Ενοικιαζόμενο δωμάτιο με κουζίνα; Ελέγξτε την καθαριότητα!

Ενοικιαζόμενο δωμάτιο με κουζίνα; Ελέγξτε την καθαριότητα!

Μας αρέσει η ιδέα να βρεθούμε σε μια νέα κουζίνα! Κι ύστερα, πού ξέρετε; Μπορεί να έχετε κερδίσει…  το λαχείο και η κουζίνα στο σπίτι των διακοπών να είναι πιο όμορφη, με καλύτερο εξοπλισμό και πιο ωραία σκεύη… Μπορεί όμως και να μην είναι τόσο καλά διατηρημένη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πρόκειται για ερείπιο, αλλά παρόλα αυτά, ας έχετε κατά νου να καθαρίσετε μερικά βασικά σημεία πριν ξεκινήσετε τη χρήση της.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Δείτε τα πέντε σημεία-κλειδιά σε μία άγνωστη κουζίνα αλλά και στη δική σας! Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε αυτές τις κινήσεις λίγο πριν φύγετε για διακοπές, ώστε να τα βρείτε επιστρέφοντας όλα καθαρά.

1. Χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο σφουγγάρι και πανάκια 

Τα σφουγγαράκια της κουζίνας είναι φθηνά και άρα εύκολα να αντικατασταθούν. Το ίδιο ισχύει και για τα πανάκια. Όσο καθαρά και να είναι, καλύτερα είναι να ζητήσετε καινούργια ή να προμηθευτείτε από πριν για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

2. Καθαρίστε και πλύνετε τους πάγκους, τον νεροχύτη, τα πιάτα και τα σκεύη

Μπορεί να λάμπουν όλα από καθαριότητα. Αλλά καλύτερα, κάντε ένα πλύσιμο πριν αρχίσετε να ακουμπάτε τρόφιμα και να χρησιμοποιείτε τα πιατικά και τα σκεύη.

3. Ελέγξτε πιάτα, μαχαιροπήρουνα, και βασικά σκεύη για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλα τα σκεύη, τα πιάτα και τα ποτήρια είναι καθαρά. Αλλά πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε, και βρεθείτε προ απροόπτων όταν πάτε να σερβίρετε, κάντε έναν ενδελεχή έλεγχο. Αν έχετε υποψίες, πλύνετέ τα μία και από την αρχή.

Δείτε Επίσης
Καθαρίστε το σπίτι οικολογικά

4. Καθαρίστε την εξωτερική τραπεζαρία και την ψησταριά

Τα περισσότερα ενοικιαζόμενα έχουν φυσικά κάποια εξωτερική τραπεζαρία. Στις πιο καλές περιπτώσεις μπορεί να διαθέτουν και ψησταριά. Άλλωστε, τι καλύτερο από ένα μπάρμπεκιου! Κάντε επίσης, έλεγχο ότι είναι όλα καθαρά για άμεση χρήση. Διαφορετικά είτε ζητάτε να καθαριστούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ή παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας.

5. Έλεγχος απαιτείται και στο ψυγείο

Η επισκόπηση… καθαριότητας τελειώνει με το να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε τάξη. Για παράδειγμα, ότι τα ντουλάπια είναι καθαρά και δεν έχουν ξεχαστεί… σκουπίδια ή οτιδήποτε άλλο. Το αυτόν ισχύει και για το ψυγείο και την κατάψυξη.

Μερικές φορές, ειδικά στην υψηλή περίοδο των διακοπών, όπως για παράδειγμα είναι ο Αύγουστος, μερικές φορές ακόμη και τα καλύτερα καταλύματα παρουσιάζουν κάποιες παραλήψεις στην καθαριότητα, αφού ο χρόνος ανάμεσα στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις είναι μικρός. Τσεκάρετε και ενημερώστε τους υπεύθυνους!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.