιπλα που επιλέγετε να  εξυπηρετούν παραπάνω από μία χρήση. Αναζητήστε για έπιπλο-γραφείο κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει ως μπουφές ή και σαν βοηθητικό τραπέζι. Για κάθισμα, διαλέξτε μία άνετη πολυθρόνα που μπορεί να γίνει ένα έξτρα κάθισμα για τους επισκέπτες στο σαλόνι.

Υφάσματα  και διακοσμητικά που ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο

Η διατήρηση του χρώματος και της υφής μεταξύ καθιστικού και γραφείου είναι το κλειδί για να εξασφαλίσετε την αρμονία μεταξύ τους. Για παράδειγμα,  προτιμήστε ένα χαλί αρκετά μεγάλο για να καλύπτει καθιστικό και γραφείο.

Δείτε Επίσης
Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι

Τα υφάσματα για το κάθισμα του γραφείου ή τυχόν κάποιο μαξιλαράκι καλό είναι να   αλληλοσυμπληρώνονται με τις στόφες του καναπέ. Τα διακοσμητικά που θα βάλετε στο γραφείο σας να είναι σε αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού. Έτσι, θα δημιουργήσετε μία ισορροπία και ο χώρος εργασίας δεν θα μοιάζει «ξένος».

Κρύψτε τα καλώδια

Για να μην βλέπετε στο σαλόνι σας την εικόνα των καλωδίων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, φροντίστε να είναι μαζεμένα και κρυμμένα.

Τακτοποίηση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να χαλαρώνετε στον καναπέ σας με ένα ποτήρι κρασί και να βλέπετε τις στοίβες με τα χαρτιά πάνω στο γραφείο.

Τακτοποιήστε, διαχωρίζοντας τι θα αφήσετε σε κοινή θέα και τι θα φυλάξετε μέσα σε συρτάρια και ντουλάπια. Η ακαταστασία δεν βοηθά ούτε την εργασία ούτε και την αισθητική του περιβάλλοντος του σαλονιού σας…

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.