Λευκή τσάντα: Πώς θα τη φροντίσετε

Λευκή τσάντα: Πώς θα τη φροντίσετε

Η μόδα φέτος προστάζει να κρατήσουμε μία λευκή τσάντα. Αλλά όσο όμορφες κι αν είναι οι λευκές τσάντες, είναι σίγουρα ευπαθείς! Για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και… κατάλευκη, η λευκή μας τσάντα ή το πορτοφόλι μας, απαιτούν τη φροντίδα μας. Υπάρχουν τρόποι για να τη διατηρήσετε καθαρή από κάθε λεκέ ή βρωμιά και να βγαίνουμε… ασπροπρόσωπες σε κάθε μας εμφάνιση!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Γενικές οδηγίες

Το λευκό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, οπότε είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε άμεσα μόλις δημιουργηθεί ένας λεκές. Εάν μάλιστα, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο τότε οφείλουμε να δράσουμε αμέσως!

 • Ο τακτικός καθαρισμός, ανεξάρτητα από τη δημιουργία λεκέδων, είναι επίσης σημαντικός. Οι λευκές επιφάνειες αποχρωματίζονται ευκολότερα, οπότε είναι καλό να οργανώσουμε μια ρουτίνα καθαριότητας στα λευκά μας αξεσουάρ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 • Όταν δεν κρατάμε τη λευκή μας τσάντα, το πορτοφόλι ή το organizer θα πρέπει να τα φυλάσσουμε προσεκτικά. Αφού τα καθαρίσουμε λοιπόν, τα βάζουμε στην υφασμάτινη θήκη τους και τα τοποθετούμε σε ένα ασφαλές σημείο στην ντουλάπα μας.
 • Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, ίσως είναι σκόπιμο να την περάσουμε με κάποιο ειδικό σπρέι που προστατεύει την υφή, αλλά και δρα ενάντια στην εμφάνιση λεκέδων.
 • Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη διόρθωση του προβλήματος, οπότε φροντίζουμε να διατηρήσουμε τα λευκά μας αξεσουάρ καθαρά. Δεν τα χρησιμοποιούμε σε βροχερές ημέρες και οπωσδήποτε, δεν ακουμπάμε ποτέ τη λευκή μας τσάντα στο έδαφος!
 • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χλωρίνη, αμμωνία και άλλα χημικά διαλυτικά όπως ασετόν, τα οποία είναι βέβαιο πως μπορούν να καταστρέψουν το ευαίσθητο δέρμα της λευκής μας τσάντας.

Δείτε Επίσης
Δερμάτινα: Οδηγός φροντίδας και... επιβίωσής τους

Βασικές μέθοδοι

 • Τα πανάκια από μικροΐνες είναι τα ιδανικότερα για τη φροντίδα των δερμάτινων αξεσουάρ, ανεξάρτητα από το χρώμα τους. Εάν λοιπόν, η λευκή μας τσάντα δεν έχει λεκέδες μπορούμε να τη σκουπίσουμε απαλά με ένα στεγνό πανάκι μικροϊνών, ώστε να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος σκόνης και να τη διατηρήσουμε καθαρή.
 • Εάν η τσάντα μας έχει πάρει από κάπου λίγο χρώμα ή αρχίζει να γκριζάρει, βουτάμε το πανί των μικροϊνών σε ένα αραιό διάλυμα ζεστού νερού και λίγου άχρωμου απορρυπαντικού. Το στύβουμε και περνάμε την επιφάνεια με το σαπούνι.
 • Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πανί και με λίγο ζεστό νερό αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τελειώνουμε ταμπονάροντας με ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να απορροφηθεί η υγρασία, καθώς η υγρασία καταστρέφει το δέρμα.

Τοπικός καθαρισμός

 • Για διάσπαρτους, αλλά και επίμονους λεκέδες στη λευκή μας τσάντα, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε τη μέθοδο της οδοντόβουρτσας! Τι κάνουμε;

  Σε ένα μπολ προσθέτουμε ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό. Βουτάμε την οδοντόβουρτσα και τρίβουμε ελαφρά τους λεκέδες. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές, ώστε να μην προκαλέσουμε φθορά στο δέρμα. Ξεπλένουμε με πανί μικροϊνών βουτηγμένο σε ζεστό νερό και σκουπίζουμε με στεγνό πανί, ώστε να απορροφηθεί η επιπλέον υγρασία.

 • Εάν δεν εμπιστευόμαστε τη χρήση κάποιου απορρυπαντικού μπορούμε να αναζητήσουμε ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού δερμάτινων ειδών. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε βέβαιες πως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την αγαπημένη μας τσάντα!
 • Για επίμονες κηλίδες, μια λευκή οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο στον καθαρισμό όσο και στη διατήρηση του λευκού χρώματος στην τσάντα μας. Τρίβουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας και αφαιρούμε τα υπολείμματα με νωπό πανί μικροϊνών και ζεστό νερό. Ταμπονάρουμε με στεγνό πανί και αφήνουμε την τσάντα μας να στεγνώσει.
 • Αντί για λευκή οδοντόκρεμα, μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να καθαρίσουμε τους λεκέδες με λίγη μαγειρική σόδα. Τοποθετούμε τη σόδα σε μια υγρή οδοντόβουρτσα και τρίβουμε απαλά.

  Η μαγειρική σόδα έχει καθαριστικές και λειαντικές ιδιότητες, οπότε μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική. Προσοχή, όμως, μην το παρακάνουμε στην ποσότητα και στο τρίψιμο, στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα.

 • Μια ακόμα λύση για τον καθαρισμό λεκέδων τοπικά προσφέρει και η ειδική γόμα για δέρματα. Τρίβουμε στο σημείο απαλά για να εξαφανίσουμε τον λεκέ.
 • Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό βερνίκι δερμάτινων ειδών. Αφού καθαρίσουμε και στεγνώσουμε τη λευκή μας τσάντα, περνάμε το βερνίκι με μια μαλακή βούρτσα ή πανί. Θα καλύψει επίμονες κηλίδες και θα εξαλείψει τις ανεπιθύμητες κιτρινίλες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.