Φυσικά μάλλινα!

Φυσικά μάλλινα!

Είναι οι πρωταγωνιστές του χειμώνα. Μας ζεσταίνουν απαλά στην αγκαλιά τους, ενώ αφήνουν το δέρμα μας να αναπνέει.

Τα μάλλινα ρούχα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τις πρωτοποριακές επεξεργασίες που υφίστανται είναι υπέροχα φυσικά, εξαιρετικά μαλακά και ευκολοφόρετα.

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να ξέρετε τις κατηγορίες μαλλιού. Το μαλλί προέρχεται από διάφορα είδη προβάτου απ’ όπου συνήθως παίρνει και την ονομασία του. Η άλλη «πηγή» ονοματολογίας του είναι ο τρόπος επεξεργασίας ή ο τρόπος ύφανσης.

Lambswool: Είναι το καλύτερο και πιο πολυτελές είδος μαλλιού, το οποίο προέρχεται από το πρώτο κούρεμα του προβάτου. Διαθέτει πολύ λεπτές ίνες, είναι εξαιρετικά απαλό και διατηρεί το σώμα ζεστό.

Μερινό: Παίρνει την ονομασία του από το ομώνυμο είδος προβάτου και διαθέτει επίσης λεπτές ίνες και έχει απαλή υφή. Τα καλύτερα ρούχα για σπορ γίνονται από το νήμα αυτό, γιατί διατηρεί πολύ καλά τη θερμοκρασία.

Δείτε Επίσης
Αφιέρωμα: Το know - how στο πλύσιμο ρούχων

Φανέλα: Μάλλινο ύφασμα που κατασκευάζεται από ανθεκτικές ίνες μαλλιού. Κατά την ύφανσή του περνά ειδική επεξεργασία βουρτσίσματος και τελικά έχει μια ελαφρά χνουδωτή υφή.

Κρεπ: Ακόμη κι αν δεν το είχατε φανταστεί, πρόκειται για μάλλινο ύφασμα που κατασκευάζεται από μακριές μάλλινες ίνες. Το τελείωμά του έχει ελαφρά ανάγλυφη υφή.

Πώς να φροντίζετε τα μάλλινά σας
  • Παρόλο που υπάρχουν μάλλινα που πλένονται και στο πλυντήριο στο ανάλογο πρόγραμμα, καλύτερα να τα πλένετε στο χέρι με το ειδικό απορρυπαντικό και τα στεγνώνετε σε επίπεδη επιφάνεια για να μην «κρεμάσουν».
  • Tα μάλλινα σακάκια, φούστες, φορέματα κ.λπ. που στη ταμπελίτσα τους γράφουν ότι χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, εννοείται ότι δεν το αγνοείτε!
  • Καθαρίζετε από τα μάλλινα σακάκια και παλτό τη σκόνη με ειδική βούρτσα ή κολλητική ταινία.
  • Μην κρεμάτε τα πλεκτά πουλόβερ, ζακέτες και μπλούζες σας. Η βαρύτητα ξεχειλώνει τα μάλλινα.
  • Για την αποθήκευσή τους, θυμηθείτε ότι είναι ο καλύτερος «μεζές» για τον σκώρο και δεν θέλετε να τα βρείτε με τρύπες. Οπότε φυλάξτε τα με αντισκωρικό (το καλύτερο είναι η λεβάντα) και προτιμήστε να τα βάλετε μέσα σε υφασμάτινες θήκες.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.