Μύγες: Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε;

Μύγες: Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συμφωνήσει ότι οι μύγες είναι πολύ ενοχλητικές! Εμφανίζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και εκτός από ενοχλητικές είναι και αρκετά επικίνδυνες. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι και μάλιστα φυσικοί για να γλιτώσουμε όσο μπορούμε από την παρουσία τους.  

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ας δούμε όμως, αρχικά, μήπως κάνουμε κάποια σημαντικά λάθη που προσελκύουν τις μύγες στο σπίτι μας και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα μας. Ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές:

  1. Καθαρίστε πολύ καλά. Διώξτε κάθε πηγή φαγητού, μην αφήνετε εκτεθειμένα τρόφιμα και σίγουρα καθαρίστε προσεκτικά τραπέζια και πάγκους από τον παραμικρό λεκέ.
  2. Μην αφήνετε υπολείμματα τροφών στα πιάτα (π.χ. πάνω στον πάγκο ή στον νεροχύτη) και φυλάξτε το περισσευούμενο φαγητό μέσα στο ψυγείο σας.
  3. Πλύνετε τα πιάτα και τις κατσαρόλες όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μην τα αφήνετε άπλυτα στον νεροχύτη ή στους πάγκους γιατί προσελκύουν τα ενοχλητικά έντομα. Καλό είναι ο νεροχύτης να είναι πάντα καθαρός.
  4. Αν έχετε αφήσει φρούτα ή λαχανικά π.χ. ντομάτες εκτός ψυγείου και χάλασαν, πετάξτε τα αμέσως! Είναι η καλύτερη λύση… για τις μύγες, οι οποίες γεννάνε αβγά πάνω σε σάπια φρούτα.
  5. Καθαρίστε τα πιατάκια των κατοικίδιων σας. Όταν το ζωάκι σας φάει το φαγητό του καθαρίστε το πιάτο του γιατί ακόμα και η ξηρά τροφή αποτελεί πόλο έλξης για τις μύγες.

Οι μύγες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί μεταφέρουν μικρόβια στα τρόφιμα δημιουργώντας στον άνθρωπο, που τα καταναλώνει, σοβαρά εντερικά και στομαχικά προβλήματα.

Πώς θα διώξετε τις μύγες με φυσικούς τρόπους

Ξεγελάστε τις με λίγο νερό

Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Ως δια μαγείας καμιά μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η πλαστική σακούλα στην μπαλκονόπορτά σας δεν αφήνει τις μύγες να πλησιάσουν. Οι λόγοι είναι βασικά δύο: Κατ’ αρχήν, γιατί οι μύγες νομίζουν ότι πρόκειται για έναν τεράστιο ιστό αράχνης και φυσικά δεν θέλουν να πέσουν στην παγίδα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η αντανάκλαση του νερού τις αποπροσανατολίζει και τις τρέπει… σε φυγή.

Δείτε Επίσης
Τσίμπημα κουνουπιών; Αντιμετωπίστε τον… εχθρό!

Χρησιμοποιήστε λεβάντα

Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και βουτήξτε το μέσα σε έλαιο λεβάντας (θα βρείτε σε φαρμακεία). Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο, όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες. Το έλαιο της λεβάντας… δεν είναι του γούστου τους!

Χρησιμοποιήστε γαρίφαλο

Το γαρίφαλο είναι ένα μπαχαρικό που οι μύγες σιχαίνονται. Για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απλό απωθητικό μυγών πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στα δύο. Στερεώστε 6-12 γαρίφαλα πάνω σε κάθε λεμόνι.

Αυτή είναι ωραία ιδέα και σε περίπτωση ενός γεύματος στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Βάλτε ένα πιάτο με λεμόνια και γαρίφαλα που θα δείχνει ωραία πάνω στο τραπέζι σας, θα μυρίζει υπέροχα και ταυτόχρονα θα διώχνει μύγες και κουνούπια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.