Για πεντακάθαρη σφουγγαρίστρα: Ποτέ ξανά… «πιφ»!

Για πεντακάθαρη σφουγγαρίστρα: Ποτέ ξανά… «πιφ»!

Φροντίζετε τακτικά για την καθαριότητα των δαπέδων του σπιτιού σας. Σφουγγαρίζετε, ξεπλένετε την σφουγγαρίστρα σας, αδειάζετε το νερό και είστε ικανοποιημένες. Κι όμως, μετά από λίγο και ενώ όλα δείχνουν καθαρά σας έρχεται μία δυσάρεστη μυρωδιά. Ποιος είναι ο λόγος και πώς θα έχουμε πεντακάθαρη σφουγγαρίστρα;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μερικές φορές παρόλο που έχουμε σφουγγαρίσει, που μπορεί να έχουμε χρησιμοποιήσει μαζί κι ένα καθαριστικό προϊόν με ωραία μυρωδιά… η μύτη μας οσφρίζεται κάτι δυσάρεστο!

Και η μύτη μας δεν πέφτει έξω! Αν λοιπόν η σφουγγαρίστρα σας, αναδύει κάποιες δυσάρεστες οσμές (ακόμη κι αν την έχετε πλύνει), υπάρχει κατ’ αρχήν αιτία και φυσικά μία απλή λύση. Και οπωσδήποτε δεν σας προτείνουμε να πετάξετε τη σφουγγαρίστρα σας!

Μία βασική αιτία που μπορεί να κάνει τη σφουγγαρίστρα σας να μυρίζει άσχημα είναι αν δεν την έχετε ξεπλύνει καλά ή αν την έχετε ξεχάσει μέσα στον κουβά. Αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος: Αν για παράδειγμα έχετε σφουγγαρίσει χυμένο γάλα, καφέ ή χυμό. Αν λοιπόν έχουν μείνει υπολείμματα, είναι ικανά να προκαλέσουν πολύ άσχημη οσμή.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα, πρώτα από όλα βάλετε ζεστό νερό στον κουβά και ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας πολύ καλά. Μετά τη στύβετε σφιχτά και την αφήνετε να στεγνώσει στον αέρα και στον ήλιο.

Δείτε Επίσης
Μύγες: Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε;

Αν το πρόβλημα επιμένει τότε βάζετε στον κουβά 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι και προσθέτετε 1½  φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρική σόδα. Το αναμειγνύετε και βάζετε μέσα τη σφουγγαρίστρα να μουλιάσει τουλάχιστον για 30-40 λεπτά.

Στη συνέχεια, την στύβετε πολύ καλά και την αφήνετε και πάλι όρθια να στεγνώσει έξω στον ήλιο.

Με αυτόν τον τρόπο θα την απολυμάνετε πολύ καλά, με σούπερ βοηθό σας το λευκό ξίδι, ενώ η μαγειρική σόδα δρα ως ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές! Αντίθετα θα μοιάζει καινούργια και θα έχει μυρωδιά φρεσκάδας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.