Πώς καθαρίζουμε τους αρμούς από τα πλακάκια;

Πώς καθαρίζουμε τους αρμούς από τα πλακάκια;

Οδηγίες βήμα-βήμα για το μπάνιο και την κουζίνα για να αποφύγουμε δυσάρεστους λεκέδες που δεν θα απομακρύνονται εύκολα. Μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος που θα απομακρύνει όλα τα αντιαισθητικά σημάδια που καταστρέφουν τις λεπτομέρειες.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Η αλήθεια είναι ότι θέλει και κόπο και τρόπο για να αστράψουν το μπάνιο και η κουζίνα μας. Μπορεί να φροντίζουμε τα είδη υγιεινής ώστε να είναι καθαρά και να απολυμαίνουμε συχνά τους χώρους αλλά οι λεπτομέρειες μετράνε.

1ο βήμα – η οδός των καθαριστικών

Πρώτα απ’ όλα επιλέγουμε τον τύπο των καθαριστικών προϊόντων: βασισμένα σε σπιτικές συνταγές ή από γνωστές εταιρείες. Αν προτιμήσουμε το δεύτερο, διαλέξτε ένα ισχυρό καθαριστικό, ειδικό για μπάνια και κουζίνες.

2ο βήμα – η συχνότητα του καθαρισμού

Δυστυχώς, υπάρχει ένα χρονικό σημείο που αν έχουμε αφήσει τα πλακάκια χωρίς φροντίδα, δεν θα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Η ενδεδειγμένη συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα, ή στις 15 ημέρες, ώστε να μην έχουμε κιτρινίλες, μαυρίλες και αντιαισθητικά σημάδια.

3ο βήμα – το μαγικό μείγμα στο σπίτι μας

Αναμειγνύουμε ¾ φλιτζανιού χλωρίνη με 3 λίτρα περίπου νερό. Φορώντας γάντια, εφαρμόζουμε το μείγμα με ένα σκληρό βουρτσάκι, φροντίζοντας να μην πετάγεται πάνω μας ή στην επιφάνεια των πλακιδίων.

Αφήνουμε για μερικά λεπτά, τρίβουμε και ξεπλένουμε με καθαρό, βρεγμένο πανί.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, μπορούμε να φτιάξουμε ένα άλλο καθαριστικό χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και οξυζενέ δημιουργώντας μια λευκαντική πάστα με την οποία θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα.

Δείτε Επίσης
Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, αλλά όχι για τα δόντια!

Ωστόσο, υπολογίζουμε ότι καμιά σπιτική συνταγή δεν συγκρίνεται με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό και μάλλον θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια στην απομάκρυνση με το βουρτσάκι.

4ο βήμα – η πρόληψη

Ένας είναι ο βασικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να αποφύγουμε να γονατίζουμε και να τρίβουμε τους αρμούς από τα πλακάκια μας!

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε την υγρασία, που δημιουργείται από τους υδρατμούς. Έτσι, κάθε φορά που κάνουμε ντους ή μαγειρεύουμε, καλό είναι να έχουμε ένα απορροφητικό πανί με το οποίο θα περνάμε όλες τις επιφάνειες, ανοίγοντας ταυτόχρονα και κάποιο παράθυρο στο ή τον εξαερισμό.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.