Έρευνα: «Πόσο συχνά καθαρίζουμε τις συσκευές της κουζίνας»

Έρευνα: «Πόσο συχνά καθαρίζουμε τις συσκευές της κουζίνας»

Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στο ερώτημα «Πόσο συχνά καθαρίζουμε τις συσκευές της κουζίνας;». Το αποτελέσματα δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι… και υποδείγματα επιμελούς καθαρίσματος!

Κατά πως φαίνεται οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καθαρίζουν τις συσκευές όσο συχνά θέλουμε να πιστεύουμε. Δείτε παρακάτω τον μέσο όρο των ημερών που παρεμβάλλονται μεταξύ… καθαρισμάτων σε κάθε συσκευή.

Μάτια κουζίνας – 5 μέρες

Φρυγανιέρα – 14 μέρες

Φούρνος μικροκυμάτων – 60 μέρες

Κατάψυξη – 105 μέρες

Φούρνος – 120 μέρες

Πλυντήριο – 123 μέρες

Ψυγείο – 365 μέρες

Ψυγείο: Μέσος όρος καθαρίσματος 1 φορά τον χρόνο

Σύμφωνα με την έρευνα το ψυγείο είναι από τις πιο βρώμικες συσκευές στην κουζίνα και ο μέσος όρος καθαρίσματος είναι 1 φορά τον χρόνο! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Δείτε Επίσης
Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

Στις πιο συνηθισμένες απαντήσεις ήταν πως «δεν φαίνεται βρώμικο» – αυτό είπε το 59% των ερωτηθέντων. Το 49% συμπεριέλαβε στις απαντήσεις του πως «περίμενα πως θα το έκανε κάποιος άλλος», ενώ το 38% είπε πως δεν είχε χρόνο.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης, αν ποτέ κάποιος ανέφερε πως κάποια συσκευή στην κουζίνα τους ήταν βρώμικη. Το 64% απάντησε πως είχε γίνει κάποια αναφορά από μέλη της οικογένειας, φίλους ή γείτονες.

Αφήσαμε όμως την πιο σοκαριστική στατιστική για το τέλος

Σχεδόν τα δύο πέμπτα (39%) παραδέχτηκαν πως είχαν αφήσει κάποια συσκευή να βρωμίσει τόσο που θα προτιμούσαν να την πετάξουν από το να την καθαρίσουν! Οι πιο δημοφιλείς (προς αντικατάσταση) συσκευές ήταν ο φούρνος μικροκυμάτων (42%) και η φρυγανιέρα (28%).

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας χρειάζονται καθάρισμα ακόμα και αν φαίνονται καθαρές. Πιάστε λοιπόν τα καθαριστικά και τα πανάκια σας και… ξεκινήστε!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.