Η ουρά… ψαριού: Το τρικ για το πιο σέξι και θηλυκό βλέμμα!

Η ουρά… ψαριού: Το τρικ για το πιο σέξι και θηλυκό βλέμμα!

Από τη δεκαετία του ’20, το άι-λάινερ αποτελεί το ιδανικό μέσο για να υπογραμμίσουμε το βλέμμα μας. Με ένα μικρό τρικ μάλιστα, μπορεί να κάνει τα μάτια μας πολύ πιο γοητευτικά! Ποιο είναι αυτό; Και πώς θα πετύχουμε το τέλειο περίγραμμα των ματιών, σήμερα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Από την Γκρέτα Γκάρμπο και τη Μέριλιν Μονρόε έως τη Σοφία Λόρεν και την Τουίγκυ, το άι-λάινερ υπογραμμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο το βλέμμα μας…

Τα γραφικά σχήματα του άι-λάινερ με αιχμηρές γραμμές πρωταγωνιστούν και σήμερα στον κόσμο του Instagram, αλλά υπάρχει μια τάση πολύ κολακευτική και φιλική, ακόμα και προς τις αρχάριες: το fishtail eyeliner, δηλαδή το άι-λάινερ με διπλή ουρά!

Η συγκεκριμένη τάση αποτελεί ένα μοντέρνο trend τώρα, αλλά πρωτοεμφανίστηκε στο βλέμμα της Τουίγκυ τη δεκαετία του 1960. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές του μακιγιάζ, όμως, αυτό το κόλπο προέρχεται από την εποχή του βωβού κινηματογράφου με την πρωτοεμφανιζόμενη Γκρέτα Γκάρμπο.

Αναβίωσε στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 με την Μέριλιν Μονρόε και την Σοφία Λόρεν, σε μια προσπάθεια να δώσει «βάθος και διάσταση», δηλαδή ζωή στο βλέμμα, ακόμα και στις στατικές φωτογραφίες.

Είναι αλήθεια πως το κόλπο με το άι-λάινερ με διπλή ουρά κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο θηλυκά, φέρνοντας στον νου την εικόνα μιας πραγματικής κούκλας!

Γνωστό και ως άι-λάινερ με διπλά φτερά (double wings), εκφράζει τη δύναμη και την τεχνική στον κόσμο του μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τόσο σέξι και λαμπερό, ώστε καμιά μας δεν πρόκειται να μην το δοκιμάσει!

Βέβαια, ενδέχεται να χρειαστούμε μερικές επαναλήψεις για να κατακτήσουμε τη μέθοδο εφαρμογής του, αλλά θα το καταφέρουμε πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμαστε, τελικά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται άλλωστε, στην ψευδαίσθηση που δημιουργούν οι γραμμές!

Ποιος να μας έλεγε ότι η ουρά… ψαριού ανυψώνει και επιμηκύνει το σχήμα των ματιών μας;

Δημιουργώντας το διπλό φτερό, το βλέμμα μας ορίζεται από ένα φτερωτό άι-λάινερ στο επάνω βλέφαρο και ένα πρόσθετο, που εκτείνεται στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.

Τα «φτερά» μπορεί να έχουν το ίδιο μήκος ή διαφορετικό και οι άκρες να δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση ή να είναι αντίθετες… Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει ουρά ψαριού, όμως, και κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα!

Πώς συμβαίνει αυτό;

Καθώς σχεδιάζουμε το περίγραμμα στο κάτω βλέφαρο δημιουργείται μια «σκιά» από τις βλεφαρίδες. Το κενό διάστημα μεταξύ των φτερών κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα, ενώ το βλέμμα εστιάζει στις εξωτερικές γωνίες.

Πώς θα το κάνουμε;

  • Για να αποκτήσουμε το βασικό look είναι σημαντικό να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να εστιάσουμε το βλέμμα μας σε έναν καθρέφτη, ακριβώς μπροστά μας.
  • Θα τοποθετήσουμε τους αγκώνες μας στην επιφάνεια του τραπεζιού, ώστε να διατηρήσουμε τα χέρια μας σταθερά και θα πάρουμε το άι-λάινερ.
  • Κρατώντας το πινέλο του κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων, θα εφαρμόσουμε το άι-λάινερ στο επάνω βλέφαρο, από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία των ματιών μας.
  • Στη συνέχεια, θα σχεδιάσουμε το μέρος του φτερού ακολουθώντας μικρές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο κάτω βλέφαρο.

Μόλις κατακτήσουμε τη βασική εμφάνιση με διπλά φτερά, μπορούμε να πειραματιστούμε και με πιο προηγμένες τεχνικές!

Δείτε Επίσης
Η μοντέρνα εκδοχή του άι λάινερ θυμίζει έργο αφηρημένης τέχνης στα βλέφαρά μας!

Πώς θα γίνουμε εξπέρ;

Σύμφωνα με έρευνες, το άι-λάινερ με διπλά φτερά ή με διπλή ουρά, έχει επιστρέψει δυναμικά και λόγω της δραματικής σειράς “Euphoria”. Μάλιστα, ο Donni Davy, επικεφαλής μακιγιάζ της σειράς, προτείνει το διπλό φτερό της Maddy σε ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο Instagram και γίνεται έμπνευση!

Ξεκινάμε;

  • Χρησιμοποιώντας ένα βαζάκι με ζελ άι-λάινερ ή ένα υγρό στυλό (μαρκαδόρο), ζωγραφίζουμε ένα φτερό στην εξωτερική γωνία του ματιού μας, αφού βεβαιωθούμε πως η γραμμή ακολουθεί αυτή των βλεφαρίδων μας.
  • Διακόπτουμε τη γραμμή στο μέσο του βλεφάρου μας και συνεχίζουμε, σχεδιάζοντας ελαφρά το δεύτερο φτερό, από την εξωτερική γωνία της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων μας, ενώ στη συνέχεια συνδέουμε τις κουκκίδες.
  • Τέλος, εφαρμόζουμε το άι-λάινερ στις εσωτερικές γωνίες των ματιών μας. Και σε περίπτωση μουτζούρας; Μια μπατονέτα ή λίγο προϊόν ντεμακιγιάζ micellar water θα εξαφανίσουν τα πάντα!

Εάν είμαστε εντελώς αρχάριες

Σε αυτή την περίπτωση, οι  make up artists προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο άι-λάινερ με γωνία και μαύρη σκιά ματιών, αρχικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε το σχήμα και την τέλεια συμμετρία, πριν εφαρμόσουμε το άι-λάινερ.

Αφού αποκτήσουμε πείρα και του πάρουμε τον αέρα, όμως, μπορούμε να κάνουμε διάφορες δοκιμές… Να πειραματιστούμε με φωτεινά χρώματα άι-λάινερ, να συνδυάσουμε τους τόνους δύο χρωμάτων ή να τονίσουμε το κενό διάστημα ανάμεσα στα δύο φτερά, με μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Όπως και να ‘χει πρόκειται για μια μοντέρνα ιδέα που μπορεί να θυμίσει φυσική προέκταση του ματιού μας ή να υπογραμμίζει ένα εντυπωσιακό look, ανάλογα με τη διάθεσή μας!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.