Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πώς θα την καθαρίσουμε;

Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πώς θα την καθαρίσουμε;

Ακόμη κι αν έχετε το σίδερό σας αρκετό καιρό, μπορείτε να διατηρήσετε την πλάκα του σαν καινούργια. Αν δεν έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα που θα το αχρηστεύσει, τότε η πλάκα του ακόμη κι αν έχει μαυρίσει, υπάρχουν τρόποι για να την επαναφέρετε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τη μαυρισμένη πλάκα στο σίδερό σας και μάλιστα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε, αυτόν που σας βολεύει περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι θα δείτε το σίδερό σας σαν καινούργιο.

Οδοντόκρεμα: Αφού βεβαιωθείτε πως το σίδερό σας είναι εκτός πρίζας και κρύο, απλώστε οδοντόκρεμα στη μαυρισμένη πλάκα του και εν συνεχεία σκουπίστε με νωπό πανάκι.

Μαγειρική σόδα:  Αφού βγάλετε από την πρίζα το σίδερό σας και το αφήσετε να κρυώσει, φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κ.γ. μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα απλώστε λίγο σε ένα ελαφρώς νωπό πανί. Καθαρίστε το σίδερό σας με το πανί.

Δείτε Επίσης
30 προτάσεις για να απαλλαγούμε από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, τώρα!

Αλουμινόχαρτο: Ξεκινήστε παίρνοντας ένα τσαλακωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το πατάτε με το σίδερο μέχρι να ξετσαλακωθεί πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα σημάδια που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερού σας θα φύγουν εύκολα και γρήγορα.

Αλάτι: Πάρτε μια παλιά βαμβακερή και απλώστε την πάνω στη σιδερώστρα. Ρίξτε 1 κ.σ. χοντρό αλάτι πάνω στην πετσέτα. Βάλτε το σίδερο στην πρίζα, απενεργοποιήστε τον ατμό και ανεβάστε το στη μέγιστη θερμοκρασία. Έπειτα σιδερώστε την επιφάνεια με το αλάτι και ό,τι μαυρίλα υπάρχει πάνω στο σίδερό σας θα βγει στην πετσέτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές θέλετε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.