Φίλτρα βρύσης: Μην ξεχνάτε να τα καθαρίσετε!

Φίλτρα βρύσης: Μην ξεχνάτε να τους καθαρίσετε!

Τα φίλτρα στις βρύσες μας είναι ένα σημείο που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Κι όμως, είναι μία εστία που μαζεύει κάθε είδους βρωμιά και μικρόβια. Ο καθαρισμός τους πρέπει να είναι τακτικός και τα καλά νέα είναι ότι είναι και πολύ εύκολος.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζετε από τα άλατα την καφετιέρα σας, ή τους αρμούς από τα πλακάκια για να μην μαζέψουν μούχλα…  Αλλά υπάρχει ένα κρυφό σημείο που μπορεί να ξεχνάτε: τα φίλτρα στις βρύσες του μπάνιου και της κουζίνας μας.

Το κάτω κομμάτι στα περισσότερα φίλτρα διαθέτει μία βαλβίδα, που στρέφεται κατευθείαν, και βγαίνει. Στις περιπτώσεις που είναι πιο σφιχτή θα πρέπει να διαθέτετε ένα «κλειδί» που θα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία.

Τα φίλτρα στις βρύσες μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι… θαυματουργά! Ο σκοπός τους είναι να διανέμουν με σωστό ρυθμό τη ροή του νερού «διαιρώντας» το νερό σε μικρές δέσμες μέσα από τις τρύπες του φίλτρου, ώστε να μην το σπαταλάμε αλλά και χωρίς να θυσιάζουμε την πίεση. Τα φίλτρα ταυτόχρονα συγκρατούν βακτήρια, μούχλα, άλατα και ρύπους από το νερό.  

Γιατί είναι τόσο βρώμικα;

Τα φίλτρα στις βρύσες κρατούν (ανάλογα και με την ποιότητα του νερού σε κάθε περιοχή) από λάσπη, άλατα, πετραδάκια και κάθε είδους ρύπους που ρέουν μέσα από το νερό της βρύσης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά συσσωρεύονται και μπορούν να μειώσουν τη δύναμη της ροής από τη βρύση σας.

Μέθοδοι καθαρισμού

Ο καθαρισμός είναι πολύ απλός: Ξεβιδώστε το φίλτρο και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό. Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι, μπορείτε να το τρίψετε με ένα μικρό πινέλο.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το νερό είναι σκληρό (αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου και μαγνησίου), μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φίλτρα έχουν γεμίσει από στρώμα αλάτων. Σε αυτή την περίπτωση, τα βυθίζετε σε λευκό ξίδι και τα τρίβετε.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.