Τεστ: Φαντάσου να ήσουν η Αφροδίτη!

Τεστ: Φαντάσου τώρα εσύ να ήσουν, η Αφροδίτη!

Θεά, στην κυριολεξία, πανέμορφη, ερωτική και ικανή να έχεις όποιον επιθυμήσεις. Αλήθεια τι είδους άντρα θα διάλεγες; Ας παίξουμε ένα παιχνίδι, βασισμένο σε πέντε (από τους αμέτρητους!) μυθικούς εραστές της θεάς του έρωτα. Διαλέξαμε τον Ερμή, τον Άρη, τον Ήφαιστο, τον Αγχίση και τον Πυγμαλίωνα, μαζί με τις μυθολογικές τους ιστορίες. Αν ήσουν εσύ η Αφροδίτη, ποιον θα προτιμούσες; Και τι λέει η απάντησή σου για το είδος του άντρα που αναζητάς;

Διάλεξε λοιπόν τον τύπο άνδρα που προτιμάς, από τους παρακάτω:

Ερμής, ο πανέξυπνος
Πίνακας “Η εκπαίδευση του Έρωτα από τον Ερμή και την Αφροδίτη” του Louis Michel Van Loo, 1748 // Ανάγλυφο που απεικονίζει τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον θεό Έρωτα, από την Κάτω Ιταλία, στην Καλαβρία, Museo Nazionale Archeologico at Reggio Di Calabria in Italy

Τετραπέρατος και παμπόνηρος, ο Ερμής άρχισε τις αταξίες από μωρό, κλέβοντας ένα ολόκληρο κοπάδι βόδια, του αδελφού του του Απόλλωνα. Ο γιος του Δία και της Μαίας έμεινε ένας αιώνιος έφηβος, πάντα έτοιμος να αναστατώσει τους πάντες.

Ταυτόχρονα ήταν εφευρέτης, προστάτης του εμπορίου και των γραμμάτων, και αγγελιοφόρος των θεών. Με την Αφροδίτη απέκτησε έναν γιο, τον Ερμαφρόδιτο. Το αγόρι αυτό ήταν το ωραιότερο πάνω στη Γη, σύμφωνα με τον μύθο, και στα 15 του χρόνια το ερωτεύτηκε παράφορα μια νύμφη. Το αγκάλιασε και παρακάλεσε τους θεούς να μην χωριστούν ποτέ. Έτσι, μεταμορφώθηκαν μαζί σε έναν άνθρωπο που είχε και αρσενικά και θηλυκά σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Το όνομά του Ερμαφρόδιτου έγινε προσδιορισμός όλων των πλασμάτων που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα.

Άρης, το σούπερ-αρσενικό…
Πίνακας Αφροδίτη και Άρης του Μποτιτσέλι, National Gallery, Λονδίνο
Πίνακας Αφροδίτη και Άρης του Μποτιτσέλι, National Gallery, Λονδίνο

Ο θεός του πολέμου, γιος του Δία και της Ήρας, ήταν ο εκπρόσωπος του «άγριου» αρσενικού, που είναι γεμάτος τεστοστερόνη, ορμητικός, επιθετικός και παρορμητικός σε βαθμό να κάνει ολέθρια σφάλματα.

Είχε αμέτρητες ερωμένες, και από αυτόν κατάγονται πολλά σημαντικά πρόσωπα της μυθολογίας. Ο έρωτάς του με την Αφροδίτη ήταν γεμάτος πάθος. Όμως η Αφροδίτη ήταν παράλληλα παντρεμένη με τον Ήφαιστο και, όταν ο απατημένος σύζυγος κατάλαβε τι γινόταν, παγίδεψε τους δυο εραστές στο κρεβάτι τυλίγοντάς τους με ένα μαγικό χρυσό δίχτυ. Κατόπιν, για να ολοκληρώσει τον εξευτελισμό τους, κάλεσε όλους τους θεούς για να τους δουν.

Ήφαιστος, ο αξιόπιστος
Η Αφροδίτης της Μήλου και ο Ήφαιστος, Μουσείο Λούβρου, Παρίσι
Η Αφροδίτης της Μήλου και ο Ήφαιστος, Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

Ο Ήφαιστος ήταν ο χιλιο-απατημένος σύζυγος της Αφροδίτης, θεός της φωτιάς, των ηφαιστείων και της μεταλλουργίας. Ήταν ο μόνος από τους θεούς που εργαζόταν ακατάπαυστα, κατασκευάζοντας υπέροχα κοσμήματα, μαγικά αντικείμενα και ανίκητα όπλα. Εκείνος έφτιαχνε και τους κεραυνούς του Δία.

Ήταν γιος του Δία και της Ήρας, ή κατ’ άλλους γονιός του ήταν μόνο η Ήρα. Γεννήθηκε πανάσχημος και κουτσός και η μητέρα του τον γκρέμισε με αποστροφή από τον Όλυμπο. Τον μεγάλωσαν οι νύμφες Θέτις και Ευρυνόμη και σύντομα φάνηκαν οι ασύγκριτες ικανότητές του σαν τεχνίτη.

Αργότερα η Ήρα μετάνιωσε, σύμφωνα με μια εκδοχή επειδή ζήλεψε τα όμορφα κοσμήματα που ο γιος της είχε φτιάξει για τη Θέτιδα. Τον ξανάφερε στον Όλυμπο και του έδωσε για γυναίκα την ωραιότερη θεά, την Αφροδίτη. Παρά τις ερωτικές της αταξίες, εκείνη πάντα ξαναγύριζε στον Ήφαιστο.

Αγχίσης, ο «παίδαρος»
Άγαλμα της Αφροδίτης και του Αγχίση του Johan Tobias Sergel. // Πίνακας Venus and Anchises του Benjamin Robert Haydon
Άγαλμα της Αφροδίτης και του Αγχίση του Johan Tobias Sergel // Πίνακας Venus and Anchises του Benjamin Robert Haydon

Ο Αγχίσης ήταν θνητός και καταγόταν από τη βασιλική γενιά της Τροίας. Μαγεμένη από την απερίγραπτη ομορφιά του, η Αφροδίτη εμφανίστηκε μπροστά του καλυμμένη με έναν πορφυρό μανδύα, τον οποίο άφησε να πέσει αποκαλύπτοντας τα γυμνά της κάλλη. Οι δυο τους είχαν μια γεμάτη πάθος ερωτική συνάντηση, από την οποία γεννήθηκε ο ήρωας Αινείας.

Όμως ο Αγχίσης δεν υπάκουσε την εντολή της Αφροδίτης να μην αποκαλύψει το συμβάν και καυχήθηκε γι’ αυτό στους ανθρώπους. Η θεϊκή τιμωρία ήταν να κουτσαθεί ή, σύμφωνα με άλλους μύθους, να τυφλωθεί.

Στη διάρκεια της άλωσης της Τροίας από τους Έλληνες, ο Αινείας μετέφερε τον γέρο Αγχίση στην πλάτη του αψηφώντας τις σφαγές και τις λεηλασίες. Αυτή η εκδήλωση της αγάπης του γιου προς τον πατέρα συγκίνησε τους Έλληνες, που τους άφησαν να φύγουν χωρίς να τους πειράξουν.

Πυγμαλίων, ο αφοσιωμένος
Πίνακας
Πίνακας “Ο γλύπτης Πυγμαλίων μπροστά στο άγαλμά του που έχει πάρει ζωή” του Victor Louis Hugues, 1857 // Πίνακας εμπνευσμένος από την ιστορία του Πιγμαλίωνα, Laurent Pécheux (1729–1821)

Ο Πυγμαλίων ήταν επίσης θνητός και ο δικός του έρωτας για την Αφροδίτη είχε την ιδιαιτερότητα ότι σωματικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν ένας Κύπριος βασιλιάς, ο οποίος παράλληλα είχε ένα σπάνιο ταλέντο στη γλυπτική.

Λατρεύοντας την Αφροδίτη και μη βρίσκοντας γυναίκα αντάξιά της, έφτιαξε ένα άγαλμα από ελεφαντόδοντο που την απεικόνιζε και το περιέβαλε με αγάπη και τιμές.

Συγκινημένη η θεά από τον έρωτα, τον σεβασμό και την αφοσίωσή του, έδωσε ζωή στο άγαλμα που μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη γυναίκα. Η Γαλάτεια, όπως ονομάστηκε, έγινε γυναίκα του Πυγμαλίωνα, έζησαν μαζί ευτυχισμένοι και απέκτησαν δυο παιδιά.

Τα αποτελέσματα:

Αν διάλεξες τον Ερμή

Αναζητάς έναν άντρα με νεανικότητα, έξυπνο και ετοιμόλογο, που να μπορεί να τα βγάλει πέρα σε κάθε κατάσταση και να ξέρει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες.

Από αυτόν δεν μπορείς να περιμένεις πολλά ως προς την πίστη και τη σταθερότητα, αλλά η ζωή μαζί του θα είναι διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα και μερικές φορές… πολύπλοκη.

Στην «πολυπλοκότητα» αυτή περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο να ανακαλύψεις ότι ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός σας είναι άδειος, γιατί ο αγαπημένος σου είχε μια αποτυχημένη ιδέα για τοποθέτηση χρημάτων. Όμως ο τρόπος που θα σου απολογηθεί γι’ αυτό θα είναι τόσο μα τόσο αφοπλιστικός…

Αν διάλεξες τον Άρη

Θέλεις έναν άντρα δυνατό, αρρενωπό, «μάτσο», τον τύπο που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Η σχέση σας θα έχει έντονο πάθος με ό,τι αυτό συνεπάγεται: ζήλιες, καβγάδες, μεγαλειώδεις συμφιλιώσεις και πάνω απ’ όλα το πιο καυτό σεξ.

Δείτε Επίσης
Τι ξέρετε για την ημέρα των ερωτευμένων;

Από έναν τέτοιο άνθρωπο δεν περιμένεις, φυσικά, συναισθηματική ασφάλεια ή αβρή συμπεριφορά. Αντίθετα, το ενδεχόμενο να σου λέει ή να σου κάνει… χοντράδες είναι το πιο πιθανό. Όμως μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο χλιαρές καταστάσεις και ερωτική ανία αυτή η σχέση σου φαίνεται τόσο συναρπαστική! Άλλωστε δεν σου αρέσουν οι ξενέρωτοι τύποι.

Αν διάλεξες τον Ήφαιστο

Θέλεις έναν άντρα αξιόπιστο, νοικοκύρη, «κουβαλητή». Δεν σε ενδιαφέρει τόσο να είναι ο τύπος με την ακτινοβόλα παρουσία, ο ωραίος, ο παθιασμένος εραστής. Περισσότερο μετράει για σένα η ασφάλεια, η σταθερότητα και η πίστη, βασικά η δική του.

Κι επίσης τον προτιμάς να κοιτάει τη δουλειά του και να μη λέει πολλά. Θα κάνεις εσύ το κουμάντο… Πρόσεχε όμως, αν έχεις σκοπό να εκμεταλλευτείς την κατάσταση, γιατί όλοι έχουν τα όριά τους. Και αν τα ξεπεράσεις, αυτός ο ήσυχος άνθρωπος που νόμιζες ότι τον είχες… του χεριού σου, μπορεί εκεί που δεν το περιμένεις να μεταμορφωθεί σε ηφαίστειο που ξερνάει τον όλεθρο!

Αν διάλεξες τον Αγχίση

Σε έναν άντρα σε ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η εμφάνιση και δεν εννοούμε μόνο την ομορφιά, που σίγουρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά όλο το «πακέτο»: η επιτυχία, η οικονομική επιφάνεια, το πώς προβάλλεται στην κοινωνία, το πόσο περιζήτητος είναι.

Θέλεις να είσαι πλάι του και όλοι (κυρίως όλες…) να σε θαυμάζουν και να ζηλεύουν. Αυτός ο σύντροφος θα σου προσφέρει μια ζωή άνετη και με μεγάλο γόητρο. Δεν σε απασχολεί τόσο η μεταξύ σας τρυφερότητα, η συντροφικότητα ή ο ερωτισμός. Αν υπάρχουν έχει καλώς, αλλά και αν απουσιάζουν, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Τα υπόλοιπα μετράνε περισσότερο: το κύρος του, η χαρισματική του προσωπικότητα, η ακτινοβολία του που λούζει κι εσένα και σε αναδεικνύει πλάι του.

Αν διάλεξες τον Πυγμαλίωνα

Αναζητάς έναν άντρα που θα σου προσφέρει λατρεία και ρομαντισμό, έναν έρωτα βγαλμένο από παραμύθι, με χείμαρρους από ερωτόλογα, περιπάτους στο σεληνόφωτο και μια αιώνια λιακάδα που κανένα σύννεφο δεν θα τη σκιάζει.

Δεν σε ενδιαφέρει ο τύπος αυτός να είναι δυναμικός, «άντρακλας», ωραίος ή επιτυχημένος. Εκείνο που μετρά για σένα είναι να μπορεί να τρέφει την καρδιά σου με έρωτα, να σου γράφει ραβασάκια, να σου κάνει χαριτωμένες εκπλήξεις.

Τι κι αν τα περισσότερα πρακτικά θέματα της κοινής σας ζωής θα τα έχεις φορτωθεί αναγκαστικά εσύ, γιατί αυτός ο τύπος είναι λιγάκι… αφασία; Πάνω απ’ όλα η αγάπη!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.