Η μεσογειακή επιρροή στις παγκόσμιες τάσεις σχεδιασμού: Όλα μιλούν στην ψυχή!

Η μεσογειακή επιρροή στις παγκόσμιες τάσεις σχεδιασμού: Όλα μιλούν στην ψυχή!

Από τις ηλιόλουστες ακτές της Ελλάδας μέχρι τη ρουστίκ γοητεία τής Ιταλίας και τα ζωηρά χρώματα του Μαρόκου, τα μεσογειακά σχεδιαστικά στοιχεία έχουν μια μοναδική δύναμη να αιχμαλωτίζουν και να εμπνέουν. Τα τελευταία χρόνια, αυτές οι σχεδιαστικές επιρροές έχουν ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Μεσογείου και έχουν αφήσει το στίγμα τους στις παγκόσμιες τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού και της διακόσμησης. Ελάτε για ένα ταξίδι που ψιθυρίζει λόγια μαγικά και ερωτικά στην ψυχή!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η περιοχή της Μεσογείου φημίζεται εδώ και πολύ καιρό για τη διαχρονική ομορφιά, τον πλούσιο πολιτισμό και την ξεχωριστή αισθητική του σχεδιασμού και των διακοσμητικών στοιχείων της.

Το φως στη Μεσόγειο είναι κάτι περισσότερο από φωτισμός. Είναι ποίηση. Παίζει με τις σκιές, χορεύει σε ανοιχτούς χώρους και γράφει σονέτα στους τοίχους.

Αυτός ο ύμνος για το άφθονο φυσικό φως έχει γίνει παγκόσμια και μαζί όλη η ερωτική ατμόσφαιρα των χωρών που «χορεύουν» γύρω από τη γαλάζια αυτή θάλασσα.

Φανταστείτε έναν καμβά λουσμένο στη ζεστή αγκαλιά του μεσογειακού ήλιου

Εδώ, τα χρώματα δεν είναι μόνο αποχρώσεις. Είναι συναισθήματα. Η ώχρα, η τερακότα και το αμμώδες μπεζ, το γαλάζιο και το λευκό ζωγραφίζουν ένα πορτρέτο γαλήνης και άνεσης.

Είναι μια παλέτα που μιλάει στην ψυχή, προσκαλώντας σε να παραδοθείς στην αγκαλιά της.

Στον κόσμο του μεσογειακού σχεδιασμού, οι υφές διηγούνται ιστορίες

Το ακατέργαστο ξύλο, η ρουστίκ πέτρα και τα χειροποίητα κεραμικά δίνουν βάθος και χαρακτήρα στους χώρους. Είναι οι υφές της διαχρονικότητας, κάθε αυλάκι και κόκκος αποκαλύπτει μια αφήγηση δεξιοτεχνίας και αυθεντικότητας.

Η μεσογειακή αρχιτεκτονική είναι ποίηση σε καμπύλες και καμάρες

Αυτές οι χαριτωμένες γραμμές δεν περιορίζονται από τοίχους. Χορεύουν μέσα από τις πόρτες, ψιθυρίζοντας μυστικά ενός αρχαίου ρομαντισμού. Τώρα, αυτές οι καμπύλες σαρώνουν το παγκόσμιο πεδίο σχεδιασμού, προσκαλώντας σας να συμμετάσχετε στο βαλς.

Δείτε Επίσης
7 «καυτά» μοντέρνα κομμάτια για την παραλία αυτό το καλοκαίρι

Τα μωσαϊκά δεν είναι απλά σχέδια. Είναι τέχνη

Τα ζωντανά μωσαϊκά της Μεσογείου, αυτά τα περίπλοκα σχέδια έχουν βρει τον δρόμο τους στα σπίτια μας. Είναι ένα νεύμα στους τεχνίτες που ζωγράφιζαν ιστορίες με κάθε μικροσκοπικό κομμάτι.

Το μέσα-έξω, ένας έρωτας με τη φύση

Η μεσογειακή διαβίωση είναι μια συμφωνία της σύνδεσης εσωτερικού-εξωτερικού χώρου. Είναι ένας έρωτας με τα στοιχεία, ένας ρομαντισμός μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Αυτή η τάση δεν είναι μόνο παγκόσμια. Είναι ένα γράμμα αγάπης προς την ίδια τη φύση.

Η χειροποίηση που μιλάει μέσα από την ιστορία

Η εκτίμηση για τη χειροποίητη διακόσμηση είναι σαν μια χειρόγραφη σημείωση σε έναν κόσμο ψηφιακών μηνυμάτων. Είναι ένας φόρος τιμής στους τεχνίτες που εμφυσούν την καρδιά τους σε κάθε κομμάτι.

Αυτά τα αντικείμενα είναι κάτι περισσότερο από διακόσμηση. Είναι ιστορίες αυθεντικότητας και μοναδικότητας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.