Greenery: Αυτό είναι το χρώμα του 2017!

Το Greenery είναι το χρώμα που θα χαρακτηρίσει το νέο έτος, μία φρέσκια και πικάντικη ζωηρή πράσινη απόχρωση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της άνοιξης
Το Greenery είναι το χρώμα που θα χαρακτηρίσει το νέο έτος, μία φρέσκια και πικάντικη ζωηρή πράσινη απόχρωση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της άνοιξης
Το ζωηρό πράσινο καλείται να κατακτήσει τα χρώματα στην κουζίνα μας, ή στην ταπετσαρία του καναπέ μας και να μας γεμίσει ζωντάνια!
Συνδυάστε το πράσινο στους τοίχους του σπιτιού σας και φέρτε την άνοιξη σπίτι σας // Ποτήρια εμπνευσμένα από το Greenery, Μartin Jakobsen
H μόδα φυσικά ακολουθεί την επιταγή του χρώματος! Φόρεμα από την κολεξιόν άνοιξη 2017, Oscar de la Renta // Βραχιόλι, Made in Earth // Γυαλιά, Ray Ban // Καταπράσινη γόβα, Νina // Από την πασαρέλα, Sies Marjan +6
Προβολή Φωτογραφιών
Το Greenery είναι το χρώμα που θα χαρακτηρίσει το νέο έτος, μία φρέσκια και πικάντικη ζωηρή πράσινη απόχρωση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της άνοιξης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εταιρεία Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς, αυτό δηλαδή που θα είναι το πρώτο στις προτιμήσεις στη διακόσμηση, στη μόδα, στην ομορφιά, ακόμη και στην αυτοκινητοβιομηχανία! 

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Καθώς το 2016 μας αποχαιρετά, το 2017 μπαίνει με πολλή αισιοδοξία και αυτό φαίνεται πως εκφράζεται και στις τάσεις του χρώματος! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2017 που θέλει να μας γεμίσει ελπίδα! Η επιλογή του Greenery (Πρασινάδα), όπως ονομάζεται, είναι ένα φωτεινό πράσινο και επιλέχθηκε με γνώμονα τον συμβολισμό του, καθώς το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα!

Το νέο χρώμα έρχεται ως συνέχεια των περυσινών παστέλ ροζ και γαλάζιων αποχρώσεων,  και σύμφωνα με την Leatrice Eiseman, Executive Director του Pantone Colour Institute, το Greenery συμβολίζει την επανένωση που αποζητάμε με τη φύση αλλά και μας παρέχει την ασφάλεια που χρειαζόμαστε σε ένα ρευστό κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό!

Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα

Η αντιπρόεδρος του ιδρύματος Λόρι Πρέσμαν ανακοίνωσε ότι σε μια δύσκολη εποχή, στην οποία πολλές χώρες είναι διχασμένες από τις πολιτικές ανακατατάξεις, η συγκεκριμένη απόχρωση του πράσινου συμβολίζει την ελπίδα για το καινούργιο που έρχεται, τη φρενίτιδα της υγείας, την ανανέωση και την τόλμη.

Το χρώμα αυτό, ή μάλλον η απόχρωση, είναι ο κωδικός 515-0343 από την παλέτα της εταιρείας – μια δροσιστική και αναζωογονητική απόχρωση: «Το Greenery είναι μία φρέσκια και πικάντικη ζωηρή πράσινη απόχρωση που θυμίζει τις πρώτες μέρες της άνοιξης, όταν η βλάστηση αναβιώνει, αποκαθίσταται και ανανεώνεται. Το χρώμα αυτό προτρέπει τους καταναλωτές να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να πάρουν οξυγόνο και να αναζωογονηθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Δείτε Επίσης
Ο Kenzo γέμισε παπαρούνες

Greenery: Ανάγκη για «σύνδεση» με τη φύση

Όσο περισσότερο οι άνθρωποι συνηθίζουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής, τόσο μεγαλώνει η έμφυτη επιθυμία τους να βυθιστούν στη φυσική ομορφιά και την εγγενή ενότητα του φυσικού κόσμου. «Η ανάγκη αυτή αντανακλάται στην όλο και συχνότερη χρήση του Greenery  στην καθημερινή ζωή μέσα από την πολεοδομία, την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση σε παγκόσμιο επίπεδο: μια σταθερή αλλά συμπληρωματική απόχρωση τώρα έρχεται στο προσκήνιο και γίνεται  μια πανταχού παρούσα απόχρωση σε ολόκληρο τον κόσμο», εξηγεί τέλος η Pantone.

Εκτός των άλλων, το πράσινο συμβολίζει την κατάκτηση των προσωπικών στόχων μας και τη ζωτικότητα. Το νέο χρώμα της χρονιάς, λοιπόν, θέλει να φέρει αισιοδοξία στον χώρο μας, στα ρούχα μας, στο μακιγιάζ μας, σε ό,τι μας περιβάλλει και φυσικά να μας ανανεώσει ψυχικά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.